Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Scenografės Jūratės Paulėkaitės atminimui – „Gyvasis vyšnių sodas“

Šį sekmadienį, lapkričio 13 d., 18 val. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre vyks scenografės Jūratės Paulėkaitės atminimui skirtas vakaras. Didžiojoje scenoje, spektaklio „Visuomenės priešas“ dekoracijose bus rodoma videoinstaliacija „Gyvasis vyšnių sodas“, kuris įamžino priešpaskutinį scenografės darbą. Nacionalinis dramos teatras kviečia ateiti visus pažinojusius Jūratę ir su ja dirbusius.
Spektaklis „Vyšnių sodas“
Spektaklis „Vyšnių sodas“ / Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

2009–2010 m. Vilniuje buvo įgyvendintas unikalus projektas „Vyšnių sodas“ pagal Antono Čechovo pjesę. Idėjos autorius ir režisierius – Kristianas Smedsas, vienas iš iškiliausių šiandieninių suomių teatro menininkų. „Vyšnių sodą“ kūrė visas būrys Lietuvos teatro asmenybių: Juozas Budraitis, Virginija Kelmelytė, Jonas Vaitkus, Vytautas Anužis, Gytis Padegimas, Aldona Bendoriūtė, Dainius Gavenonis, Rasa Samuolytė, Paulius Budraitis, Irina Lavrinovič, Benas Šarka, Jūratė Paulėkaitė.

Kęstučio Vanago/BFL nuotr./Jūratė Paulėkaitė
Jūratė Paulėkaitė

„Vyšnių sodas“ nėra įprastas scenos meno kūrinys. Tai – tęstinis kūrybinis procesas, kuriame, pasitelkus įvairių meno formų – teatro, kino, muzikos ir performanso – sintezę ieškoma atsakymų į klausimus apie kūrybos prasmę, atminties vertę ir vertybių kaitą. Viena garsiausių XX amžiaus pjesių pasitelkiama kaip metafora, padedanti apmąstyti kultūros vietą laiko tėkmėje ir prisiminti jau Anapilin išėjusius mūsų kultūros „vyšnių sodo“ kūrėjus. 

Video instaliacija „Gyvasis vyšnių sodas“ – tai ant trijų ekranų rodomas video filmas, sukurtas iš „Vyšnių sodo“ repeticijų, interviu su dalyviais ir viso kūrybinio proceso dokumentacijos. Tai – „Vyšnių sodo“ projekto dalis ir kartu jo tąsa, siekiant apmąstyti giluminius šiuolaikinio teatro pokyčius. Nuo 2010 metų ji buvo pristatyta Helsinkyje, Maskvoje, Miunchene, Vienoje, Taline.  Instaliacijos autorius Ville‘as Hyvönenas (Suomija) yra ir naujos LNDT premjeros „Visuomenės priešas“ vienas iš kūrėjų.

Įėjimas į vakarą – laisvas. Nemokamą bilietą su vieta salėje galima gauti visose „Tiketos“ kasose. Bilietų kiekis ribotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius