Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 02 /16:40

Pokerio mėgėjų išradingumas. Kortų kombinacija AT – Andrius Tapinas, AK – Andrius Kubilius, dvi dešimtakės – Darius ir Girėnas

Nuolatiniai 15min.lt pokerio rubrikos skaitytojai žino, kad tradicinės lietuviškai įgarsintos vaizdo transliacijos iš Europos pokerio turo (EPT) nuolat lydimos smagių konkursų, kuriuos galite rasti mūsų skilties „Facebook“ ir „Twitter“ socialinių portalų paskyrose. Praėjusią savaitę vykusios transliacijos iš Vienos metu pokerio entuziastai siūlė kaip lietuviškai pavadinti tam tikras kortų kombinacijas.
Žetonai, kortos
Žetonai, kortos / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Daugiausiai mūsų skaitytojų dėmesio susilaukė stipriausios startinės beribio Holdem pokerio kombinacijos. Porą rankose atrastų tūzų (AA), kuri jau anksčiau buvo praminta angelais, dabar buvo siūloma vadinti ne tik įprastu raketų vardu, bet ir kuolais, aligatoriais, drambliais ar arkliais. Nemažiau dėmesio susilaukė ir statistiškai antra stipriausia kombinacija – karalių pora (KK). Siekiant paįvairinti pokerio partijos metu naudojamą žodyną, buvo siūlomą šią kombinaciją vadinti King Kongu, tėtukais ar drambliais. Populiari pravardžių prasme tarp internautų ir pora damų (QQ). Šią kombinacija jie siūlė vadinti gegute, raganomis ir mamytėmis. Du valetai (JJ) buvo praminti kojinėmis, kabliais, barsukais, barbliais, Jonukais, Broliais Lavrinovičiais, Suopiu ir Rambynu.

Nuošalyje neliko ir žemesnės poros. Dvi dešimtakės (TT) buvo pavadintos Dariumi ir Girėnu, 10 balų arba akiniais (1010), Porą aštuonakių (88) siūlyta vadinti besmegeniais ir begalybėmis, septynakių (77) – dalgiais, irklais bei kirstukais, šešakių (66) – demonais, penkakių (55) – startiniu penketu, keturakių (44) – gandrais, triakių (33) – krabais, o dviakių duetui (22) buvo pasiūlyti dvynių arba gulbių pseudonimai.

Vardinių kombinacijų susilaukė ir Lietuvos pokerio žvaigždės. Štai prisiminę ilgametį Lietuvos sportinio pokerio federacijos prezidentą Andrių Tapiną, jo vardu mūsų skaitytojai siūlė pavadinti tūzo ir dešimtakės duetą (AT). Legendinę Antano Guogos frazę: „Bring me more russians!“, siūlyta vartoti gavus karalių ir valetą (KJ), nes būtent šią kombinaciją laikė „Tony G“ oponentas, kai lietuvis išprovokavo jį klaidai legendiniu tapusiame vaizdo įraše „Youtube“ portale.

VIDEO: Tony G Flips Out At Russian

Pateikiant pasiūlymus prisiminti ir Lietuvos politikai. Tūzą ir karalių (AK) pasiūlyta vadinti Andriaus Kubiliaus vardu, o porą damų (QQ) – Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės ir Prezidentės Dalios Grybauskaitės pavardėmis. Savo variantus siūlė ir literatūros mylėtojai. Karalių ir valetą (KJ) jie pavadino Harry Poterriu, sagos apie jaunąjį burtininką autorės J.K.Rowling garbei, o karaliaus ir damos (KQ) duetas gavo Romeo ir Džiuljetos pravardę. Be to karalių ir damą (KQ) siūlyta vadinti sutuoktiniais, o damos ir valeto porą (QJ) – meilužiais. Meilės korta buvo pramintos šešakė ir devynakė (69). Tūzo ir valeto (AJ) kombinacija galėtų atstovauti prekės ženklą „Armani Jeans“.

Tuo tarpu sporto mėgėjai prisiminė tenisininkę Anną Kurnikovą, kurios vardu taip pat siūlyta pavadinti tūzą ir karalių (AK). Omaha pokerio mylėtojai tūzą, karalių, keturakę ir septynakę (AK47) startinėje rankoje siūlė vadinti Andrejaus Kirilenkos pavarde, nes skaičius 47 puošė šio krepšininko marškinėlius atstovaujant „Utah Jazz“ komandai. Krepšinio legendos Michaelo Jordano gerbėjai prie pokerio stalo džiaugtis neturėtų – krepšininko vardu praminta beveik bevertės dviakė ir triakė (23).

Pravardžių nusipelnė ir kitos mažiau vertės turinčios startinės beribio Holdem kortų kombinacijos. Tūzo ir keturakės tandemą (A4) buvo siūloma pavadinti popieriaus lapu, o silpniausiųjų tarpe esanti keturakės ir devynakės (49) kombinacija buvo pakrikštyta amerikietiško futbolo klubo „San Francisco 49ers“ garbei. Pati prasčiausia startinė septynakės ir dviakės pora (72) dėl skaičių formos buvo prilyginta kūjui ir pjautuvui. Na, o damą ir septynakę (Q7) kūrybingas žiūrovas siūlė pavadinti grupės „Jonis“ atliekamos dainos „Ant tėvo dalgio ašmenų“ garbei.

Tokius ir kitus smagius konkursus mūsų „Facebook“ ir „Twitter“ puslapiuose vėl rasite jau nuo balandžio 16 dienos, kuomet į mūsų rubriką sugrįš EPT kovos. Tuomet pokerio aistruoliai bus kviečiami stebėti svarbiausias varžybas turo San Remo etape. Kad šias transliacijas stebėti būtų dar įdomiau, o naujienas konkursų kovose sužinotumėte operatyviai, savo komentarais viso transliacijų maratono metu jus, kaip įprasta, džiugins lietuviški EPT balsai Gaudrius Dzikaras ir Paulius Mikaliūnas.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius