Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teatras „Meno Fortas“ baigia sezoną Rumunijoje

Teatras „Meno fortas“, Lietuvoje sezoną baigęs balandžio pabaigoje Klaipėdoje spektakliu „Hamletas“, šią savaitę vyksta į Rumuniją. Sibiu mieste vykstančiame viename didžiausių Rytų Europos teatrinių forumų, Lietuvos teatras parodys režisieriaus Eimunto Nekrošiaus spektaklį „Idiotas“ pagal F.Dostojevskio romaną. Šiomis gastrolėmis „Meno fortas“ baigs ir savo tarptautinį sezoną.
E.Nekrošiaus „Idiotas“
E.Nekrošiaus „Idiotas“ / D.Matvejevo nuotr.

Sibiu, centrinės Rumunijos miestas, 2007 metais buvęs Europos kultūros sostine, šiais metais jau aštuonioliktąjį kartą kviečia į tarptautinį teatro festivalį. Šį kartą pagrindinė tema „Bendruomenės“. Gegužės 27 – birželio 4 dienomis miesto sales, aikštes ir gatves tiesiogine prasme užtvindys pasaulio teatrai.

Kaip skelbia festivalio rengėjai, pagal mastą tai trečiasis Europos teatro festivalis, vykstantis kasmet ir sukuriantis ypatingą atmosferą visame mieste. Šių metų programa išties įvairiaspalvė: spektakliai, teatro laboratorijos, parodos, instaliacijos, susitikimai su žiūrovais. Viso – 350 teatrinių renginių, vyksiančių 66-iose aikštelėse ir sukviesiančių svečius iš 70 valstybių.

Pristatomų scenos darbų gausa ir geografija tikrai įspūdinga. Žiūrovai išvys trupes iš Rumunijos, Vokietijos, Lenkijos, Vengrijos, Italijos, Didžiosios Britanijos, Olandijos, Prancūzijos, Izraelio, Austrijos, Baltarusijos, Gruzijos, Slovėnijos, JAV, Danijos, Kroatijos, Ispanijos, Kinijos, Japonijos, Kanados. Kaip ir kasmet festivalis sutrauks ir didelę teatro profesionalų bendruomenę – kiekvieną dieną vyks paskaitos ir konferencijos, spektaklių aptarimai, teatrų tinklų susitikimai. Festivalio programą papildo gatvės spektakliai, parodos ir įvairiausi šokio (nuo klasikinio baleto iki šiuolaikinio šokio) projektai.

Teatras „Meno fortas“ Sibiu festivalyje dalyvaus pimą kartą, bet E.Nekrošiaus vardas jau yra gerai žinomas kitų Rumunijos miestų – Bukarešto ir Krajovos teatralams ir žiūrovams. Shakespeare‘o festivalyje Krajovos mieste buvo parodyti „Makbetas“ (2008) ir „Hamletas“ (2010), o Bukarešto festivalis 2008 metais savo žiūrovams pristatė visą Eimunto Nekrošiaus Shakespeare’o trilogiją. Na, o Sibiu teatralai turėjo progos susipažinti su lietuvių režisieriaus kūryba prieš kelerius metus, kai festivalio programoje buvo rodomas Maskvoje su rusų aktoriais sukurtas A.Čechovo „Vyšnių sodas“.

Monumentaliausias Eimunto Nekrošiaus darbas „Idiotas“ bus vaidinamas gegužės 27-ąją „Union hall“ – vienoje pagrindinių festivalio scenų. Šis spektaklis – vienas iš Sibiu festivalio atidarymo renginių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius