Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Scenoje jaunieji šokėjai: šokio pasaka „Arklio Dominyko kelionė į žvaigždes“

Šokio pasaka „Arklio Dominyko kelionė į žvaigždes“ – tai galimybė augti ir keliauti savų idealų link.
Šokio pasaka
Šokio pasaka / Organizatorių nuotr.

M. K. Čiurlionio menų mokyklos Šokio teatras – tai baleto skyriaus mokinių tramplinas į profesionalųjį pasaulį. Žiūrint spektaklius, kuriuose vaidina moksleiviai, sunku sulaikyti emocijas – jie tyri, nuoširdūs ir, turint minty, kad kai kurie atlikėjai yra itin jauni, jie tikrai profesionalūs.

Žiūrovai gruodžio 6 ir 13 dienomis dar turės galimybę pamatyti paskutinį kartą rodomą šokio spektaklį pagal V. V.Landsbergio kūrinį „Arklio Dominyko kelionė į žvaigždes“. Tai nuostabi pasaka, kurią daugelis esame skaitę savo vaikams. Jauniausiųjų baleto skyriaus artistų spektaklis nepalieka abejingų. Nuo scenos sklindantis šokėjų nuoširdumas dar labiau sustiprina pasakos prasmę: atskleidžia meilę kaip įkvėpimą dideliems darbams bei žygiams, meilę – kaip trapią gėlelę, kurią reikia auginti ir globoti. Be rūpesčio, atsakomybės ir meilės ji tiesiog suglebtų ir numirtų.

Įtaigumo spektakliui suteikia ir tai, kad jaunasis žiūrovas scenoje mato savo bendraamžius. Tai leidžia lengviau įsijausti, save sutapatinant su spektaklio herojais.

Šis šokio spektaklis turi daugybę spalvų ir prasmių. Tai ne vien scenoje papasakota arklio Dominyko istorija. Vaikus ir jų tėvelius spektaklis kviečia atkakliai siekti svajonės, būti kūrėjais: vaidinti, šokti, išdrįsti atverti duris plačiau ir drąsiai žengti savų galimybių pažinimo kryptimi.

Įtaigumo spektakliui suteikia ir tai, kad jaunasis žiūrovas scenoje mato savo bendraamžius. Tai leidžia lengviau įsijausti, save sutapatinant su spektaklio herojais.

Režisierė Jekaterina Deineko jaunaisiais atlikėjais negali atsidžiaugti.

Pastangomis lenkia suaugusiuosius

„Ne kiekvienas suaugęs šokėjas įdeda tiek širdies į jam skirtą užduotį, kiek mūsų jaunieji baleto skyriaus mokiniai. Jie kupini teigiamos energijos, atiduoda visas jėgas ir jausmus salėje susirinkusiai publikai. Kiekvienas išėjimas į sceną jiems tampa didžiule švente. Žiūrovai šokėjus įkvepia tolimesniems – dar didesniems – darbams.”

Šokis yra tokia meno rūšis, kuri kuriama čia ir dabar, kitaip nei kompozicija drobėje ar skulptūra, prie kurios gali dar ir dar kartą sugrįžti. Spektaklyje istorija vyksta scenoje šią akimirką, todėl viso spektaklio metu reikia labai daug pastangų pagrindinei minčiai atskleisti. Būtina sugauti žiūrovų dėmesį ir emocijas nuo pat pirmųjų spektaklio akimirkų, vos prasidėjus veiksmui, išlaikyti jas iki pat galo, iki pat scenos uždangos.

Dominyko kelionei po visą platųjį žvaigždyną iliustruoti režisierė pasirinko žiūrovų dėmesį prikaustančią oro akrobatiką.

Visai kūrybinei šokio spektaklio „Arklio Dominyko kelionė į žvaigždes“ grupei tai išties pavyko. Regis, apgalvotas kiekvienas spektaklio judesys, kiekviena detalė ir, žinoma, puiki muzika, padedanti kurti spektaklio nuotaiką. Be to, videoprojekcijomis žiūrovas nukeliamas į tolimą ir neaprėpiamą kosmosą. Dominyko kelionei po visą platųjį žvaigždyną iliustruoti režisierė pasirinko žiūrovų dėmesį prikaustančią oro akrobatiką.

Šokio teatras džiaugiasi, kad vis daugiau vilniečių ir miesto svečių atranda šią meno erdvę. Jis tapo svarbia kultūros įvykių vieta, taip pat yra ir bus svarbi vaikų švietimo ir ugdymo įstaiga. „Dabar, kai turim savo Šokio teatrą, atsirado dar daugiau galimybių tobulinti mokinių choreografinius gebėjimus bei atskleisti jų kūrybingumą. Nė vienas mūsų spektaklis nebuvo ir nebus kuriamas komercijai. Mūsų tikslas – ugdyti naują profesionalių baleto artistų, choreografų kartą. Stengiamės kurti edukacinius spektaklius. Siekiame, kad Šokio teatre prasmingai leistų laiką tiek mažas, tiek brandus žiūrovas.“ Taip apie Šokio teatrą pasakoja M. K. Čiurlionio menų mokyklos direktoriaus pavaduotoja baleto ugdymui Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė ir kviečia žiūrovus į gražų spektaklį gruodžio 6 ir 13 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius