-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtadienį – šiuolaikinio šokio spektaklio „Druska“ premjera

LMTA docentė choreografė Aira Naginevičiūtė į savo antrakursius žvelgia su viltimi. Žingsnis po žingsnio jie kaupia patirtį ir kuria save. Kiekviena užduotis jiems – tai naujas iššūkis, priartinantis prie scenos, padedantis studentui tapti šokėju. „Druska“ gimė iš improvizacijų paveikslų tema, kuomet vaizdo sukeltas įspūdis inspiravo būsenas, o šios turėjo būti išreikštos judesiu.
Scena iš spektaklio „Druska“
Scena iš spektaklio „Druska“ / Spektaklio kūrėjų nuotr.
Temos: 2 Premjera Teatras

Kodėl druska? Todėl, kad ji – laki, plastiška, kaip įspūdis, kaip būsena. Todėl, kad ji – polifunkcionali, ja kvėpuojame, iš jos kalamos skulptūros. Todėl, kad ji – visur. Ir todėl, kad ji – tai prakaitas, be kurio nieko nepasieksi.

Jauni ir, kaip teigia režisierė Aira Naginevičiūtė, žinių trokštantys studentai nuolat klausia, ieško ir tikisi rasti žmones, kuriems rūpi tie patys dalykai. Šokėjai veržiasi į šiuolaikinio šokio formas ir primena, jog šokis nėra vien fizinių veiksmų grandinė. Tai ir teatras, atskleidžiantis daugybę prasmių bei poteksčių. Ir kalbantis apie tai, kas svarbu žmogui.

Sudaužius Laiką pabyra druskos skeveldros. Alsuojančios smiltys. Nuo iki šiol buvusių ir tik pradedančių būti pasidaro balta.

Spektaklio premjera įvyks balandžio 21 dieną, ketvirtadienį, 18.30 val. Šokio teatre (T.Kosciuškos g. 11) šiuolaikinio šokio festivalio SHOCK academia metu.

Režisierė: Aira Naginevičiūtė, kostiumai: Rūta Kyguolytė, garso režisūra: Vladas Dieninis, muzika: Hannu, V.Gallo, Aphex Twin, Vladas Dieninis, Maninkari, Mona De Bo.

Šoka Lietuvos muzikos ir teatro akademijos šiuolaikinio šokio kurso studentai: Marija Baranauskaitė, Rytis Česaitis, Simona Grikšaitė, Greta Grinevičiūtė, Sigita Juraškaitė, Agnietė Lisičkinaitė, Justina Miškauskaitė, Julijana Tomaševskaja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius