Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 27

Pokerfishas: Ar moterys gerai žaidžia pokerį?

Turbūt sutiksite, kad kai prie pokerio stalo atsisėda mergina (nesvarbu, ar tai lošimo namai, sportinio pokerio klubas ar namuose rengiamas pasižaidimas), ji visada patraukia dėmesį. Natūralu, juk didžioji dalis pokerio žaidėjų – vyrai. Ir turbūt ne paslaptis, kad moterų pokeris yra visiškai kitoks nei vyrų. Todėl nutariau pasidomėti, kokia yra situacija su moterimis pokeryje.
Garsiausios pasaulio pokerio žaidėjos
Kathy Liebert / 15min.lt montažas

Pokerio statistika sako: pati pajėgiausia pokerio žaidėja moteris yra vos 50-oje vietoje tarp daugiausiai pinigų per visą savo karjerą uždirbusių pokeristų (Jos vardas – Kathy Liebert. 44 metų moteris per savo karjerą į pinigus pateko 190 turnyrų, laimėjo 5,5 milijono JAV dolerių, bet yra neištekėjusi ir didelis klausimas, ar ištekės).

Kathy Liebert
Kathy Liebert

Pasakysiu atvirai: jeigu prie mano stalo prisėda mergina (moteris), man iškart pasidaro baisu. Aišku, dažniausiai man patinka moteriškas žavesys, tačiau per visą laiką kiek žaidžiu pokerį, taip ir nesupratau, kaip reikia žaisti prieš dailiosios lyties atstoves. Aš priimu moterį kaip mielą, malonų, švelnų, supratingą, draugišką, gražiai besišypsantį ir tiesiog fainą sutvėrimą. Bet kaip su juo tvarkytis prie pokerio stalo – man yra visiška paslaptis.

Kodėl? Nes moterys pokerį žaidžia kitaip. Negalėčiau sakyti, kad jos žaidžia ramiau ar kad jos mažiau blefuoja, jos tiesiog žaidžia kitaip. Nežinau, ar galima absoliutinti, bet man atrodo, kad moterų žaidimui galima priskirti šias savybes (nepamirškime, kad yra merginų, kurios labai sėkmingai perėmė vyrišką žaidimo braižą, tačiau aš surašiau žaidimo niuansus, kuriuos esu pastebėjęs moteriškame žaidime):

* Žaidimas iš kortų. Ar dažnai matėte, kad mergina žaistų su 57 arba gintų blind’ą su J9? Net jeigu ir bando tai daryti, nusimes po agresyvesnio oponento žaidimo po flop’o.
* Galvoja, kad retai blefuoja. Ne visos merginos yra linkusios skaičiuoti out’us, odds’us ir t.t., todėl jos kartais perka ir priperka tokių nesąmonių, kad ojojoi. Tačiau maža to, jos ne visada teisingai įvertina oponentus ir savo turimą kombinaciją. Vieną kartą mačiau, kaip mergina nieko neturėdama susimokėjo visą stack’ą ir paklausta, kodėl ji taip padarė, atsakė: “blefavau…”
* Bijo žaisti. Mergina nebijo žaisti tik tada, kai turi nuts’us (turiu omenyje, geriausią kombinaciją), visais kitais atvejais ji vis dar bijo, kad gali būti silpnesnė. Apskritai, turnyrai, kurie skirti vien tik moterims tarsi sako, kad joms baugu žaisti prieš vyrus. O ypač prieš tuos, kurie gali būti agresyvūs arba nemaloniai bendrauja.
* Nežaidžia prieš žmones ir nekerštauja. Moteris gali supykti, tačiau ji nekerštaus dviprasmiškose situacijose, nes bijos, kad gali pralaimėti.
* Kantrybė – dorybė. Kantrybė gali būti vienas didžiausių moters pranašumų prieš vyrus. Nes vyrai yra linkę viską daryti greitai, skubiai, neapgalvotai, o moterys rečiau priims blogą sprendimą tik dėl to, kad kažkur skuba.
* Nėra linkusi rizikuoti. Lošimas ir lažybos – vyriški dalykai, o moteris nori mažų mažiausiai jaustis užtikrintai tam tikroje situacijoje. Aišku, ji gali suklysti, tačiau merginos nėra linkusios rizikuoti taip kaip tai daro vyrai.
* Nuoširdžiai liūdi, kai nepasiseka. Kai pralaimi vyrai, būna įvairių reakcijų, tarp kurių ir pykčio protrūkiai bei keiksmažodžiai. Tuo tarpu pralaimėjusi moteris tiesiog nuliūsta, nuleidžia akytes ir įžeidžiai pažiūri į savo „skriaudėją“.
* Neveikia simpatija. Jos nenusimes kortų vien dėl to, kad joms patinka šalia sėdintis vaikinas.
* Vadovaujasi moteriška logika, kurios gana dažnai neįmanoma suprasti.
* Turi šeštąjį jausmą. Jeigu jos neturi stiprybės kortose, tai būtinai jaus, ką ir kada daryti. Todėl kartais kai norisi imtis už galvos ir sakyti „kaip tu taip galėjai?“, ji ramia veido išraiška pasakys: „jaučiau“.
* Jos yra fainos. Su merginomis prie stalo visada yra smagiau. Yra su kuo pabendrauti, dėl ko pasistengti, pasitempti ir pamėginti užmegzti kokį nors kontaktą. Manau, kad taip mąsto didžioji dauguma prie stalo sėdinčių vyrukų.

Kokios moterys žaidžia pokerį? Įvairios. Daugiausiai uždirbanti Kathy (nuotrauka viršuje) – toli gražu ne mano skonio. Antroje vietoje rikiuojasi moteris, kurią labai sunku vadinti moterimi – beveik 5 milijonus dolerių jau laimėjusi Vanessa Selbst. Iš nuotraukų, jeigu nežinočiau, kad tai moteris, ne visada pasakyčiau, kad tai silpnosios lyties atstovė. Be to, sunku nusakyti ir jos amžių – vasarą Vanessai sukaks tik 28-eri.
 

pokerstarsblog.com nuotr./Vanessa Selbst
pokerstarsblog.com nuotr./Vanessa Selbst



Aišku, sunku ginčytis dėl skonio, tačiau mane labiausiai žavinti pokerio žaidėja – 27-erių metų anglė Liv Boeree, kuri būtų neabejotinas numeris 1 iš pokerio pasaulio moterų, su kuriomis norėčiau susipažinti. Ir šiaip mergina jau yra laimėjusi daugiau nei 2 milijonus JAV dolerių, todėl ji yra absoliuti šaunuolė. Beje, ji žino savo privalumus ir moka jais naudotis, dažnai pabrėždama tai gyvuose turnyruose ir tokiuose fotosesijose, kaip ši:
 

pokerstarsblog.com nuotr./Liv Boeree
pokerstarsblog.com nuotr./Liv Boeree



Nagrinėjant moterų tendenciją Lietuvos pokeryje, suskaičiavau visas merginas, žaidusias pokerį Vilniaus lošimo namuose 2010 ir 2011 metų gruodžio mėnesį. Skaičiai gana panašūs: prieš mėnesį žaidė 21 mergina, o 2010-ais metais – 26. Tačiau reikėtų įskaičiuoti faktorių, jog šiais metais smarkiai sumažėjo žaidėjų skaičius lošimo namuose, todėl jeigu skaičiuotume procentinę išraišką nuo visų mėnesio žaidėjų, tai 2010 metų gruodį merginų buvo 4,6 %, o 2011 – 5,1 %. Manau, kad iš tokių skaičių jokių išvadų daryti neverta.

Reziumuojant, noriu palinkėti sėkmės žaidžiant su moterimis! Jos nuostabios, net jeigu ir laimi. Tikriausiai esate matę šį video, bet vis tiek smagu jį dar kartą pažiūrėti:

(Visą Pokerfisho įrašą apie moteris pokeryje skaitykite ČIA.)

VIDEO: How women play poker (MUST WATCH)

Visus „PokerFisho“ BLOG'o įrašus skaitykite ČIA

Draugaukite su „PokerFishu“ Facebook'e

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius