Karšiai rudenį aktyviai maitinasi, nes jiems reikia sukaupti pakankamai atsargų žiemojimui. Paprastai meškeriotojai juos gundo sliekais, tačiau dabar karšiai dar neatsisako ir augalinių masalų. Ypač, jei jie yra kaloringi ir viliojantys. Lygiai taip pat elgiasi ir karpiai, kurie mielai ragauja masalinius kukulius, nes jų sudėtyje labai daug baltymų. Masaliniai kukuliai karpiams patiekiami specialiu būdu – jie užveriami ant kilputės, meškeriotojų pramintos „plauku“. Žemiau plauko – kabliukas, pririštas prie plonyčio pinto valo – 0,08-0,10 mm skersmens. Žuvis, ragaudama masalą, nejunta kabliuko, kurį, tik pasiryžusi nuryti masalą, įsiurbia į žiomenis ir dažniausiai pasikerta pati.
Tokiu metodu, vokiečių meškeriotojai, siūlo vilioti ir karšius. Tiesa, tam reikalingi žymiai mažesni masaliniai kukuliai – maždaug žirnio dydžio, o jų mūsų krašte sunku gauti. Tačiau galima naudoti kitokį masalą. Prie baltymų turtingų masalų priskiriami kukurūzai. Ypač patrauklūs kukurūzų grūdai, išmirkyti saldžiame sirupe. Pora kukurūzų grūdų, suvertų ant vadinamojo „plauko“ – puikus masalas, kuris gali suvilioti stambų karšį. Žuvis net ir kelis kartus paskanavusi masalo, įtarimo nepajus, nes neturi jokių šansų įsidurti kabliuku.
Tad specialaus pavadėlio privalumai – akivaizdūs. Kad kukurūzų grūdų vėrinukas būtų patrauklesnis, patariama juos verti ant „plauko“ naudojant specialią ylą ir smeigti ją ne iš šono, o išilgai kiekvieno grūdo. Taip suvertas vėrinukas bus ilgesnis, o grūdai ant dugno gulės ant šonų ir bus pastebimesni. Vėrinukams tinka taip pat duonos rutuliukai ir išmirkyti neskaldyti žirniai.