-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 04 25

Pokerio žvaigždė Theo Jorgensenas: „Aš kaip įsimylėjęs paauglys vis dar svaigstu nuo pokerio“

Pokerio profesionalas Theo Jorgensenas atvirame interviu pasidalino asmenine patirtimi ir išgyvenimais. Kaip prasidėjo stulbinanti žvaigždės karjera, kaip jį paveikė nemalonus incidentas su plėšikais ir kokius jausmus pokeriui šiuo metu išgyvena.
Theo Jorgensenas
Theo Jorgensenas / pokerstarsblog.com nuotr.

Pokerio žurnalistas Loganas Hronis iš populiaraus leidinio „CardPlayer“ pakalbino „PokerStars Pro“ komandos legionierių Theo Jorgenseną. Interviu pokerio meistras pasakojo apie kovą su Gusu Hansenu bokso ringe, neseniai patirtą apiplėšimą bei ateities planus.

Pasaulio pokerio serijos ir Pasaulio pokerio turo titulus savo karjeros metu pelnęs danas paprastai ir atvirai atsakinėjo į žurnalisto klausimus. Artimiau susipažinti su 41-ių metų amžiaus pokerio žvaigžde kviečia ir 15min.lt pokerio rubrika.

– Kaip jūs susipažinote su pokeriu? Ar buvo kažkoks momentas, kuris sužavėjo jus žaidime, ar apskritai pokerio idėja paliko įspūdį?

– Su žaidimu susipažinau būdamas išties labai jaunas. Jei pamenu tiksliai dar 7-oje ar net 6-oje klasėje. Nė vienas iš mūsų neturėjo nė menkiausio supratimo apie žaidimą. Tačiau puikiai pamenu, kad mane sužavėjo faktas, kad rankose laikoma kombinacija nėra lemtingas rodiklis žaidžiant pokerį.

– Preš tapdamas pokerio profesionalu kurį laiką dirbote kaip krupjė viename iš Kopenhagos kazino. Ar ši patirtis leido jums iš šono įsijausti į žaidimą, stebint vieną padalinimą po kito? Ar jauniems žaidėjams vertėtų įgyti dalintojo patirties?

– Jeigu nuoširdžiai niekuomet negalvojau ar dalintojo patirtis padėjo man įsigilinti į žaidimą. Tiesą sakant, daugelis žaidėjų, kuriems dalindavau kortas nebuvo aukščiausios klasės profesionalai. Galbūt mėgėjų žaidimas ir jų daromos klaidos padėjo man suvokti, kad aš galiu žaisti geriau nei jie ir išnaudoti savo žinias siekdamas sėkmingos karjeros. Jauniems žaidėjams dalintojo patirtis gali tapti keliu priartėti prie žaidimo ir susipažinti su pokerio psichologija bei matematika 

– Apibūdinkite savo žaidimo stilių. Kaip jis keitėsi bėgant metams?

– 2000-ųjų pradžioje žaisdavau agresyviai, nes mano oponentai man tai leisdavo. Šiandien žaidimas kitoks ir man teko prisitaikyti prie tendencijų. Tai reiškia, kad žaidžiu gerokai uždariau ir siauriau, tačiau toks žaidimas šiandien yra pelningas. Tačiau tai nereiškia, kad šeštą kartą permušdamas oponentą negaliu rankose laikyti blefo. Elgiuosi taip jeigu jaučiu, kad mano oponentas linkęs pasiduoti.

– Papasakokite apie tai kaip iškovojote Pasaulio pokerio serijos (WSOP) trofėjų. Kaip smarkiai norisi pelnyti antrą WSOP apyrankę? Kiek turnyrų ateinančią vasarą planuojate sužaisti WSOP ringe?

– Atsižvelgiant į tai, kad turiu mokėti beveik 50 procentų mokesčių nuo kiekvieno laimėjimo ne Europoje, negaliu sakyti, kad smarkiai veržiuosi į pokerio kovas JAV. Nesupraskite manęs neteisingai, tai nereiškia, kad neplanuoju savo trofėjų kolekcijos papildyti dar viena WSOP apyranke. Tačiau pripažįstu - man svarbesnės kovos senajame žemyne, pavyzdžiui Europos pokerio turas (EPT). Jeigu kalbėti nuoširdžiai, nemanau, kad dalyvausiu kituose WSOP turnyruose išskyrus pasaulio čempionatą. 

– Prieš porą mėnesių patyrėte skaudų apiplėšimą savo namuose. Kaip jums ir jūsų šeimai pavyksta atsigauti po patirto šoko?

– Visi jaučiamės gerai. Stengiamės pamiršti šį įvykį Jeigu kas nors būtų ne taip, nemanau, kad matytumėte mane kovojanti pokerio turnyruose. 

– Visgi iš šios istorijos įgavote kažkokios patirties? 

– Neabejoju, kad šis įvykis privertė susimąstyti daugelį pokerio profesionalų. Belieka tikėtis, kad jie nepamirš šios istorijos ir apmąstys kaip galėtų išvengti tokių situacijų savo asmeninėje erdvėje.

– Neseniai dalyvavote bokso turnyre prieš Gusą Hanseną. Papasakokite apie tai. Kaip ruošėtės šiai kovai? 

– Tris ketvirtadalius sprendimo priimti šį iššūkį sudarė tai, kad mane viliojo treniruotės, kurių prireikė pasiruošti kovai. Žinojau, kad boksas yra puiki sporto šaka, galinti padėti man atstatyti seniai prarastą formą. Pasiruošimas buvo gerokai sunkesnis nei aš įsivaizdavau, bet tik todėl, kad buvau pakankamai naivus įsivaizduodamas, kad bus lengva. Buvo tokių dienų, kai automobilyje, pakeliui į treniruotę susigalvodavau visokių pasiteisinimų, kodėl mano treneris treniruotės metu turėtų su manimi elgtis švelniau, ne jaučiau, kad dar dviejų valandų pakvaišusio tempo treniruotės nepakelsiu. Tiesa, pasiteisinimai nė karto nesuveikė. Galų gale perlipau per save ir tai pasiteisino. Kovą laimėjau. Geriausia, ką prisimenu iš to laiko, tai vėsus dušas po treniruotės su savo sadistu treneriu. Tomis akimirkomis būdavau laimingiausias žmogus planetoje. 

– Kokius tikslus išsikeliate sau prieš pokerio turnyrus?

– Užsibrėžti pinigų sumą, kurią laimėsi, ar vietą kurią iškovosi, mano galva yra absoliučiai kvailas reikalas. Gali visą gyvenimą žaisti A klasės žaidimą ir nė karto nepatekti tarp prizininkų. Tuo pat metu gali būti mėgėjas žaidžiantis nelogiškai ir nuolat pelnyti prizus. Žaisdamas noriu mėgautis žaidimu ir neklysti. 

– Koks esate už pokerio ringo? Kuo užsiimate laisvalaikių? Kokie planai ateičiai, be pokerio?

– Turiu du vaikus. Ketverių ir septynerių metų amžiaus ir laisvą nuo pokerio laiką labiausiai mėgstu praleisti su šeima. Mylių pokerį ir visus tuos supersudėtingus sprendimus su kuriais tenka susidurti pire stalo. Man patinka ir tai, kad žaidimui pasibaigus, daugeliu atvejų supranti, kad galėjai pasirodyti geriau. Kaip jau turbūt supratote, man sunku galvoti apie tai, ką be pokerio veiksiu ateityje. Aš kaip įsimylėjęs paauglys vis dar svaigstu nuo žaidimo. Negaliu atsakyti į klausimą, ar visą likusį gyvenimą žaisiu pokerį ar užsiimsiu kažkokia kita veikla, tačiau jeigu dabar reikėtų lažintis – statyčiau už pokerį.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius