Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garbės ženklas – jubiliejų švenčiančiai aktorei Jūratei Onaitytei

Trečiadienio popietę Nacionaliniame Kauno dramos teatre patys gražiausi žodžiai skambėjo 60-metį švenčiančiai aktorei Jūratei Onaitytei.
J.Onaitytei įteiktas garbės ženklas
J.Onaitytei įteiktas garbės ženklas / Kauno dramos teatro nuotr.

Teatro ir kino aktorė savo likimą susiejo su Kauno dramos teatru 1976 m. Gražiame kūrybiniame kelyje – iš atminties neišdylantys vaidmenys kino ir televizijos filmuose „Raudonmedžio rojus“, „Geismų tramvajus“, „Moteris  ir keturi jos vyrai“ , „Velnio nuotaka“ bei daugelis kitų, sukurta daugiau nei 50 teatro vaidmenų.

Po nuotaikingo ir šilto kolegų sveikinimo-koncerto Nacionalinio Kauno dramos teatro generalinis direktorius Egidijus Stancikas perskaitė Lietuvos Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės, premjero Algirdo Butkevičius, režisieriaus Jono Jurašo žodžius.

Jubiliatę taip pat pasveikino kultūros viceministras Darius Mažintas, įteikdamas aukščiausią Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos apdovanojimą — žvaigždę „Nešk savo šviesą ir tikėk“. Šis garbės ženklas – padėka aktorei už jos svarų indėlį puoselėjant Lietuvos kultūrą.

1999 m. menininkei įteikta Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija. J. Onaitytė taip pat apdovanota „Kristoforo“ (1998) ir „Fortūnos“ (1998) premijomis, 1999 metais  tapo įsimintiniausia Kauno menininke. 2009 m. už antro plano vaidmenį filme „Duburys“ (rež. Gytis Lukšas) apdovanota „Sidabrine gerve“. Gastrolių metu J.Onaitytės kūrybinį braižą pažino Rusijos, Estijos, Gruzijos, Kanados, Austrijos, Vokietijos, Norvegijos Olandijos publika.

Dėkodama už gražius sveikinimus aktorė prisipažino negalvojusi apie sukakties paminėjimą, tačiau artėjant jam, ir kilus visuotiniam sujudimui teatre, nusprendė pasiduoti šventinei nuotaikai.

Šiuo metu J. Onaitytė repetuoja naujoje režisieriaus A. Jankevičiaus pjesėje pagal I. Simonaitytės romaną „Aukštųjų Šimonių likimas“, kuri rampos šviesą išvys jau balandžio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius