Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Naujas Teatro MI spektaklis „Nuvaryti arkliai“ – terapija ir aktoriams, ir žiūrovams

Gegužės 29 d. teatras MI pristato naują premjerą – Horace'o McCoy'aus romano „Nuvarytus arklius nušauna, ar ne?“ motyvais pastatytą spektaklį „Nuvaryti arkliai“. Debiutuojantis režisierius Jevgenijus Belkindas, reaguodamas į visad skubančią ir į šalis dairytis nustojusią visuomenę, klausia, ar skęstančiųjų gelbėjimas – iš tikrųjų tik jų pačių reikalas.
„Nuvaryti arkliai“
„Nuvaryti arkliai“ / Teatro MI nuotr.
Temos: 1 Teatras

Spektaklyje vaizduojamas daugiau nei mėnesį trunkantis šokių maratonas. Nuovargis, alkis, įtampa, laukimas ir pažeminimas – dėl vilties, kad galbūt ateityje gyvenimas susitvarkys, galima iškęsti viską.

Žmonės skuba užsidirbti pinigų, veržiasi mylėti, patirti naujus jausmus, aplankyti egzotiškas vietas. Atrodo, kad tuoj, už kito posūkio įvyks kažkas, suteiksiantis daugiau jėgų, sėkmės, išminties, gal net laimės. Bet ar visada pastebima, kas šiose lenktynėse bėga šalia? 

„Su aktoriumi kurdamas vaidmenį, stengiuosi atsispirti nuo jo asmenybės. Man ypač svarbu, kad žmonės, su kuriais dirbu, rastų tą personažą savyje. Kai tai pavyksta, šalia žaidimo, atsiranda išpažintinis aspektas. Išpažintis – bendravimas be papildomų aktorių apsaugančių barjerų. Spektaklis tampa tam tikra terapijos forma, į kurią įsitraukia ir aktoriai, ir žiūrovai“, – teigia J. Belkindas. 

„Glorija – dvilypis personažas. Viena vertus, ji labai stipri, iš kitos pusės – tai bepasiduosiantis žmogus. Rašau jos dienoraštį – kuriu Glorijos gyvenimo įvykius ir vis mąstau, kaip panašias emocijas galiu rasti savyje. Nors jos pasitraukimo varianto aš niekada nesvarsčiau, bet apie galimybę pabėgti, kai būna tikrai sunku, visada pagalvoju“, – kalba vieno iš pagrindinių vaidmenų atlikėja Elinga Noreikaitė. 

Premjerinis  spektaklis „Nuvaryti arkliai“ bus rodomas Pranciškonų rūmuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius