Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunimo asociacija „Teatronas“ kauniečius kviečia į komediją „Juoko akademija“

Gruodžio 3 d., 18 val. atgimstantis Kauno kino teatras „Romuva“ ir jaunimo asociacija „Teatronas“ kviečia į dviejų dalių komediją pagal Koki Mitani pjesę – „Juoko akademija“.
Jaunimo asociacija „Teatronas"
Jaunimo asociacija „Teatronas" / „Teatrono" nuotr.

Spektaklį kūrė tris metus veikianti jaunimo asociacija „Teatronas“. Ši trupė gerai pažįstama jaunimui, tačiau žiūrovams buvo labiau įprasta jos spektaklius išvysti kultūros centro „Tautos namai“ patalpose.

„Kol kultūros centras remontuojamas, nusprendėme paieškoti naujų patalpų. Apie atgimstantį „Romuvos“ kino teatrą girdėjome ir iš spaudos ir iš savo aktorių, kurie prisidėjo tvarkant šias patalpas. Salė puikiai tinka parodyti iki šiol mažai kam matytą „Juoko akademiją“. Šis spektaklis reikalauja kiek kitokios erdvės nei gali suteikti teatrai. „Romuvos“ amfiteatriškumas mums puikiai tiks“ – sakė „Teatrono“ nariai.

Dar ne kiekvienas kaunietis žino, kad „Romuvos“ kino teatras, ne vienus metus buvęs apleistas, pagaliau atgimė. Seniausiame kino teatro pastate Lietuvoje vėl reguliariai vyksta kino seansai, įvairūs kultūriniai renginiai.

Veiksmas – Japonijoje

Pjesės veiksmas vyksta 1940 metų rudenį Japonijoje. Jaunas dramaturgas apsilanko pas cenzorių, kurio pareiga neleisti paskelbti nieko politiškai nekorektiško ar draudžiamo prieškarinei visuomenei. Taip pat paaiškėja, kad šis cenzorius turi išankstinį nusistatymą prieš komedijas.

Jaunasis autorius tikisi gauti leidimą savo pjesės statymui dar prieš pradedant ją repetuoti, tačiau cenzorius kasdien ieško ir randa vis naujų priekabių, taip ne tik trukdydamas darbui, bet ir siekdamas uždaryti autoriaus trupę „Juoko akademija“. Autoriui tenka perrašinėti pjesę, ir tai, kas prasidėjo kaip žiaurus pasityčiojimas, vis labiau tobulina jo mažavertę komediją.

Kūrybos džiaugsmas, suvokimas, vienas kito supratimas, išklausymas, kad ir ne greitai įgyjamas, naujų, tikrų vertybių atradimas, kai jau valdžia ar įstatymai pralaimi žmogiškumui – yra spektaklio „variklis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius