Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 15

Pokerio profesionalas iš Norvegijos sutriuškino jam oponavusį politiką

Pokerio didmeistris Ola Amundsgardas Norvegijoje stojo ginti internetinio pokerio mylėtojų teisių. Norvegijos vyriausybei siekiant apriboti žaidėjų teisęs remiantys argumentu, kad pokeris yra sėkmės žaidimas, profesionalas rizikavo milijonų Norvegijos kronų ir įrodė, kad pokeryje vien sėkme pasikliauti nederėtu.
Ola Amundsgardas
Ola Amundsgardas / pokernews.com nuotr.

Istorija apie pokerio bendruomenei taikomas sankcijas Norvegijoje dar pernai išsivystė į iššūkį, kuri politikams metė žaidimo meistras O.Amundsgardas. Kaip viskas prasidėjo paskaityti galite čia.

Tačiau politiko bandymas įrodyti savo tiesą buvo pasmerktas žlugti. Tam, kad pokerio meistras įrodytų, kad prie pokerio stalo svariausias rodiklis yra žaidėjo patirtis, prireikė vos 1 056 padalinimų. Jų metu O.Amundsgardo iššūkį priėmęs valdininkas Erlendas Wiborgas prarado visą savo žaidimui skirtą kapitalą.

„Tai buvo gerokai sunkiau nei galėjau tikėtis“, – dvikovai pasibaigus kalbėjo politikas.

Tuo tarpu O.Amundsgardo stovykloje vyravo kitokios nuotaikos. „Viso žaidimo metu nė akimirkai nebuvau paleidęs iniciatyvos. Mano varžovas neturėjo nė mažiausios galimybės laimėti. Aš jį tiesiog triuškinau. Toks ir buvo mano tikslas. Tikiu, kad įrodžiau savo tiesą“, – įspūdžiais dalinosi pokerio meistras.

Tiesa, reikia paminėti, kad šiokių tokių nesusipratimų šioje istorijoje būta. Pradžioje O.Amundsgardo atstovai teigė, kad dvikovos metu bus sužaista 10 tūkst. padalinimų prie grynųjų pinigų žaidimų stalų, o mačui pasibaigus suvesti rezultatai ir pelną pasiekęs žaidėjas paskelbtas laimėtoju. Pokerio meistro pergalės atveju politikas būtų praradęs tiek, kiek pelno iš jo 10 tūkst. padalinimų metu būtų išpešęs O.Amundsgardas. Jei būtų laimėjęs valdininkas, žaidimo profesionalas jam būtų pridėjęs dar 1 milijoną kronų. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Tačiau neseniai paskelbtų rezultatų suvestinėje teigiama, kad politikas nerizikavo nė centu, o žaidimas vyko iš virtualių, realios vertės neturinčių žetonų. Lieka neaišku, kokie buvo pradiniai žaidėjų kapitalai. Bet kokiu atveju ši istorija susilaukė daugybės atgarsių ir komentarų tiek iš pokerio bendruomenės, tiek iš pokerio skeptikų visame pasaulyje. Daug dėmesio politiko ir pokerio profesionalo kovai skyrė ir Norvegijos žiniasklaida.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius