Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Teatriukas“ į Indiją veža lietuvišką „Pasaką“

Aktorių trijulė – Vilniaus trupė „Teatriukas“ – šešioliktą sezoną pradeda Indijoje.
„Teatriukas“
„Teatriukas“ / „Teatriuko" nuotr.

Aktoriai Dalia Mikoliūnaitė, Žilvinas Ramanauskas ir muzikantas Gediminas Žilys atstovaus Lietuvai Delyje vyksiančiame tarptautiniame vaikų teatrų festivalyje bei dainuos ir šėlios Lietuvos dienose, Indijoje.

Kuo ne pasakiška sezono pradžia? „Apskritai, gyvenimas yra pasakiškas. Jeigu esame patenkinti gyvenimu, sakome „pasaka“! Jeigu kas nors nepatinka, raminame save: „Ai, tai tik pasakos“, – juokėsi D.Mikoliūnaitė.

Tai „Teatriukas“ bandys įrodyti ir indų vaikams, nuvežęs jiems naują spektaklį visai šeimai „Pasaka“ (režisierius Ž.Ramanauskas), jungiantį smulkiąją tautosaką, mitologinius vaizdinius ir pristatantį mūsų šalies tradicinę kultūrą šiuolaikinėmis priemonėmis.

Gerai žinomos paprastos dainelės apie gyvūnus, atliekamos gyvai kanklėmis, gitarėle ir kitokiais instrumentais, yra įaugusios į lietuvių sąmonę, todėl vos jas išgirdę tiek suaugusieji, tiek vaikai neraginami pradeda dainuoti kartu.

O ar dainuos indai? Ar jie supras, ką „Teatriukas“ nori pasakyti? Ž.Ramanauskas patikino, kad viskas visiems bus aišku, nes lietuviškos „Pasakos“ personažai – Šilo Meška, Ožys su ragais ligi dangaus, Razumnas Kiškelis, Gėda Pelėda ir kiti miško gyventojai – apdainuos lietuviško gyvenimo vaizdinius, kurie bus išversti į Hindi kalbą.

Indijoje trupė viešės lapkričio 25 – gruodžio 10 d.

Lapkričio 27 d. spektaklis bus rodomas Delyje gyvenantiems lietuviams ir indų moksleiviams vienoje iš Delio mokyklų – tai Lietuvos dienų Indijoje programos dalis. Lietuvos dienos Indijoje vyksta spalio 30 d. – gruodžio 15 d., jas rengia Lietuvos ambasada Indijoje.

Gruodžio 5–8 d. „Pasaką“ pamatys tarptautinio vaikų teatro festivalio dalyviai ir žiūrovai.

Tryliktą kartą organizuojamas festivalis šiemet sukvietė jaunuosius scenos menų atstovus iš Bangladešo, Egipto, Suomijos, Vokietijos, Indonezijos, Italijos, Islandijos, Irano, Latvijos, Nepalo, Norvegijos, Maroko, Pakistano, Rusijos, Ispanijos, Šri Lankos, Tailando, Turkijos, Jungtinės Karalystės, Zambijos ir „Teatriuką“ iš Lietuvos.

Festivalį organizuoja Indijos Kultūros taryba ir Nacionalinis vaikų kūrybiškumo centras Bal Bhavan.

Festivalio idėja: vaikai visame pasaulyje turi teisę į lygybę, švietimą ir orumą. Keldami laimingos vaikystės vėliavą festivalio organizatoriai siekia, kad viso pasaulio vaikai suvoktų ir sugebėtų priimti kultūrų skirtumus ir tradicijas.

O po svaiginančių gastrolių „Teatriuko“ aktoriai Lietuvoje kibs į kalėdinius pasirodymus, kurie šiemet kvepės smilkalais.

APIE TEATRIUKĄ

Aktorių trupė „Teatriukas“ – profesionalių nepriklausomų aktorių trupė, kurianti daugiausia vaikams ir dalyvaujanti įvairiuose kultūros, švietimo, bei socialiniuose projektuose.

„Teatriuką“ 1998 m. rudenį įkūrė trys Vilniaus Universitetą, aktoriaus-filologo specialybę (kurso vadovė – aktorė Nijolė Gelžinytė) baigę aktoriai Dalia Mikoliūnaitė, Žilvinas Ramanauskas, Arturas Varnas.

Nuo 2004 m. Aktorių trupė „Teatriukas“ – Tarptautinės teatrų vaikams ir jaunimui asociacijos ASSITEJ narys.

Iki šiol „Teatriukas“ sukūrė septynis spektaklius ir tris koncertus vaikams, muzikinę programą suaugusiems, įrašė 19 kompaktinių plokštelių.

Su spektakliais, bei muzikinėmis programomis trupė keliauja į netradicines erdves, bibliotekas, mokyklas, ligonines, miestų aikštes, parkus. Dažnai aplankomos išeivių lietuvių bendruomenės.

„Teatriukas“ išsiskiria kūrybiškumu, nuoširdumu bei mobilumu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius