Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 14

Antanas Guoga Rozvadove laimėjo 300 tūkstančių eurų

Čekijoje vykstančio Vokietijos pokerio čempionato (GPC) brangiausiame mūšyje Antanas Guoga iškovojo didžiausią prizą – 300 tūkstančių eurų.
Antanas Guoga ir Jackas Sinclairas / organizatorių nuotr.
Antanas Guoga ir Jackas Sinclairas / organizatorių nuotr.

Šiuo metu Rozvadovo mieste Čekijoje vykstančios GPC serijos „Super High Roller“ turnyre susigrūmė ryškiausios pokerio žvaigždės ir įspūdingai pasirodė sėkmingiausias visų laikų Lietuvos pokerio meistras Antanas Guoga.

Viso 25 000 eurų įpirką žaidėjai paklojo 28 kartus, o įspūdingą 665 tūkstančių eurų prizinį fondą išsidalino trys medalininkai. Artėjant burbolo vazėje A.Guoga įsitvirtino aiškaus žetonų lyderio pozicijoje ir diktavo žaidimo tempą.

Būtent lietuvis pasirūpino, kad skaudžiausią burbulo berniuko titulą pelnytų Prancūzijos pokerio žvaigždė Bertrand'as „ElkY“ Grospellier. Prancūzas viską sustūmė su A♠6♥ tik tam, kad A.Guogos rankose pamatytų porą karalių. Pro mūsiškio filtrą nepraslydo ir nedaug žetonų turėjęs vokietis Steffenas Sontheimeris, kurį A.Guoga nokautavo 3 vietoje, apribodamas jo prizą iki 115 tūkst. eurų.

Į lemtingą dvikovą lietuvis žengė turėdamas beveik trigubą žetonų persvarą. Turnyrų organizatoriai dviems pajėgiausiems žaidėjams siūlė 350 ir 200 tūkstančių eurų išmokas. Tačiau prieš pradedami duelį A.Guoga ir britas Jackas Sinclairas kiek pakoregavo prizus ir nusprendė, kad A.Guogai atiteks 300, o britui – 240 tūkstančių eurų, dar 10 tūkstančių žaidėjai palikdami būsimajam laimėtojui.

Beje, J.Sinclairas prieš mažiau nei mėnesį Las Vegase varžėsi Pasaulio pokerio serijos (WSOP) pagrindinio turnyro finale. Pasaulio čempionato 8-oji vieta Didžiosios Britanijos atstovui garantavo 1,2 milijonų dolerių prizą. Tad GPS „Super High Roller“ finišo tiesiojoje susidūrė du ambicingi pokerio meistrai.

Atrodė, kad viskas baigsis lietuvio, kai sustūmus viską triakes laikęs A.Guoga flope J♦8♥3♦ pagavo setą, o J. Sinclairui beliko tik teorinės viltys su A♣T♦. Tačiau teorija tapo praktika, kai turne ir riveryje pasirodę Q♠K♦ suformavo britui eilę ir pakeitė mūšio pusiausvyrą.

Fortūna nuo A.Guogos nusisuko ir lemtingame padalinime, kuomet Lietuvos pokerio didmeistris statė viską ant J♦J♥, o britas jam atsakė su K♦J♠. Pirmos keturios bendrosios kortos lietuviui buvo palankios, bet riveris K♥ padovanojo pergalę J.Sinclairui.

GPC „Super High Roller“ turnyro prizininkai:
1. Jackas Sinclairas (Didžioji Britanija) – €250,000*;
2. Antanas Guoga (Lietuva) – €300,000*;
3. Steffenas Sontheimeris (Vokietija) – €115,000.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius