Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 11

Turnyrai „Žvejo iššūkis“ ir „Orlov Invitational“ pagerino Lietuvos pokerio rekordus

Lietuva turi du naujus komercinio pokerio rekordus – nuo šiol didžiausiu bus vadinamas „Žvejo Iššūkio“ turnyras, kuris suviliojo ne tik rekordinį žaidėjų skaičių – 244, bet ir pagerino prizinio fondo rekordą iki 115 900 litų. Išskirtinės buvo ir „Orlov Invitational“ varžybos.
"Žvejo iššūkio" čempionas Saulius Konsevičius / PokerNews LT nuotr.
"Žvejo iššūkio" čempionas Saulius Konsevičius / PokerNews LT nuotr.

Šešių startinių dienų 500 litų įpirkos „Žvejo iššūkio“ turnyras tęsėsi daugiau nei savaitę, o finalinę dieną pasiekė 20 ištvermingiausių žaidėjų. Visi jie užsitikrino pinigines išmokas.

Permaininga, įdomi ir intriguojanti kova baigėsi Sauliaus Konsevičiaus triumfu, tačiau jis laimėjo mažesnį piniginį prizą nei puikiai pažįstamas pokerio vilkas Alius Mikėnas. Žaidėjai pasidalino prizinį fondą, kai liko dviese ir A.Mikėnas turėjo didžiulę persvarą su 2,5 milijono žetonų prieš 1 milijoną žetonų. Tuomet pokerio žaidėjai sutarė, jog A.Mikėnui atiteks 25 tūkstančiai litų, o Sauliui – 21 tūkstantis. Kova tęsėsi dėl nugalėtojo taurės ir papildomų 500 litų.

Trečioje vietoje liko 12 627 litus laimėjęs Lukas Paleckas, ketvirtas – Tomas Jozonis (10 101 litas), penktas – Donatas Petkevičius (8 235 litai), šeštas – Zigmas Pekarskas (6 479 litai).

Pagerintas ir „Orlov Invitational“ rekordas

Geriausią savo rezultatą pasiekė ir tradicinis, o taip pat ir brangiausias Lietuvoje, šios kovos įpirka 1 000 litų, „Orlov Invitational“ turnyras, kuriame jėgas išmėgino net 107 žaidėjai, suformavę 107 000 litų prizinį fondą.

„Orlov Invitational“ turnyras sudomino gausybę žinomų Lietuvos žaidėjų. Prie pokerio stalų galima buvo pamatyti Karolį Grybauską, iš EPT Barselonos sugrįžusius Mantą Bagočių bei Liutaurą Armanavičių, kuris turnyrą baigė 7-oje vietoje ir laimėjo 4 494 litus. Turnyre žaidė ir nemažas būrys pokerio žaidėjų iš kaimyninių šalių – bent 15 latvių ir estų kovojo dėl prizų Vilniuje.

Turnyro kulminacija taip pat pažymėta dalybomis. Čempionu tapo specialiai iš Norvegijos į Lietuvą sugrįžęs Arūnas Jankantas, kuris finalinėje akistatoje palaužė visą dieną dominavusį kaunietį Gintarą Kupčiūną. 

Finalinę dvikovą G.Kupčiūnas pradėjo turėdamas beveik 75% visų turnyro žetonų, todėl iš pradžių jis atsisakė dalintis prizinį fondą. Tačiau netrukus su dešimtake ir septynake surinkęs dvi poras sužaidė visais žetonais prieš A.Jankantą, kuris su šešake ir aštuonake pagavo eilę. Po šios partijos jėgos išsilygino. Tuomet žaidėjai susitarė dėl dalybų po 25 tūkstančius litų. Vis dėlto A.Jankantas labai norėjo taurės, todėl žaidėjai dar kartą susitarė, jog nugalėtojo taurė atiteks būtent jam, o papildomi 3 tūkstančiai litų – G.Kupčiūnui.

Trečiąją vietą turnyre laimėjo Aurelijus Genevičius, papildęs savo sąskaitą 14 659 litais, ketvirtas – Vytautas Milbutas, iškovojęs 10 700 litų (šis profesionalas netuščiomis paliko ir „Žvejo iššūkio“ ringą), penktas – Algirdas Saveikis, į Kauną grįžęs su 7 169 litais.

„Mes jau daug kartų sakėme, kad Lietuvoje turime milžinišką pokerio potencialą, puikius žaidėjus ir ypatingą atmosferą. Čia kiekvienas ateina kovoti dėl pergalės ir visos emocijos yra išskirtinės. Vienintelis dalykas, kaip organizatoriai gali prisidėti prie šių turnyrų – tai tęsti tradiciją ir ne rečiau kaip du kartus per metus organizuoti masinius pokerio renginius, sudominti pačius geriausius Lietuvos žaidėjus bei mėgautis geriausiu pokerio veiksmu Baltijos šalyse“, – pagyrimų Lietuvos pokerio žaidėjams negailėjo šventės organizatorių atstovas.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius