Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno mažasis teatras sezono pabaigai parengė premjerą

Atostogauti jau pasiruošęs Kauno mažasis teatras su gerbėjais atsisveikins premjera. Birželio 16–17 dienomis teatre debiutuos režisieriaus Vytauto Balsio naujausias spektaklis „Gagarino gatvė“, pastatytas pagal to paties pavadinimo Gregory Burke‘o juodąją komediją.
„Gagarino gatvė“ pasakoja istoriją apie darbo netenkančius Škotijos darbininkus.
„Gagarino gatvė“ pasakoja istoriją apie darbo netenkančius Škotijos darbininkus. / Kauno mažojo teatro nuotr.

Šis škotų dramaturgo kūrinys apipintas skandalais ir jau yra išverstas į 20 pasaulio kalbų. Ypatingą užtaisą turinčią komediją mėgsta teatralai – spektakliai pagal ją yra pastatyti įvairių šalių scenose.

„Gagarino gatvė“ pasakoja istoriją apie darbo netenkančius Škotijos darbininkus, susiduriančius su globaliniu tarptautiniu kapitalizmu. Spektaklio tikslas – atskleisti socialinį nepasitenkinimą esama padėtimi, užčiuopti nedarbo, nepasitenkinimo valdžia priežastis. Pjesės tekstas prisodrintas gatvės žargono, grubios, tarmiškai kalbančių „kietų vyrukų“ kalbos. Visa tai virsta savarankiška išraiškos priemone.

„Spektaklyje nagrinėjamas žmonių tarpusavio santykių kitimas ir žmogaus santykius su pačiu savimi šių dienų sąlygomis. Per juodo humoro ir ironijos prizmę atskleidžiami atsidūrusiųjų ribinėje emigracijos situacijoje personažų charakteriai, kuomet žmogus kaltina likimą, aplinką, save, griebiasi kraštutinių priemonių, norėdamas atkreipti dėmesį į vergišką darbo klasės padėtį. Žemas intelektas ir neišsipildę troškimai verčia personažus imtis revoliucinių šūkių bei propagandos“, – sakė spektaklį režisavęs V.Balsys.

Spektaklyje vaidina Kauno mažojo teatro senbuviai – aktoriai Ramūnas Šimukauskas, Remigijus Endriukaitis, Mindaugas Černiauskas ir Saulius Bagaliūnas. Vyriškos komandos darbą papildo dailininkės Ingos Kažemėkienės sukurti kostiumai ir scenografija. Muzika pasirūpino kompozitorius Antanas Jasenka.

Kas: premjera „Gagarino gatvė“

Kur: Kauno mažasis teatras

Kada: birželio 16 d., ketvirtadienį, birželio 17 d., penktadienį, 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius