-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 27

Europos Sąjungos teisingumo institucijos užkirto kelią internetinių žaidimų monopolių kūrimui

Europos Sąjungos teisingumo teismas nusprendė, kad draudimas kitataučiams naudotis tarptautinių operatorių teikiamomis internetinių pokerio žaidimų paslaugomis, tam tikrose valstybėse, prieštarauja ES įstatymams ir konstitucijai.
Europos Sąjungos teisingo institucijos užkirto kelią internetinių žaidimų monopolių kūrimui
Europos Sąjungos teisingo institucijos užkirto kelią internetinių žaidimų monopolių kūrimui

Dar 2006 metais Italijos vyriausybės sprendimu, šioje valstybėje buvo užblokuoti šimtai internetinio pokerio ir internetinių lošimų puslapių, veikliais palikus tik vietinių operatorių svetaines. Tą kartą valdininkai savo sprendimą pagrindė tuo, kad „buvo stengiamasi apsaugoti Italijos žaidėjus nuo tarptautinių sukčių“. Tokio sprendimo kritikai laikėsi kiek kitokios nuomonės. Pasak jų, tai tebuvo bandymas „išlaikyti 2 milijardų eurų metinės vertės internetinių pokerio žaidimų ir lošimų monopolį“. 

Po keletą metų trukusio teismų maratono, ESTT paskelbė, kad tokie Italijos vyriausybės sprendimai ir veiksmai prieštaravo ES įstatymams ir buvo neteisėti. „Remiantis ES įstatymais ir nuostatomis, nė viena valstybė neturi teisės uždaryti savo internetinių žaidimų ir lošimų rinkos, nuo kitų valstybių narių teritorijoje registruotų ir licencijuotų operatorių. Tačiau, bet kuri valstybė narė, turi teisę reikalauti įsigyti atskirą licenziją, kuri galiotų konkrečios šalies teritorijoje“.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius