Specialistai nustatė, kad kuo didesnė depresija žmogui, tuo daugiau jis valgo šokolado.
Grupė ekspertų, vadovaujamų profesorės Beatrice Golomb, ištyrė daugiau kaip 900 žmonių, kad išsiaiškintų, kaip susijęs suvalgomo šokolado kiekis su emocine būkle. Iš šios kategorijos buvo išbraukti tie, kurie vartoja antidepresantus.
Paaiškėjo, kad depresijos apimti asmenys suvalgo daugiau nei aštuonias porcijas per mėnesį (mėnesinė stabilios psichikos žmonių norma – 5,4 porcijos).
Žmonės, susirgę itin sunkia depresija, per mėnesį gali suvalgyti apie 12 porcijų. Turima omenyje, kad porcija – viena nedidelė šokolado plytelė.
Pasak B.Golomb, tyrimas patvirtino, kad „kai žmonėms reikia pakelti nuotaiką, jie griebiasi šokolado“.
Lieka neaišku, ar depresijos ištikti žmonės valgo daugiau šokolado todėl, kad jaučia nenumaldomą jo poreikį, ar pats šokoladas kelia negatyvių minčių.