-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 02

2011-ųjų Europos pokerio turo apžvalga: lietuviai laimėjo šimtatūkstantines sumas

Didžiausio interneto pokerio kambario PokerStars rengiamas Europos pokerio turas (EPT) per pus aštunto sezono įsitvirtino pokerio padangėje, kaip vienas prestižiškiausių turnyrų serijų. Šios serijos etapai ištisus metus svečiuojasi įvairiuose Europos miestuose ir jėgas čia nuolat išbando geriausi Lietuvos žaidėjai. Nutarėme prisiminti, kaip lietuviams EPT turnyruose sekėsi 2011-aisiais.
Kristijonas Andrulis
Kristijonas Andrulis / pokerstrategy.com

Europos pokerio turo sezonai sutampa su akademiniais metais – prasideda rudenį ir trunka iki kitų metų pavasario. Šįkart publikuojame pirmąją dalį, kurioje apžvelgsime septintojo sezono antrosios pusės, t.y 2011-ųjų žiemos-pavasario Lietuvos pokerio žaidėjų rezultatus. Jie, kaip ir 2010-aisiais, buvo puikūs ir verti išskirtinio dėmesio.

PokerStars Karibų nuotykis

Pokerio metai tradiciškai prasideda EPT išvyka į Bahamus. Būtent ten vyksta vienintelis serijos turnyras ne Europoje – PokerStars Karibų nuotykis. 2011 m. sausio pradžioje $10,000 įpirkos pagrindiniame turnyre startavo pora lietuvių, o kauniečiui Edgarui Stusevui pavyko prasibrauti iki prizinių vietų. Iš 1560 dalyvių lietuvis užėmė 81 vietą, laimėdamas 23500 JAV dolerių.

EPT Dovilis

Sausio pabaigoje EPT grįžo į senąjį žemyną – antrasis metų etapas aplankė Prancūzijos Dovilio (Deauville) miestą. Į šiaurės Prancūziją išskubėjo net šeši lietuviai, tačiau nė vienam jų nepavyko iškovoti prizų pagrindiniame 5 tūkst. eurų įpirkos turnyre. Visgi mūsiškiai nenuleido rankų ir puikiai pasirodė šalutiniuose turnyruose.

Kristijonas Andrulis buvo vienas iš 58 žaidėjų, nusprendusių sumokėti 10 tūkstančių eurų už galimybę sudalyvauti Aukščiausių įpirkų turnyre (High Roller) ir ši rizika pasiteisino. Vaikinas užėmė 3 vieta ir savo sąskaitą papildė įspūdinga 74 tūkst. eurų suma. Kaunietis Vytautas Milvydas savo įgūdžius pademonstravo 3250 eurų įpirkos dvikovų turnyre, kuriame kovojo 64 pokerio meistrai. Lietuvis sėkmingai žengė iki finalo ir tik čia pripažinęs oponento iš Švedijos pranašumą pasidabino sidabru ir laimėjo 26 500 eurų. Kiek mažesniame šalutiniame tūkstančio eurų įpirkos turnyre finalinį stalą pasiekė Liutauras Armanavičius. Jis tarp 219 žaidėjų liko aštuntas ir iškovojo šešis tūkstančius eurų.

EPT Kopenhaga

Vasarį EPT atkeliavo į Daniją ir keturi lietuviai nusprendė išbandyti jėgas 35 tūkstančių Danijos kronų (apie 5 tūkst. eurų) įpirkos pagrindiniame EPT Kopenhagos etapo turnyre. Trys tautiečiai pasitraukė gan anksti, tačiau po pirmos dienos viso turnyro žetonų lyderiu tapo devyniolikmetis Domantas Klimčiauskas. Visgi vėlesnėse dienose sužibėti nepavyko ir galų gale kaunietis užėmė 55 vietą iš 449 žaidėjų bei laimėjo 55 tūkst. kronų (apie 7850 eurų).

EPT „Snowfest

Austrija jau kelintus metus iš eilės rengia vieną išskirtinį EPT etapą. “Snowfest” pavadinimą turintis turnyras vyksta Alpių kalnuose ir pokerio žaidėjai čia dalyvavimą turnyre derina su slidinėjimo malonumais.

482 žaidėjai startavo pagrindiniame 3500 eurų įpirkos turnyre ir tarp jų buvo net septyni lietuviai. Prizines vietas pasiekė du jų – pokerio veteranas Darius Venckus užėmė 62 vietą, kuri garantavo 5600 eurų prizą, o toliausiai vėl nužingsniavo Domantas Klimčiauskas. Jis finišavo 32 pozicijoje ir laimėjo pusaštunto tūkstančio eurų prizą.

EPT Berlynas

Vokietijos sostinę Jo Didenybė pokeris aplankė balandį. 5 tūkst. eurų įpirkos pagrindinis turnyras sutraukė net 773 žaidėjus. Į kovą Berlyne stojo ir keturi lietuviai, o sėkmingiausiai turnyras klostėsi Kristijonui Andruliui. Vaikinas sėkmingai didinosi savo žetonų bokštus ir po trečios dienos žengė trečias iš 25 kovą tęsiančių žaidėjų. Deja, iki finalinio stalo pritrūko kelių žingsnių – Kristijonas finišavo 12 pozicijoje, pelnydamas 36 tūkst. eurų prizą.

Tuo tarpu Berlyne 23-ąjį gimtadienį šventęs Dominykas Karmazinas sau pasidovanojo sidabrą 5 tūkst. eurų įpirkos šešiaviečių stalų šalutiniame turnyre. Antroji vieta iš 30 dalyvių Dominykui uždirbo net 45 tūkst. eurų prizą.

EPT Sanremas

Paskutinėmis balandžio dienomis EPT pasuko į Italiją. Sanremo mieste sudalyvauti 5000 eurų įpirkos pagrindiniame EPT etapo turnyre nutarė rekordinis 987 žaidėjų kiekis, tačiau šįsyk lietuvių buvo labai nedaug ir nė vienam mūsiškiui nepavyko pasiekti šio turnyro prizų. Tiesa, Edgaras Stusevas apmokamas vietas pasiekė net trijuose nedideliuose šalutiniuose turnyruose, bendroje sumoje laimėdamas 17 800 eurų.   

EPT Didysis finalas Madride

Na, o finišo tiesiąją 7 EPT sezonas pasiekė Ispanijos sostinėje. Išbandyti jėgas EPT Didžiojo finalo 10 tūkst. eurų įpirkos pagrindiniame turnyre nusprendė penki žaidėjai iš Lietuvos, o viso į turnyrą užsiregistravo 686 pokerio meistrai. Ir vėl Lietuvos trispalvę ilgiausiai nešė kaunietis Domantas Klimčiauskas. Vaikinas po trijų turnyro dienų tarp likusių 24 žaidėjų žengė septintas ir turėjo puikias galimybes prasibrauti iki finalo. Deja, ketvirtoje dienoje jam įsitvirtinti nepavyko. Domantas iš kovos pasitraukė šešioliktas ir už šį rezultatą jam atiteko 50 tūkst. eurų prizas.

Antradienį pratęsime Europos pokerio turo metų apžvalgą ir pažvelgsime, kaip Lietuvos žaidėjams sekėsi aštuntojo EPT sezono pirmoje pusėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius