Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 07

Dešimtojo EPT sezono apžvalga: kurie mūšiai bus įrašyti į pokerio istoriją, kaip sezonas klostėsi lietuviams? (II dalis)

Monte Karle iškilmingai sudėti taškai dešimtojo Europos pokerio turo (EPT) sezono kronikose. Čia paaiškėjo paskutinis jubiliejinio sezono čempionas, apdovanotas EPT metų žaidėjas, o ryškiausios pokerio žvaigždės išsiaiškino santykius „Super High Roller“ ir „High Roller“ turnyrų ringuose. Siūlome prisiminti ką tik pasibaigusį sezoną, kurio metų netrūko ir šaunių lietuvių pasirodymų, ir į pokerio istoriją patekusių kovų.
Vicky Coren
Vicky Coren / Neilo Stoddarto nuotr.

Tęsiame dešimtojo EPT sezono apžvalgą. Anksčiau priminėme jums, kaip reikalai klostėsi pirmoje sezono pusėje, šį kartą kviečiame jus prisiminti likusius EPT etapus, kuriuose taip pat netrūko legendinio veiksmo. Pirmąją sezono apžvalgos dalį rasite čia.

Palydėti sausį ir pasitikti vasarį EPT žaidėjai buvo kviečiami Prancūzijoje. Dovilio etapo kovoje dėl čempiono titulo susirėmė 671 žaidėjas. Etapo finale vėl tvyrojo neeilinė įtampa. „PokerStars Pro“ komandos žvaigždė Eugene'as Katchalovas ieškojo pergalės, kuri jo galvą būtu papuošusi triguba karūna. Pasaulio pokerio serijos (WSOP) ir Pasaulio pokerio turo (WPT) čempionui, iki EPT titulo keletą kartų pritrūko visai ne daug. Kovose dėl šio titulo jis buvo iškovojęs net dvi trečiąsias vietas. Šį kartą E.Katchalovas nukeliavo iki lemtingos dvikovos, kurioje jo laukė EPT Prahos etapo vicečempionas Sotirios Koutoupas. Graikas per žingsnį nuo titulo finišavo devintojo EPT sezono metu 2012-aisiais. 

Abu žaidėjai vedini tvirtų motyvacijų lemtingos akistatos metu nėrėsi iš kailio ir demonstravo visus savo pokerio įgūdžius, netaupydami nei jėgų nei laiko. Vis tik Fortūna tą kartą buvo graiko pusėje ir E.Katchalovui teko susitaikyti su antrąją vietą, vicečempiono titulu ir 379 500 eurų prizu. Tuo tarp S.Koutoupuso rankose atsidūrė čempiono taurė ir 614 000 eurų prizas.

EPT Vienos etapas pokerio žaidėjus sukvietė praėjusį kovą. Čia jėgas kovoje dėl titulo išbandė 910 žaidėjų. Prizininkų lentelėje, kurioje savo vardus įrašė 135 turnyro dalyviai, tą kartą vėl išvydome trispalvę. 75-ą vietą ir 10 650 eurų prizą namo parsivežė Justas Vaičiulionis. Įdomus šis etapas buvo tuo, kad pergalę čia šventė ukrainietis Oleksijus Chorošeninas.

Finalinį aštuonetą būsimasis čempionas pasiekė turėdamas antrą mažiausia žetonų krūvelę, tačiau tai jam nesutrukdė atsitiesti ir pasiekti pergalę. Finalinėje dvikovoje įveikęs austrą Anthony Ghamrawi, kuriam atiteko 446 481 euras, O.Chorošeninas pasidabino laimėtojo regalijomis, o savo sąskaitą papildė 578 392 eurais.

Vos pasibaigus Vienos etapui EPT žaidėjai skubėjo į Italiją, kur nedideliame San Remo kurorte įvyko istorinis mūšis. Tarp 556 pagrindinio turnyro dalyvių čia startavo ir būrys pokerio žvaigždžių. Tačiau tik vienai jų buvo lemta savo vardą į pokerio istoriją įrašyti auksinėmis raidėmis.

Finalinėje dvikovoje pramušusi italo Giacomo Fundaro gynybines sienas, pergalę šventė „PokerStars Pro“ komandos žvaigždė Vicky Coren. 2006 metais britė tapo pirmąja dama, iškovojusia EPT titulą, tuo tarpu San Reme ji pasiekė to, ko iki tol nesugebėjo pasiekti niekas kitas. V.Coren tapo pirmąja žaidėja pasaulyje, turinčia dvigubą EPT čempiono titulą. Plačiau apie šią neeilinę pergalę skaitykite čia.

Praėjus vos šešioms dienoms po San Remo etapo, kviečiančios į kovą EPT patrankos šaudė Monte Karle. Čia susirinkę pokerio aistruoliai skubėjo sudėti taškus dešimtojo sezono kronikose ir sukryžiavo kortas didžiojo finalo mūšiuose.

Pergalė pagrindiniame turnyre šį kartą atiteko italui Antonio Buonanno. Tačiau dėl titulo ir 1 240 000 eurų apdovanojimo čempionui teko kaip reikiant paprakaituoti. Britas Jackas Salteris finalinės dvikovos metu būsimam laimėtojui priešinosi net devynias valandas. Plačiau apie įspūdingą EPT užbaigtuvių finalą skaitykite čia.

EPT kovos dešimtajame sezone baigtos. Iki vienuolikto sezono pradžios liko keturi ilgi mėnesiai. Ateinantis turo sezonas rugpjūčio 16 dieną startuos Barselonoje – tikslų vienuolikto šventės sezno tvarkaraštį rasite čia.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius