Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 17

$10 milijonų ir Pasaulio čempiono titulas atiteko Hosseinui Ensanui

Iraniečių kilmės vokietis Hosseinas Ensanas šiąnakt triumfavo Pasaulio pokerio serijos (WSOP) pagrindiniame turnyre ir iškovojo Pasaulio čempiono titulą bei $10 milijonų pagrindinį prizą. Lemiamoje dvikovoje jis palaužė italų pokerio žvaigždę Dario Sammartino.
2019m. Pasaulio pokerio čempionas Hosseinas Ensanas / organizatorių nuotr.
2019m. Pasaulio pokerio čempionas Hosseinas Ensanas / organizatorių nuotr.
Temos: 2 Pokeris Las Vegasas

WSOP $10,000 įpirkos pagrindinis turnyras šiemet priviliojo 8,569 žaidėjus, tarp kurių buvo ir kelios dešimtys lietuvių. Net 11 Lietuvos atstovų nužengė į trečią etapą, kur buvo žaidžiama burbulo fazė. Deja, šiame etape daugeliui tautiečių žaidimas nesusiklostė ir tarp prizininkų prasibrovė tik du lietuviai. Daiva Byrne už 1,181 vietą gavo $15,000 minimalų laimėjimą, o Floridos lietuvis Gediminas Garmus prasibrovęs iki 933 vietos susižėrė $17,135.

Tuo tarpu tikroji turnyro atomazga vyko nuo šio sekmadienio, kai devyni finalininkai užsitikrinę milijoninius prizus kovėsi dėl Pasaulio čempiono titulo.

Hosseinas Ensanas į finalą atėjo su solidžia žetonų lyderyste ir per visą finalą išlaikė pergalingą kursą. Po pirmosios finalo dienos prie jo buvo priartėjęs amerikietis Garry Gatesas, tačiau antras finalo etapas jam tapo lemtingas – G.Gatesas suklupo 4 vietoje.

Šiąnakt vykusią lemtingą kovą H.Ensanas pradėjo, turėdamas maždaug 63% visų žetonų. Ir nors finišo tiesioji buvo permaininga, pabaigoje būtent Vokietijos pokerio meistras pasidabino čempiono laurais.

Kanadietis Alexas Livingstonas pradėjo paskutinę varžybų dieną iš antros pozicijos, tačiau atsisveikino trečias. Tuo tarpu finalinėje dvikovoje H.Ensanui iššūkį metė aukščiausių statymų žaidimų profesionalas Dario Sammartino iš Italijos.

Dvikovos pradžioje H.Ensanas pirmavo, tačiau jo persvara nebuvo didelė. Jau antroje akistatos partijoje riveryje pagavęs aukštesnę dviporę už oponentą D.Sammartino perėmė lyderystę ir atrodė, kad patyrusį italą sustabdyti bus labai sunku. Bet Ensanas rado priešnuodžių.

Laimėdamas daugumą mažų ir vidutinių bankų, dažniausiai be kortų atvertimo, iranietis prisivijo oponentą, jį aplenkė ir per 35 partijas išaugino persvarą iki dvigubos. Toliau dar apie 60 partijų vyko permaininga kova, tačiau bendra situacija keitėsi nedaug.

Lemtinga tapo 301-oji finalo partija, kurios pradžioje H.Ensanas turėjo 67% žetonų. Jis BU pozicijoje atidarė banką iki 11 milijonų, D.Sammartino apgynė BB. Flope T♠6♠2♦ italas sumokėjo dar 15 milijonų. Turne 9♣ Ensanas pastatė 33 milijonus, o italas sustūmė visus 140 milijonų. Žaibiškas iraniečio atsakymas negalėjo lemti nieko gero.

Hosseinas Ensanas atvertė porą karalių, tuo tarpu D.Sammartino pirko ir spalvą, ir eilę su 8♠4♠. Riveryje pasirodė Q♣, užbaigdama 10 dienų trukusį WSOP pagrindinį turnyrą ir karūnuodama H.Ensaną.

WSOP pagrindinio turnyro finalo rezultatai:

1. Hosseinas Ensanas (Vokietija) – $10,000,000
2. Dario Sammartino (Italija) – $6,000,000
3. Alexas Livingstonas (Kanada) – $4,000,000
4. Garry Gatesas (JAV) – $3,000,000
5. Kevinas Maahsas (JAV) – $2,200,000
6. Zhenas Cai (JAV) – $1,850,000
7. Nickas Marchingtonas (Didžioji Britanija) – $1,525,000
8. Timothy Su (JAV) – $1,250,000
9. Milošas Skrbičius (Serbija) – $1,000,000

WSOP serija baigėsi. Galime pasidžiaugti puikiais lietuvių rezultatais. Vincas Tamašauskas WSOP Millionaire Maker turnyre iškovojo $464 tūkstančius, o Aleksandras Rusinovas ir Gediminas Uselis WSOP Crazy Eights finale bendrai pelnė virš $300 tūkstančių. Artimiausiu metu nuosekliau pažvelgsime į visus lietuvių rezultatus Las Vegase.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius