Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 12

Pokerio žvaigždė Bertrand'as Grospellier: Makao regionas – pokerio ateitis

Kolegos iš portalo „PokerListings“ pakalbino „PokerStars Pro“ komandos narį ir bene ryškiausią Prancūzijos pokerio žvaigždę Bertrand'ą „Elky“ Grospellier. Tiek gyvų pokerio turnyrų, tiek internetinio pokerio meistras išsakė savo nuomonę apie pokerio ateitį, aukštų įpirkų žaidimus Makao regione ir kitas aktualijas.
ElkY
ElkY / pokerstarsblog.com nuotr.

– Kokius įspūdžius parsivežėte iš „GuangDong Asia Millions“ (GDAM) turnyro?

– Sudalyvauti GDAM buvo puiku. Nė kiek nesigailiu, kad praleidau Pasaulio pokerio serijos (WSOP) pradžią ir keliavau į Makao. Tai vienas iš pirmųjų tokios aukštos įpirkos turnyrų (130 000 JAV dolerių red.past.) šiame regione. Kiek netikėtas tiek turnyro dalyviams, tiek festivalio organizatoriams buvo ir toks milžiniškas susidomėjimas rengini. Tiesa, kelionė buvo sunki, tačiau negaliu skųstis, nes šio festivalio vertė priverčia pamiršti nepatogumus.

Tiesą sakant, manau kad Makao yra pokerio ateitis. Jau šiuo metu ten renkasi geriausi pasaulio žaidėjai. Be to, ten apstu aukštų įpirkų žaidimų gerbėjų.

Niekur kitur itin aukštų įpirkų turnyrai nesusilaukia tokio populiarumo. Tad mano artimiausias planas – lankytis Makao kiek įmanoma dažniau.

– Tad visiškai nesigailite praleidęs įžanginius WSOP turnyrus?

– Tiesą sakant, dvejonių buvo. Labiausiai mane erzino tai, kad prieš prasidedant WSOP leidau laiką JAV, Vankuveryje. Tad atstumas iki Las Vegaso buvo kur kas kuklesnis, nei ilga kelionė iki Makao. 

Tačiau mano sprendimas vykti į Makao pasiteisino. Aišku, to ką pelniau Makao nesulyginsi su WSOP auksinės apyrankės laimėjimu. Pergalės WSOP yra monumentalios, tačiau yra kaip yra.

– Kaip jums pavyksta susidoroti su kelionės nuovargiu ir laiko skirtumais?

– Esu gan atsparus tokiems dalykams. Nesusiduriu su problemomis jeigu tenka miegoti lėktuve. Taip pat stengiuosi laikytis griežto ritmo. Po 24 valandas trunkančios kelionės neskubu griūti į viešbučio lovą ir ilsėtis. Laikausi įprastos dienotvarkės. Kartais tenka griebtis kofeino tablečių, ar preparatų padedančių užmigti, tačiau vienaip ar kitaip išlaikau savo dienotvarkę, nepaisant to, kurioje pasaulio vietoje esu.

Mano draugai ir pažįstami dažnai skundžiasi tuo, kad sunkiai išgyvena laiko skirtumus. Jeigu aš susidurčiau su tokiomis pat problemomis, keliaučiau kur kas mažiau.

– Apšilimui skirtame turnyre prieš pagrindinę GDAM kovą pelnėte šešežianklį prizą. Koks jausmas tokią sumą laimėti ne pagrindiniame festivalio renginyje?

– Tai tikrai šaunu. Tačiau, jeigu atvirai, jaučiuosi nusivylęs. Noriu pasakyti, kad ilgą laiką, jau pasiekus finišo tiesiąją, buvau žetonų lyderio pozicijoje, tačiau situaciją kardinaliai pakeitė keletas padalinimų, kuriuose teko sudalyvauti. Visgi ketvirtoji vieta ir 166 000 dolerių prizas, padeda išgyventi nesėkmes.

Išlaikau pozityvų mąstymą. Pastarieji metai man nebuvo itin sėkmingi, tad džiaugiuosi grįžęs į Las Vegasą ir tikiuosi, kad pasirodymas Makao buvo įžanga į sėkmingą periodą.

– Tikitės, kad pasirodymas Makao padės jums pasiekti gerų rezultatų WSOP ringe?

– Tikrai taip. Dažnai tenka girdėti kolegas sakant, kad nesvarbu ar esi ant sėkmingos bangos, ar išgyveni nesėkmių periodą, prie pokerio stalo žaidi taip pat. Nesutinku su tuo ir manau, kad kai tau nesiseka, tavo sprendimai tampa šiek tiek prastesniais. Savaime aišku išgyvenant sėkmingą periodą kyla ir tavo žaidimo kokybė. 

Aišku sutinku su tuo, kad kuo aukštesnės klasės profesionalas esi, tuo ši variacija mažesnė. Tačiau netgi geriausieji svyruoja. Aš pripažįstu, kad šaunūs rezultatai pakelia pasitikėjimą savimi, tad Makao rezultatas mane įkvepia žygiams WSOP metu.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius