Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 06

Matas Cimbolas: „Lietuva pasaulyje garsėja labai stipriais pokerio žaidėjais“

Londone gyvenantis 21 metų lietuvis Matas Cimbolas šiuo metu yra bene ryškiausia Lietuvos pokerio žvaigždė. Per paskutinius 4 mėnesius vaikinas dideliuose gyvuose turnyruose susižėrė daugiau kaip 550 tūkst. JAV dolerių. Kviečiame skaityti interviu su pokerio talentu, kurį parengė portalas „PokerNews LT“.
Matas Cimbolas
Matas Cimbolas / PokerStars.net
Temos: 1 Pokeris

Lietuvos pokerio bendruomenėje dėl solidžių rezultatų internetinio pokerio turnyruose pažįstamas Matas Cimbolas dar praėjusių metų balandį pademonstravo, kad gali pritaikyti savo įgūdžius gyvam pokeriui, kai pateko tarp prizininkų Europos pokerio turo (EPT) San Remo etape. Tačiau tikroji vaikino žvaigždžių valanda prasidėjo lapkritį, kai Notingeme vykusiame Pasaulio pokerio turo (WPT) Didžiosios Britanijos etape jam neprilygo nė vienas oponentas. Lietuvis iškovojo WPT titulą ir 200 tūkst. svarų sterlingų prizą.

Jau šiemet, vasario pirmomis dienomis, M. Cimbolas kartu su kitu tautiečiu Andriumi Bielskiu prasibrovė iki EPT Dovilio pagrindinio turnyro finalinio stalo, na o prieš savaitę jis darsyk nudžiugino visus Lietuvos pokerio fanus, kai Didžiosios Britanijos pokerio čempionate (UKPC) pirmiausiai triumfavo „High Roller“ kovoje pelnydamas 60 tūkst. svarų, o po to dar pasiekė ir UKPC pagrindinio turnyro finalą, kur už 4 vietą gavo dar beveik antrątiek.

Portalo „PokerNews LT“ žurnalistai pakalbino itin sėkmingą periodą išgyvenantį M. Cimbolą:

Matai, papasakok kada ir kaip susidūrei su pokeriu?

Su pokeriu susidūriau dar mokyklos laikais. Tai buvo vis labiau populiarėjantis kortų žaidimas, kuris tiko draugų kompanijoje.

Kada supratai, kad pokeris gali tapti tavo pragyvenimo šaltiniu?

Ilgą laiką pokeris man buvo kaip papildomas pinigų šaltinis iki kol pradėjau studijuoti ir susipažinau su taip pat mąstančiu bendraminčiu Arūnu Sapitavičiumi. Su juo augome kartu kaip profesionalūs pokerio žaidėjai.

Pastaruoju metu išgyveni įspūdingą sėkmės periodą – pergalė WPT, finalinis EPT stalas, fantastiški pasirodymai UKPC serijoje. Papasakok, kaip tavo gyvenimas keitėsi ir kas dėjosi galvoje po kiekvieno iš šių turnyrų.

WPT pergalė buvo kažkas, kas žodžiais sunkiai apibūdinama. Svajonės išsipildymas. Tolesni rezultatai tik patvirtino, kad tai nebuvo atsitiktinumas. Jei atvirai, gyvenimas per daugiausiai nepasikeitė, galbūt atėjo pripažinimas iš profesionalų ir tapau labiau žinomas tarp lietuvaičių.

Ilgą laiką tu labiau išsiskirdavai pergalėmis internete, o dabar staiga tavo pavardė linksniuojama daugiausiai gyvo pokerio mūšiuose. Kas lėmė šį pasikeitimą?

Žaisti po 12 valandų per parą, 5-6 dienas iš eilės gali pabosti, todėl žingsnis po žingsnio vis tvirčiau žengiau į gyvo pokerio platybes. Šį pasikeitimą lėmė meile kelionėms ir bendravimui.

Kokiu titulu labiausiai trokšti papildyti trofėjų kolekciją? Kodėl?

Nė sekundės nesudvejodamas pasakyčiau WSOP apyranke, nes tai yra didžiausias ir prestižiškiausias pasaulyje pokerio festivalis, sutraukiantis tūkstančius pokerio mylėtojų.

Spėju, jog tokius solidžius rezultatus lemia tik juodas darbas. Kiek laiko skiri pokerio studijoms, ką daugiausiai akcentuoji?

Sunkus darbas ir begalinis tobulėjimas neatsiejamas nuo pokerio rezultatų. Atvirai sakant, mano gyvenimas sukasi aplink pokerį 24 valandas parą. Jeigu aš nedirbu, išnaudoju tą laiką analizuodamas rankų istoriją, žiūrėdamas pokerio mokomąsias medžiagas, skaitydamas straipsnius ar knygas, diskutuodamas su profesionalais ar gerindamas pokeriui reikalingas savybes, tokias kaip trumpąją atmintį, koncentraciją, lankstumą.

Ar užtenka mokytis tuos pačius dalykus, kad būtum reguliariai laimintis žaidėjas tiek internete, tiek gyvame pokeryje?

Daugelis dalykų nesikeičia metų metus tiek internetiniame, tiek gyvame pokeryje, kurie padeda laimėti pinigus reguliariai – tai yra pokerio pagrindai ir matematika. Bet kalbant apie aukštesnį lygį šios sritys yra labai skirtingos, reikalaujančios kitokių mokymosi metodų.

Tavo patarimas pergalių kelio neatrandačiam žaidėjui – ko griebtis pirmiausia, kad pataisytų padėtį?

Tokiam žaidėjui patarčiau nenuleisti rankų, daug dirbti su savo žaidimo tobulinimu ir žinoma pozityvumo! Rezultatai ateina tikint ir niekada nepasiduodant.

Ar bendraujate su Lietuvos pokerio žaidėjais? Kurį iš jų išskirtum kaip lyderį?

Taip, bendrauju su visais geriausiais Lietuvos pokerio profesionalais, turime mokomąsias „Skype“ grupes. Vieno individualaus žaidėjo išskirti negalėčiau, nes kiekvienas iš jų yra ypatingas ir kažkuo išsiskiriantis.

Kaip manai, kuris lietuvis turi realiausią galimybę pakartoti tavo sėkmę tarptautiniame pokerio ringe?

Lietuva garsėja labai stipriais pokerio žaidėjais pasaulyje. Manau, sužibėti gali tikrai daug žaidėjų.

Šiuo metu esi apsistojęs svetur. Ar sprendimas apsigyventi Didžiojoje Britanijoje susijęs su pokerio profesionalo karjera?

Drąsiai galiu atsakyti – taip, bet tai nebuvo vienintelė priežastis, dėl kurios persikrausčiau į Jungtinę Karalystę.

Ar planuose yra sužaisti kokį nors turnyrą Lietuvoje?

Planuose nėra, bet neabejotinai tikrai sužaisčiau, jeigu vienas iš didesnių pokerio festivalių būtų organizuojamas Lietuvoje.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius