Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtoji diskusija Menų spaustuvėje – apie postdraminį teatrą

Lapkričio 25 d. (ketvirtadienį) 18 val. Menų spaustuvės Infotekoje vyks ketvirtasis, priešpaskutinis paskaitų/diskusijų ciklo „Prie arbatos“ susitikimas. Šįkart bus kalbama apie postdraminį teatrą.
Infoteka
Infoteka / Menų spaustuvės nuotr.

Temą „Postdramos drama: kitokio teatro (ne)galimybė“ atskleis teatro kritikas Vaidas Jauniškis ir dailininkas, performansų kūrėjas Linas Liandzbergis.

Šios diskusijos tema yra tiesiogiai susijusi su šiais metais Menų spaustuvės lietuviškai išleista (vertė Jūratė Pieslytė) vieno įtakingiausių dabarties teatro teoretikų Hanso Thieso Lehmanno studija „Postdraminis teatras“.

„Kalbant apie scenos menų kelią per 20 metų, neteisinga būtų pamiršti tą teatrą, kuris būdavo tarsi už „pagrindinio“, tradicinio teatro ir jo suvokimo ribų. Mes jį anuomet vadindavome avangardiniu, „undergoundiniu“. Bet jis ne tik buvo ryškus mūsų gyvenime (tik dažnu atveju turime pripažinti skirtingas auditorijas), jis, tiesiogiai ar ne, veikė ir mūsų garsiųjų režisierių estetiką. Performansų menas – dar viena, itin glaudžiai su postdraminiu teatru susijusi sritis. Apie juos, jų įtaką scenos meno vystymui ir ligi šiol besitęsiančią abejojimo tokiu teatru dramą ir bandysime pakalbėti“, – teigė Vaidas Jauniškis.

Paskaitų/diskusijų ciklas „Prie arbatos“ skirtas apžvelgti įvairių scenos menų keliui, nueitam per 20 metų – 1990-2010 m. laikotarpį. Specialiai kviečiami pranešėjai – teatro, muzikos, šokio teoretikai bei praktikai – kalba apie tai, kokie pagrindiniai pokyčiai vyko ne vien geografijos prasme (atsivėrė sienos, menininkai pradėjo dalyvauti festivaliuose, pelnė daug prizų), bet ir scenos menų estetikos, krypčių požiūriu. Drauge su auditorija bandoma suvokti, kur mes nukeliavome, o kur – sustojome.

Paskutinis susitikimas prie arbatos bus skirtas muzikai. Gruodžio 9 d. muzikologė Veronika Janatjeva ir muzikologas, kompozitorius Šarūnas Nakas dalysis mintimis apie „Muziką nemuzikiniame Lietuvos teatre“.

Menų spaustuvė tikisi, kad scenos menų praktikų, teoretikų ir gerbėjų susitikimai Infotekoje tęsis ir kitais metais.

Paskaitų/diskusijų ciklas ras vietą ir internetinėje erdvėje – specialiai rengiami tekstai bus publikuojami interneto svetainėje www.menufaktura.lt. Projektą parėmė Kultūros rėmimo fondas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius