Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujajame „Domino“ teatro kūrybos sezone – penkios premjeros

Artėjant teatrų sezonui, naujiems darbams ruošiasi ir „Domino“ teatras. Populiarus, žiūrovų mėgstamas „Domino“ teatras ir šį sezoną įsisuks į daug žadantį spektaklių ir kol kas labai paslaptingą bei intriguojantį premjerų maratoną. Iki metų pabaigos žiūrovams bus pristatytos trys premjeros, apie kurias teatro atstovai kol kas atskleidžia tik kelis faktus.
Vytautas Šapranauskas
Vytautas Šapranauskas. / Domino nuotr.

Numatoma, kad naujasis kūrybos sezonas bus didžiausias „Domino“ teatro istorijoje. „Tai – padėka mūsų teatro lankytojams už ištikimybę ir lojalumą. Be galo džiaugiamės ir didžiuojamės visomis būsimomis premjeromis, kurios stebins profesionalumu, formomis bei netikėtais sprendimais. Tai spektakliai, kurie džiugina žymiausių pasaulio teatrų lankytojus. Tikimės, kad naujieji Kosto Smorigino, Adolfo Večerskio ir kitų užsienio režisierių darbai bus puikiai įvertinti mūsų žiūrovų“, – sakė „Domino“ teatro vadovas Egidijus Baranauskas.

„Domino“ teatras spalio viduryje pristato unikalią savo forma komediją „Žirklės“. Pirmą kartą Lietuvoje žiūrovai spektaklį ne tik stebės iš šalies, bet ir patys taps jo dalyviais, galinčiais nulemti komedijos pabaigą. Pasak „Domino“ teatro atstovų, tai vienintelis tokios formos spektaklis Lietuvoje.

Komedija „Žirklės“ 1997 m. įtraukta į „Guinnesso“ rekordų knygą kaip ilgiausiai JAV scenose be pertraukos vaidinama pjesė – net trisdešimt metų. Jau suvaidinta daugiau nei 50 tūkstančių spektaklių visame pasaulyje. Pjesė sukurta pagal vokiečių rašytojo ir psichologo scenarijų, pagal kurį buvo tiriama, kaip žmonės suvokia realybę.

Spektaklio repeticijas jau pradėjo užsienio režisierius su gausia talentingiausių teatro ir televizijos žvaigždžių komanda. Ją papildys „Domino“ teatre nauji, tačiau labai populiarūs Lietuvos teatro ir televizijos veidai.

Iškart po pirmosios „Domino“ teatro naujienos žiūrovų dėmesio lauks antroji premjera – miuziklas apie legendinį svieto lygintoją „Tadas Blinda“. Siekdami, kad šį istoriškai reikšmingą miuziklą pamatytų kuo daugiau Lietuvos gyventojų, „Domino“ teatras didžiųjų koncertinių salių pastatymą perkelia į mažesnę teatro sceną. Miuziklo teksto ir muzikos autorius yra Andrius Mamontovas, specialiai šiam pastatymui pristatęs naujus, papildomus kūrinius.

Baigiantis rudeniui startuos paskutinė šių metų, tačiau tikrai ne prasčiausia šio teatrų sezono „Domino“ premjera. Ilgametis „Domino“ teatro režisierius K. Smoriginas grįžta su nauju pastatymu – romantine komedija.

Atėjus 2012 metams, „Domino“ komanda žiūrovams žada dar daugiau intriguojančių ir įdomių premjerų. Vieną jų stato režisierius A.Večerskis.

Penktoji šio kūrybinio sezono premjera gims, bendradarbiaujant su spektaklio „2 vyrai. 1 tiesa“ kūrybine grupe ir režisieriumi iš Latvijos Olegu Šapošnikovu. Su šiuo režisieriumi Lietuvos žiūrovai jau pažįstami iš spektaklių „Nuodėmių miestas“ ir „Radijo ereliai“. Kūrėjai žada, kad naujajame spektaklyje pagrindinius vaidmenis kurs keturi populiarūs Lietuvos aktoriai vyrai, tad drąsiai galima sakyti, kad tai bus vyriška komedija.

„Domino“ teatras ir toliau vykdo veiklą užsienyje. Šį sezoną pristatomi nauji spektakliai Latvijoje, Lenkijoje ir Airijoje. Kelios premjeros, pristatytos užsienyje, bus atvežtos ir į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius