Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 09

Pasaulio pokerio čempionato 5 etape kovą pratęs trys lietuviai

Las Vegase šiuo metu vykstančioje Pasaulio pokerio serijoje (WSOP) link kulminacijos artėja svarbiausias metų turnyras – 10 000 JAV dolerių įpirkos WSOP pagrindinis turnyras, įprastai vadinamas Pasaulio beribio Holdem pokerio čempionatu. Po 5 žaidimo etapų iš beveik 8 tūkstančių startavusių liko vos 310 ir tarp jų užtikrintai žengia Mantas Bagočius, Laurynas Levinskas bei Matas Čikinas.
Matas Čikinas WSOP pagrindiniame turnyre / organizatorių nuotr.
Matas Čikinas WSOP pagrindiniame turnyre / organizatorių nuotr.

10 tūkstančių dolerių įpirkas pakloję 7874 žaidėjai garantavo, kad WSOP pagrindinis turnyras tapo antru skaitlingiausiu istorijoje, nusileisdamas tik rekordiniam 2006-ųjų mūšiui, kuomet į kovą dėl Pasaulio čempiono titulo stojo 8773 žaidėjai. Šių metų prizinis fondas – daugiau nei įspūdingi 74 milijonai dolerių, o finalinio stalo kovą tiesiogiai transliuos ir Viasat Sport Baltic kanalas.

Tarp tūkstančių pokerio entuziastų į kovą WSOP pagrindiniame turnyre sėdo ir kelios dešimtys lietuvių. Trylika tautiečių buvo tarp 5933 žaidėjų, startiniuose skrydžiuose užsitikrinusių vietas antrame etape. Sėkmingiausiai kovą pradėjo Čikagos lietuvis Artūras Astrauskas, sukaupęs 156 800 apvaliųjų. Šešiaženklius turnyro valiutos kiekius starte susikrovė ir Mantas Bagočius bei Dominykas Mikolaitis.

Antroji diena įprastai pareikalavo daug daugiau aukų. Tarp krituolių pateko ir Vytautas Semaška, Vytautas Laurinaitis, Paulius Plausinaitis bei D.Mikolaitis. Bet tarp 2786 trečią dieną pasiekusių kovotojų buvo devyni Lietuvos atstovai.

Trečiosios dienos pabaigoje paaiškėjo ir 1182 turnyro prizininkų pavardės. Deja, Arūnas Sapitavičius, Andrius Chmieliauskas, Justas Vaičiulionis, Aleksandras Rusinovas bei Audrius Stakelis kortas sudėti buvo priversti dar iki pinigų burbulo sprogimo.

Bet tarp 1182 ketvirtosios dienos žaidėjų galėjai rasti keturias lietuviškas pavardes. Po itin sėkmingo trečio etapo Mantas Bagočius turėjo 777 900 žetonų, Matas Čikinas laikė 639 000, o Laurynas Levinskas – 562 000 turnyro valiutos. Vienintelis Artūras Astrauskas su 169 000 buvo tarp autsaiderių ir ketvirtoji diena tapo jam lemtinga, tačiau išsilaikęs net iki 422 vietos tautietis pelnė 29 625 dolerių laimėjimą.

Šiandien pasibaigusį ketvirtą turnyro etapą sėkmingai įveikė vos 310 žaidėjų, tarp kurių – ir trys Lietuvos pokerio meistrai. M.Bagočius nemažina apsukų ir su 2,204 milijono žetonų žengia 37 vietoje. Tvirtos ir L.Levinsko pozicijos – jo turimi 1,855 milijono 5 dienos starte garantuoja 68 poziciją. Tuo tapu M.Čikinas su 731 tūkst. turnyro valiutos rikiuojasi 217 vietoje.

Visi kovą tęsiantys žaidėjai jau užsitikrino bent 37 705 dolerių prizus, bet kiekvienas jų taikosi į vietą finalininkų devynete, kuri garantuotų septynženklį laimėjimą. Vien finalinės dvikovos dalyviai pasidalins 13,8 milijono dolerių, iš kurių 8,8 milijono atiteks Pasaulio čempionui.

Didžiųjų prizų laimėtojai paaiškės jau ateinantį savaigalį ir WSOP pagrindinio turnyro kovą pirmąsyk istorijoje tiesiogiai transliuos Viasat Sport Baltic kanalas bei Viaplay platforma. Liepos 13-15 d. naktimis vyksiantį svarbiausią pokerio metų mūšį stebėti padės pokerio žurnalistas Gaudrius Dzikaras, Lietuvos internetinio pokerio rekordininkas Andrius Bielskis bei kątik iš Las Vegaso grįžęs pokerio profesionalas Jurgis Ragauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius