Žymūs Lietuvos žmonės jungiasi į Žemės valandos bendraminčių klubą

2010 m. kovo 27 d., 20.30 val. visame pasaulyje žmonės išjungs šviesą valandai ir suteiks planetai 60 minučių atokvėpio. Šiemet pirmą kartą Žemės valanda bus sutikta ir Lietuvoje. Iki jos likus mažiau nei 4 dienoms, žymūs Lietuvos žmonės susibūrė į Žemės valandos bendraminčių klubą.
Pasaulinė iniciatyva „Žemės valanda“
Pasaulinė iniciatyva „Žemės valanda“ / Logotipas
Temos: 1 Valdas Adamkus

Šiame klube palaikymą ir pritarimą globaliai idėjai išreiškia žurnalistas, rašytojas Algimantas Čekuolis, stipriausias žmogus pasaulyje Žydrūnas Savickas, aktorė Larisa Kalpokaitė, garsus krepšininkas ir treneris Rimantas Kurtinaitis, televizijos ir radijo laidų vedėja Zita Kelmickaitė, olimpinis čempionas Virgilijus Alekna, festivalio „Mados infekcija“ prodiuserė Renata Mikailionytė, televizijos žurnalistės Asta Stašaitytė ir Algimanta Žukauskienė, grupė INCULTO, Milanno su grupe, režisierė Dalia Ibelhauptaitė ir teatro grupė „Bohemiečiai“. Oficialiu Žemės valandos ambasadoriumi Lietuvoje tapo Prezidentas Valdas Adamkus, teigiama pranešime spaudai.

„Daugelis iš mūsų nesusimąsto apie tai, kiek daug yra būdų palengvinti Žemės naštą. Šį šeštadienį tai padaryti bus itin paprasta – tereikia išjungti šviesas vienai valandai ir tokiu būdu atkreipti savo miesto, šalies ir viso pasaulio dėmesį, kad neatsakingai vartodami Žemės išteklius, prisidedame prie negrįžtamų procesų – klimato kaitos. Kviečiu visus prisidėti prie „Žemės valandos“ ir išjungti šviesas. Svarbus kiekvieno žmogaus atsakingas elgesys,“ – ragina Žemės valandos bendraminčių klubo narė Z. KelmickaitėPasaulinės iniciatyvos Žemės valanda koordinatoriai Lietuvoje dėkoja visiems neabejingiems žmonėms ir organizacijoms, kurie visokeriopai prisideda prie idėjos sklaidos ir įgyvendinimo Lietuvoje bei ragina prisijungti visus, jaučiančius atsakomybę už planetos ateitį.

Šiemet jau ketvirtą kartą organizuojamoje Žemės valandoje dalyvaus rekordinis skaičius – daugiau nei milijardas žmonių iš 115 pasaulio šalių. Šviesas užgesinti pasirengusios 20 galingiausių pasaulio valstybių ir 51 pasaulio sostinė, iš viso 2124 pasaulio miestai ir miesteliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius