-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 24

JAV federalinis teisėjas: Pokeris yra ne azartinis, o įgūdžių žaidimas

Pokerio legalizavimo ir pokerio rinkos sureguliavimo JAV reikalai pamažu juda iš mirties taško. Pokerio žaidėjai, gyvenantys šioje valstybėje, susilaukė gerų naujienų. Niujorko federalinis teismas nusprendė, kad pokeris yra ne azartinis lošimas, o įgūdžių žaidimas.
Liv Boeree ir Davidas Vamplew
Liv Boeree ir Davidas Vamplew / PokerStarsBlog.com nuotr.

Federalinio teismo teisėjas Jackas Weinsteinas 120 puslapių išvadose pateikia argumentus, kodėl pokeris turi būti laikomas ne lošimu, o įgūdžių žaidimu.

Pagrindinis argumentas, pasak teisėjo, yra faktas, kad pokeris nėra sėkmės žaidimas. Praėjusį mėnesį teisėjas J.Weinsteinas išklausė gynybos eksperto, ekonomikos mokslų daktaro Randalo Heebo parodymų. Yale universiteto dėstytojas kurį laiką analizavo pokerio padalinimus iš internetinio pokerio kambarių žaidimų. Remdamasis savo analize ir surinkta informacija, R.Heebas priėjo išvados, kad pokeris yra ne sėkmės, o įgūdžių žaidimas.

Mokslų daktaro parodymai padėjo išvengti teismo, nelegalaus lošimų verslo organizavimu kaltintam Lawrencui DiChristina. Šiam žmogui kaltinimai buvo pateikti dar pernai. Jis organizuodavo aukštų statymų pokerio žaidimus jam priklausančiose patalpose Niujorke. 

Toks federalinio teismo nuosprendis labai svarbus pokerio advokatams, kurie stengiasi gražinti internetinį pokerį atgal į JAV. Vos pasirodžius naujienoms apie tokį teismo sprendimą, interneto forumuose tuojau pat atsirado Pokerio žaidėjų aljanso (PPA) vykdančiojo direktoriaus Johno Pappaso pranešimas: „Ilgai dirbome gindami žaidėjus nuo neaiškių lošimų įstatymų. Kantriai laukėme tinkamos progos iškelti šią problemą federaliniame teisme. Ši pergalė yra skirta milijonams Amerikos žaidėjų ir pačiam žaidimui. Teisėjo J.Weinsteino priimtas sprendimas pripažįsta tai, dėl ko mes metų metus kovojome ir ką stengėmės įrodyti: pokeris tai nenusikaltimas, tai įgūdžių žaidimas“.

Tikimasi, kad šis sprendimas gerokai paspartins internetinio pokerio rinkos sureguliavimo JAV reikalus ir milijonai pokerio entuziastų iš šios valstybės galės grįžti prie mėgiamos veiklos nebijodami nusikalsti.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius