-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus teatras „Lėlė“ dalyvauja tarptautiniame lėlių teatrų festivalyje Danijoje

Rugsėjo 3-11 dienomis Bornholmo saloje (Danija) vyksta tarptautinis lėlių festivalis „Bornholm Dukketeaterfestival 2011“.
Vilniaus teatras „Lėlė“
Vilniaus teatras „Lėlė“ / Audrės Domeikaitės nuotr.

Šių metų festivalyje dalyvauja ir Vilniaus marionečių teatras „Lėlė“, kuris rugsėjo 7-8 dienomis rodys tris pastatymo „Našlaitė Elenytė ir Joniukas aviniukas“ spektaklius. Be Lietuvos, festivalyje su savo pastatymais dalyvauja lėlių teatrai iš Danijos, Didžiosios Britanijos, Čekijos, Latvijos, Lenkijos, Norvegijos, Švedijos ir Izraelio.

Mūsų šalį festivalyje atstovaujančio Vilniaus teatro „Lėlė“ spektaklyje „Našlaitė Elenytė ir Joniukas aviniukas“ vaidins aktoriai Juozas Marcinkevičius, Elvyra Piškinaitė ir Deivis Sarapinas. Spektaklio režisierius ir dailininkas Rimas Driežis, spektakliui muziką sukūrė kompozitorius Faustas Latėnas.

Šiame marionečių teatro spektaklyje susipynė į viena graži pasaka apie našlaitę Elenytę ir Joniuką bei romantiška legenda apie karalienės Barboros ir karaliaus Žygimanto Augusto meilę. Šis įstabus lėlininko Rimo Driežio sukurtas vaidinimas pelnė 1997 m. „Kristoforą“, ir po to – dar daug apdovanojimų tarptautiniuose festivaliuose.

Tai jau ketvirtoji Vilniaus teatro „Lėlė“ viešnagė Danijoje. Pastarąjį kartą teatras čia lankėsi 2008 metų lapkričio mėnesį. Teatro veiklos penkiasdešimtmečio proga surengtų gastrolių po Skandinaviją metu su spektakliu „Raudonkepuraitė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius