Šiame ramiojo vandenyno rajone gausu krabų, trepangų ir įvairių žuvų, tarp kurių – dygliapilvių šeimos atstovė, pasaulyje geriausiai žinoma japonišku vardu – fugu. Suerzinta ši žuvis išsipučia ir pasidaro panaši į futbuolo kamuolį, nusagstytą spygliais, kurių dūris – mirtinas.
Tekančios saulės šalyje fugu – nacionalinis delikatesas, kurio galima paragauti tik Japonijoje, nes tik ųioje šalyje mokoma paslapčių, kaip iš šio mirtinai pavojingo laimikio galima paruošti smaližių dievinamą patiekalą. Todėl japonų kulinarai, išmokę fugu paruošimo meno, puikiai žino ne tik šios žuvies dorojimo būdus, bet ir tai, jog ją be pirštinių nepatariama imti į rankas.
Ekspertų nuomone, turistai iš Chabarovsko neturėjo nė menkiausio supratimo, kad visi fugu organai persunkti nervus paralyžiuojančiais nuodais, keliasdešimt kartų stipresniais už kobros, ir išsivirė iš sužvejotų žuvų žuvienę. Na, o joje buvusių nuodų - tetradoksino koncentracija kelis kartus viršijo nepavojingą ribą. Pareigūnai tiria, iš kur žuvienės katile atsidūrė keli fugu egzemplioriai? Šios žuvys – gana retos, tad sužvejoti jas pakrantėje – maža tikimybė. Gali būti, kad fugu turistams kažkas pakišo.