Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 26

2012 metai: Pokerio damų iškilimo era?

Panašu, kad 2012 metai itin palankūs pokerio damoms. Per pirmąjį šių metų pusmetį, ne viena daugiau ar mažiau įvertinta pokerio pasaulio atstovė pademonstravo puikius rezultatus ir įrodė pasauliui, kad pokeryje, kaip ir džiaze, iš tiesų yra vietos ir merginoms.
Xuan Liu
Xuan Liu / cardplayer.com nuotr.

Puikių pokerio damų pasirodymų netrūko nuo pat metų pradžios. Ne išimtis ir 43-asis, prestižiškosios Pasaulio pokerio serijos (WSOP) sezonas. „PokerStars Pro“ komandos narės Liv Boeree ir Vannesa Selbst papildė pagrindinio WSOP turnyro prizininkų sąrašą. Dar dvi „PokerStars“ atstovaujančios žaidėjos Ana Marquez ir Vicky Coren prizus iškovojo kitose šio sezono WSOP kovose. Bendroje įskaitoje kiek daugiau nei dvidešimt procentų „PokerStars Pro“ komandos iškovotų piniginių prizų WSOP ringe pelnė būtent dailiosios lyties atstovės.

WSOP kovose pasižymėjo ne vien „PokerStars“ vardą atstovaujančios žaidėjos. Australietė Jackie Glazier 3 000 dolerių įpirkos WSOP etape užėmė antrąją vietą ir savo pokerio kapitalą papildė 457 776 doleriais. Amerikietė Allyn Jeffrey Shulman senjorų turnyre nuskynė laurus ir iškovojo 603 713 dolerių prizą. Norvegė Elisabeth Hille ir prancūzė Gaelle Baumann viena paskui kitą pelnė dešimtą ir vienuoliktą vietas WSOP pagrindiniame turnyre, suklupdamos vos per žingsnį nuo finalinio stalo kovos ir didžiausių prizų.

Dar gerokai prieš prasidedant WSOP kovoms pirmieji solidus prizai papildė pokerio damų kišenes. Sausio mėnesį, „PokerStars Karibų nuotykio“ (PCA) metu, kanadietė Xuan Liu, pagrindinio turnyro metu iškovojo ketvirtąją vietą ir savo sąskaitą papildė 600 000 dolerių. Birželio mėnesį dar viena po „PokerStars“ vėliava žaidžianti pokerio profesionalė, Celina Lin iškovojo antrąjį savo karjeroje „Raudonojo Drakono“ pokerio serijos trofėjų ir tapo ne vien pirmąją moterimi, bet ir pirmąją žaidėja apskritai turinčia šios serijos dublį.

Po tokios gausybės neįtikėtinų rezultatų įvairiuose pokerio turnyruose, vis daugiau moterų įsilieją į pokerio visuomenę. Visi šie puikus rezultatai parodo, kad pokeryje tikrai yra vietos ir dailiosios lyties atstovėms. Ir kaip taisyklė – kuo daugiau sektinų pavyzdžių atsiranda, tuo daugiau pasekėjų imasi veiklos, kurioje sekasi pionieriams. 

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius