Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 27

Andriaus Bielskio WSOP tinklaraštis: pirmosios dienos Las Vegase – kupinos įspūdžių ir nemigos dėl aklimatizacijos

Didžiausio tarp lietuvių internetinio pokerio laimėjimo autorius Andrius Bielskis šiemet debiutuoja Pasaulio pokerio serijos (WSOP) kovose Las Vegase ir tinklaraštyje dalinasi savo patirtimi iš pirmų lūpų.
Andrius Bielskis
Andrius Bielskis

Sveiki,

Apie viska nuo pradžių. Skrydis su persėdimu truko apie 19 valandų, todėl 6 ryto išvykus iš Vilniaus tos pačios dienos 3 valandą po pietų jau buvau Las Vegase (red. pastaba – skrendant į Las Vegasą „sutaupoma“ 10 valandų). Skrydis labai neprailgo, peržiūrėjau daug naujų filmų, kuriems paskutiniu metu vis neužtekdavo laiko. 



Keliauju i Ameriką pirmą kartą ir šiek tiek būgštavau – kaip būsiu priimtas muitinės pareigūnų, ar nekils kažkokių nesklandumų ir pan. Bet nekilo visiškai jokių problemų: visi mandagūs, paslaugūs ir trečiojo pasaulio žmogumi tikrai nesijauti.

Pirmas įspūdis išėjus iš oro uosto – karšta, beprotiškai karšta, tvanku, nėra, kuo kvėpuoti. Atvykus iš lietuviškos vasaros 39 laipsnių karštis negali nevarginti. Pasiėmiau taksi ir, važiuodamas link viešbučio, apžiūrinėjau, kur pakliuvęs. Taksistas nesustodamas pasakojo apie geriausias vietas – restoranus, parduotuves, ką pamatyti ir t.t. Viena ausimi klausiausi jo, žavėdamasis šiltu bendravimu, tuo pačiu apžiūrinėjau miestą, jo didingumą, kuris tikrai pribloškia. 

Pirma mintis – is kur čia tiek žmonių? Kaip tie daugiaaukščiai viešbučiai gali būti užpildyti? O jie, atrodo, kad kovoja, kuris atrodys didingesnis. Didžiausią įspūdį, turbūt, paliko „Trump“ viešbutis su visais auksinio stiklo fasadais. Net ir visų kitų „superviešbučių“ ansamblyje jis atrodo labai įspūdingai. Taksistas gyrė mano pasirinkimą gyventi Las Vegaso „downtowne“ – senajame Las Vegase. Atvykus be didesnių bėdų įsikūriau viešbutyje, gavau kambarį 18-ame aukšte su neprasta panorama. Išsikroviau daiktus ir reikalai pirmai dienai buvo baigti.

Bandydamas aklimatizuotis tempiau pirmą vakarą kiek įmanoma ilgiau, bet užmigau 20:30 ir nubudęs jau džiaugiausi žvalumu, bet pažiūrėjęs į laikrodį pamačiau, kad dar tik pusė pirmos nakties. Šiaip ne taip dar pasnūduriavau iki 6 ryto, bet toliau užmigti niekaip nebepavyko. Tas suteikė ir savotiškų privalumų – pažiūrėjau Vimbldoną ir Pasaulio futbolo čempionatą, kuris čia prasideda 9 valandą ryto vietos laiku.

Žaidimą pradėti planavau ketvirtadienį (red. past. naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Lietuvos laiku), tad trečiadienį važiavau į „Rio“ kazino užsiregistruoti, apsižiūrėti kas ir kaip. Nuvažiavus laukė dar vienas šokas – visa aplinka gyvena pokeriu, žmonių kiekis tiesiog įspūdingas. Kai skaitai, kad turnyre dalyvauja tūkstantis žaidėjų, tai įsivaizduoji vienaip, bet kai pamatai gyvai – tai tikrai palieka didelį įspūdį. Man atvažiavus vyko „Rio“ dieninis turnyras (1 300 dalyvių), WSOP 5 tūkst. dolerių įpirkos turnyras (800 dalyvių), WSOP Omaha Hi/Lo turnyras (200 dalyvių), WSOP „Ante Up“ finalas, Žaidėjo čempionatas, kuriame kovojo geriausi pasaulio žaidėjai, WSOP 8 žaidimų turnyras (500 dalyvių), grynųjų pinigų žaidimai. Visa tai sudėjus gausite 4000-4500 vienu metu žaidžiančių žaidėjų. 

Eilėje pralaukęs apie pusvalandį užsiregistravau į ketvirtadienį prasidedantį WSOP 51-ąjį turnyrą. Akivaizdu, kad šis turnyras sulauks rekordinio dėmesio ir jau dabar organizatoriai susidūrė su sunkumais dėl milžiniško susidomėjimo. Tuomet sužaidžiau 235 dolerių įpirkos kasdienį „Rio“ turnyrą. Jame dalyvavo apie 1 300 žmonių, o aš kritau maždaug 300 vietoje pralaimėjęs monetos metimą. Žaidimo lygis buvo tikrai neaukštas – atrodė, kad žaidėjai tiesiog susirinko pabendrauti, gerai praleisti laiką.

Vakare susitikau su Justu Semaška ir Ryčiu Praninsku, kurie Las Vegase vieši jau kurį laiką. Jie taip pat užsiregistravo į WSOP 51-ąjį „Monster Stack“ turnyrą ir visi kartu nusprendėme, kad lietuviams laikas šiame turnyre pasirodyti gerai (žinoma juokais), nes kol kas lietuvių pasirodymai nėra labai geri ir trūksta šiek tiek sėkmės.

Visi nuvažiavome į miesto centrą pasivaikščioti ir pavakarieniauti. Čia taip pat akivaizdu, kad Las Vegasas yra linksmybių miestas – vyksta įvairūs pasirodymai, šou, žmonės atsipalaidavę ir linksmi. Pavakarieniavome ir aš, vėl pajutęs laiko skirtumą, iškeliavau miegoti. Deja, vis tiek pabudau 6 valandą ryto ir nebegalėjau užmigti. Na, bet 6 ryto jau nėra taip blogai – vadovausiuosi lietuviška patarle „anksti kėlęs nesigailėsi“. Taigi, ketvirtadienį prasideda ir mano debiutas WSOP arenoje. Tikiuosi, kad vakare turėsiu gerų naujienų!

Linkėjimai,
Andrius Bielskis

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius