-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 26

Pokerio profesionalas Masa Kagawa pateko į Japonijos teisėsaugos akiratį

Pokerio profesionalas iš Japonijos Masa Kagawa – apkaltintas sukčiavimu. Keleto prestižinių pokerio festivalių finalininkui pateiktas ieškinys, kuriame teigiama, kad japonas apgaulės būdu iš savo tautiečių išviliojo beveik 4 milijonus dolerių.
Masa Kagawa / PokerStarsBlog.com nuotr.
Masa Kagawa / PokerStarsBlog.com nuotr.
„PokerStars.net Karibų nuotykio“, „Aussie Millions“, Europos pokerio turo (EPT) ir kitų prestižinių pokerio festivalių prizininkas ir finalininkas Masa Kagawa, įsivėlė į purviną istoriją. Pokerio profesionalas kaltinamas nelegaliu informacijos rinkimų ir sukčiavimu. Pasak Japonijos teisėsaugininkų, M.Kagawa naudojosi nelegaliais informacijos kaupimo būdais. Tokijuje įsikūrusios IT kompanijos „Koei Planning“ prezidentas naudojosi nelegaliomis programomis, kurios padėjo jam gauti asmeninę informaciją iš išmaniųjų telefonų naudotojų. Vėliau šią informaciją M.Kagawa naudojo pinigams išvilioti.

Kaltintojai teigia, kad informacijos rinkimas truko nemažiau nei pusmetį, po ko, pasinaudodamas surinktais duomenimis, M.Kagawa išviliodavo stambias sumas iš savo aukų. Nusikaltimas pasak Japonijos policijos vykdavo pagal tokią formulę: naudodamiesi nelegaliomis programomis M.Kagawa ir jo bendrininkai gaudavo asmeninę informciją iš išmaniųjų telefonų naudotojų. Vėliau gautą informaciją (dažniausiai elektroninio pašto adresą) nusikaltėliai panaudodavo tam, kad siūlydami fiktyvaus internetinių pažinčių portalo paslaugas išviliotų pinigus iš savo aukų.

Pasak bylos tyrėjų tokiu būdu vien per pastarąjį pusmetį M.Kagawa „uždirbo“ daugiau nei 3,9 milijono dolerių. Reikia paminėti, kad šešerius metus trunkančios japono pokerio karjeros laimėjimai siekia 1 522 449 dolerius. Šiuo metu M.Kagawai ir įtariamiems jo bendrams skirta kardomoji priemonė – areštas.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius