-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 25

„PokerStars“ įkūrėjas – Lietuvoje užaugęs Isai Scheinbergas

Populiariausios pasaulyje virtualaus pokerio žaidimų svetainės „PokerStars“ įkūrėjas, Izraelio ir Kanados pilietis Isai Scheinbergas yra gimęs ir užaugęs Lietuvoje, o matematiką baigė Maskvos valstybiniame universitete, rašo „Canadian Business“.
Isai Scheinbergas
Isai Scheinbergas / gamblingsites.com iliustr.

Pabaigęs studijas, jis iš tuometės SSRS išvyko į Izraelį. Ten atliko karinę prievolę Izraelio gynybos pajėgose, o vėliau įsidarbino vienoje didžiausių IT įmonių pasaulyje – IBM padalinyje Izraelyje. Vėliau jis buvo perkeltas į Kanadą, kur ir pradėjo savo didžiąją karjerą.

2001 m. I.Scheinbergas įsteigė įmonę „PokerStars“,  turinčią daugiau nei 1640 darbuotojų. Įmonei šiuo metu vadovauja vienas iš jo sūnų – Markas Scheinbergas.

Pokeris – didžiausias pomėgis

Vienas didžiausių vyro pomėgių – žaisti kortomis.

I.Scheinbergas pokerį lygina su žaidimu šachmatais.

Pokeris, Isai Scheinbergo manymu, yra analitinio mąstymo reikalaujantis žaidimas. Jis nuo azartinių žaidimų, pavyzdžiui ruletės, skiriasi tuo, kad laimėjimas pokeryje labiau priklauso nuo loginio mąstymo nei sėkmės. I.Scheinbergas pokerį lygina su žaidimu šachmatais.

„Jis toks nenuspėjamas žaidėjas, kad aš niekaip negaliu perprasti, ką jis galvoja žaisdamas pokerį. Paprastai prie daugelio žmonių žaidimo stiliaus aš priprantu ir vėliau galiu nuspėti jų tolimesnius ėjimus, tačiau Isai yra itin analitiškas ir kiekvieną akimirką gali pakeisti žaidimo strategiją“, – savo įspūdžiais apie Scheinbergą su „Canadian Business“ dalijosi vienas iš „PokerStars“ darbuotojų.

Stengiasi išlaikyti anonimiškumą

„PokerStars“ įkūrėjas nemėgsta viešumo ir siekia kuo didesnio anonimiškumo. Scheinbergas niekada nėra davęs interviu. Net įvedę paieškos sistemoje jo vardą ir pavardę ne itin daug ką rastumėte.

Jis mėgsta išlikti persona incognita net ir įmonės viduje. Įsteigus „PokerStars“ padalinį Meno saloje (Didžioji Britanija), pokalbių dėl darbo su potencialiais darbuotojais metu vyras prisistatė kaip vyriausias technologijų skyriaus darbuotojas ir nė karto neužsiminė, kad iš tiesų yra įmonės įkūrėjas.

„PokerStars“ darbuotojai taip pat gerbia I.Scheinbergo privatumą ir vengia atskleisti daug detalių iš jo gyvenimo – prieš pokalbį su žurnalistais prašo atsiųsti klausimus iš anksto, o kai kurie apskritai atsisako kalbėti.

Net 2008 m., kai įmonė uždirbo savo pirmąjį milijardą dolerių, šlovė nepakeitė Scheinbergo būdo – jis ir toliau stengėsi kuo labiau išsaugoti savo anonimiškumą, rašo „Canadian Business“.

Vienas buvęs darbuotojas žurnalistui pasakojo, kad jie su kolegomis juokaudavo, jog Scheinbergas gali būti bet kas, kad ir durininkas – jį asmeniškai pažinojo labai mažai žmonių.

Vis dėl to darbuotojai, kuriems teko dirbti su šiuo paslaptingu vyru, teigia, jog jis yra objektyvus, vengia leistis į asmeniškumus, ypatingą dėmesį skiria detalėms bei pasižymi puikia atmintimi. „Pokalbius, kurie vyko prieš keletą savaičių, vyras gali atpasakoti taip, tarsi jie būtų ką tik įvykę, – rašo „Canadian Business“.

Negali būti nepatenkintų klientų

Net ir labai išaugus „PokerStars“ veiklos geografijai Scheinbergas nesiliovė akylai sekti kiekvieno įmonės žingsnio. Jam itin svarbu, ką mano klientai. Vyras nuolatos lankosi „PokerStars“ svetainės forume. „Jis paskutinę akimirką gali liepti pakeisti visą projektą, jei pamatys, jog kas nors reiškia nepasitenkinimą forume“, – „Canadian Business“ pasakojo buvę darbuotojai.

Jis paskutinę akimirką gali liepti pakeisti visą projektą, jei pamatys, jog kas nors reiškia nepasitenkinimą forume.

Įmonėje įsivyravo nuostata viską daryti taip, kad nebūtų nepatenkintų. Nes vos tik kam nors pasiskundus svetainės forume, Scheinbergui tai nepraslystų pro akis.

„PokerStars“ veiklą varžo nepalankūs įstatymai

Paskutiniaisiais I.Scheinbergo sėkmę temdo griežti valstybių įstatymai, suvaržantys lošimų verslą.  2011 m. Jungtinėse Amerikos Valstijose internetinis pokeris buvo įvardintas kaip nelegali veikla. „PokerStars“ bei kitos didžiosios virtualaus pokerio bendrovės buvo apkaltintos pinigų plovimu. „PokerStars“ turėjo sumokėti 225 mln. JAV dolerių baudą ir buvo priversta nutraukti savo veiklą JAV. Nuo 2011 m. įmonės pelnas sumažėjo daugiau nei 11 mln. JAV dolerių. Viliamasi, kad per 2014 metus JAV įstatymiškai reglamentuos internetinį pokerį ir didžiosios kompanijos vėl galės grįžti į vieną didžiausių pasaulio rinkų.

Nauji įstatymai kai kuriose Europos valstybėse taip pat susilpnino „PokerStars“ pozicijas. Ispanijoje ir Italijoje leidžiama žaisti tik su savo šalies gyventojais, Prancūzijos rinka taip pat uždara, nors joje registruotis leidžiama ir kitų valstybių žaidėjams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius