-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 04

Yla išlindo iš maišo: pokerio žvaigždė Philas Ivey kas mėnesį gaudavo po milijoną dolerių „Full Tilt“ žaidėjų pinigų

Nuo pokerio pasaulyje praūžusio „Juodojo penktadienio“ prabėgo beveik devyni mėnesiai, tačiau su šia istorija susiję faktai ir intriguojančios naujienos į viešumą kyla iki šiol. Žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad geriausiu pasaulio žaidėju daugelio laikomas Philas Ivey kas mėnesį gaudavo po milijoną JAV dolerių iš dabar veiklą nutraukusio ir žaidėjams šimtus milijonų JAV dolerių skolingo pokerio kambario „Full Tilt“.
Philas Ivey
Philas Ivey / fulltiltpoker.com

„Juodąjį penktadienį“ 2011 metų balandžio 15-ąją trys didžiausi pokerio kambariai, tarp jų ir „Full Tilt“ buvo apkaltinti sukčiavimu, pinigų plovimu ir kitais šiurkščiais JAV įstatymų pažeidimais. Liepos 1-ąją buvo sustabdytas „Full Tilt Poker“ (FTP) licencijos galiojimas, o pokerio kambariui buvo nurodyta sustabdyti visas operacijas.

Nepaisant to, kad jau kurį laiką vyksta „Full Tilt“ kambario pardavimo Prancūzijos investuotojams procesas, daugelio žaidėjų sąskaitos vis dar yra įšaldytos ir milijonai žaidėjų negali atsiimti savo pinigų.

Amerikos pokerio profesionalas Ph.Ivey taip pat tikino esąs tarp tų pokerio žaidėjų, kurie stipriai nukentėjo nuo „Full Tilt“ griūties. Jis buvo ir vienas iš „Full Tilt Pro“ komandos narių, pasirašęs milijoninį kontraktą su šia pokerio bendrove.

Maža to, jis pateikė bendrovei ieškinį, kurį po mėnesio nutarė atsiimti. Pasak, Ph.Ivey advokato tokio žingsnio jis ėmėsi todėl, kad „Full Tilt“ pažadėjo imtis veiksmų ir grąžinti pinigus žaidėjams. 

Po „Full Tilt“ griūties Amerikos pokerio žvaigždė pasitraukė iš pokerio arenos. Jis ne tik atsisakė dalyvauti Pasaulio pokerio serijoje (WSOP), bet ir aštuonis mėnesius apskritai nedalyvavo jokiame turnyre.

Kaip tai susiję su „Full Tilt“? Pasirodo, netgi labai.

Ph.Ivey gyvenime įvyko daug permainų, kurios padėjo atskleisti gana neįtikėtinus faktus ir jo bendradarbiavimą su „Full Tilt“. Per žaidėjo skyrybų procesą su žmona Luciaetta Ivey į viešumą iškilo dokumentai, parodę kokias pajamas kiekvieną mėnesį Ph.Ivey gaudavo iš „Full Tilt Poker“ kambario.

Iki „Juodojo Penktadienio“ „Full Tilt“ kambario valdytojai Ph.Ivey išmokėdavo maždaug 920 tūkstančių JAV dolerių per mėnesį. Tokios sumos, būdamas tik „Full Tilt Pro“ komandos nariu, pokerio žaidėjas nebūtų galėjęs uždirbti. Pokerio užkulisiuose kalbama, kad amerikietis buvo vienas pagrindinių „Full Tilt“ akcininkų, tad taip pat turėtų prisiimti atsakomybę už jos griūtį.

„ Full Tilt“ kaltinama pasisavinusi beveik 400 milijonus JAV dolerių žaidėjų pinigų ir švaisčiusi jų lėšas. Kompanijos vadovai sau mokėjo milijonus ir dabar yra kaltinami JAV teisėsaugos. Tiesa, Ivey pavardės niekada tame sąraše nebuvo.

Dabar, kai paaiškėjo, kad Ph.Ivey iš šios kompanijos kas mėnesį gaudavo beveik po milijoną JAV dolerių, beveik neabejojama, jog vienas garsiausių pokerio žaidėjų taip pat prisidėjo prie „Full Tilt“ krizės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius