Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo nariai Juozos Miltinio teatre taikė vadovus ir kolektyvą

Penktadienį Juozo Miltinio dramos teatre Panevėžyje lankęsi parlamentarai mėgino taikyti teatro vadovybę ir kolektyvą, sumažinti ten tvyrančią įtampą.
Juozo Miltinio dramos teatro vadovas Romualdas Vikšraitis
Juozo Miltinio dramos teatro vadovas Romualdas Vikšraitis / BFL nuotr.

Ne kartą padėtį šiame teatre svarstęs Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas (ŠMKK) nuvyko į Panevėžį pabendrauti su visu kolektyvu.

„Teatre jie daugiausia bendrauja raštu, skelbimais, elektroniniu paštu. Pamačiau didelį bendravimo stygių – paprasto, nuoširdaus, žmogiško, šilto“, – po išvažiuojamojo komiteto posėdžio BNS sakė ŠMKK pirmininkė Audronė Pitrėnienė.

Anot jos, tarpininkaujant parlamentarams, kultūros ministrui Šarūnui Biručiui sutarta, kad teatre bus pereita prie tiesioginio bendravimo. Taip pat Kultūros ministerija pažadėjo aktyviai pagelbėti rengiant kolektyvinę sutartį, kurioje būtų atsižvelgta į visų interesus.

2010 metų lapkritį teatrui ėmė vadovauti režisierius R.Vikšraitis, 2011 metų gegužę kolektyvas išreiškė nepasitikėjimą jam

„Dar susitarėme, kad kultūros ministras asmeniškai važiuos kartą per ketvirtį ir bendraus su kolektyvu, kaip sekasi laikytis susitarimų ir ieškoti galimybių ištaisyti visas negeras emocijas, ištirpdyti nerimus“, – teigė A.Pitrėnienė.

Be to, sutarta, kad būtina atgaivinti Teatro tarybos darbą, jog jis būtų neformalus, kad kolektyvas gautų informaciją apie repertuarą.

„Visi priėjome prie išvados, kad aktoriams reikia darbo. Kreipėmės į direktorių, kad pakviestų bent du režisierius, ir būtų pradėti statyti nauji spektakliai, kad visi turėtų darbo“, – tvirtino komiteto pirmininkė.

Anot jos, J.Miltinio dramos teatro direktorius Romualdas Vikšraitis asmeniškai prašytas neformalizuoti santykių su kolektyvu.

BFL nuotr./Panevėžio J.Miltinio dramos teatras
BFL nuotr./Panevėžio J.Miltinio dramos teatras

„Nieko ten daugiau nereikia, tik kad būtų geras mikroklimatas (...). Ten tiesiog reikia pradėti vienas kitą gerbti ir mylėti. Ir abipusiai. Ir vadovą reikia gerbti, o vadovui reikia mylėti savo kolektyvą.“, – įsitikinusi Seimo narė.

Nors konfliktas tarp vadovybės ir kolektyvo Panevėžio dramos teatre įsisenėjęs, trunka kelerius metus, A.Pitrėnienė teigė išvažiavusi su viltimi, kad padėtis pasikeis.

Tuo metu R.Vikšraitis teigia vos atėjęs į Panevėžio teatrą pajuto kolektyvo priešiškumą, pašaipas. Jo teigimu, pasipriešinimą sukėlė pradėtos reformos, kurios buvo būtinos

Dar prieš kelerius metus minėto teatro aktoriai yra išreiškę nepasitikėjimą vadovu R.Vikšraičiu. Jį kaltina nemokant organizuoti darbo, griaunant teatrą, nesitariant su kolektyvu, priimant abejotinus, neskaidrius sprendimus, atleidžiant darbuotojus ir kt.

Tuo metu R.Vikšraitis teigia vos atėjęs į Panevėžio teatrą pajuto kolektyvo priešiškumą, pašaipas. Jo teigimu, pasipriešinimą sukėlė pradėtos reformos, kurios buvo būtinos.

Legendinio režisieriaus J.Miltinio įkurtas dramos teatras Panevėžyje pastaraisiais metais garsėja konfliktais. 2010 metais aktoriai sukilo prieš ilgametį teatro vadovą Rimantą Teresą. Pasibaigus jo kadencijai konkursą vadovauti teatrui laimėjo aktorius Laimutis Sėdžius, bet po kelių dienų jis pasitraukė nepaaiškinęs priežasčių. 2010 metų lapkritį teatrui ėmė vadovauti režisierius R.Vikšraitis, 2011 metų gegužę kolektyvas išreiškė nepasitikėjimą jam. Jo kadencija baigiasi po metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius