Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 11

Philas Hellmuthas iškovojo dvyliktąją auksinę WSOP apyrankę, Las Vegase – pirmasis lietuvių laimėjimas

Įvykiai Pasaulio pokerio serijoje (WSOP) nestovi vietoje. Pokerio legenda ir rekordininkas Philas Hellmuthas iškovojo dvyliktąją auksinę WSOP apyrankę savo karjeroje. Superžvaigždė Philas Ivey pramušė ledus ir finišavo antras banko limito Holdem pokerio turnyre. Lietuvaičiai taip pat tęsia pasirodymus Wsop turnyruose. Matas Dilpšas viename iš jų pasiekė apmokamas vietas.
Philas Hellmuthas
Philas Hellmuthas / PokerStars.net nuotr.

Turnyras Nr.14: Beribio Holdem eliminacinio pokerio turnyras;

Įpirka: 1 500 dolerių;

Dalyvių kiekis: 1 138 žaidėjai;

Prizinis fondas: 1 536 300 dolerių;

Finišo tiesiojoje nesustabdomas buvo Brandonas Schaeferis. Finalinėje dvikovoje jis palenkė savo varžovą Jonathaną Coheną ir iškovojo 311 174 dolerių prizą bei pirmąją savo auksinę WSOP apyrankę. J.Cohenas už antrąją vietą pelnė 192 559 dolerių prizą.

Finalinį šio turnyro stalą pasiekė ir šešių WSOP apyrankių savininkas, pokerio žvaigždė iš JAV Layneas Flackas. Jis finišavo ketvirtas ir savo sąskaitą papildė 87 446 doleriais. Dviejų auksinių apyrankių savininkas Jeffas Madsenas šį sykį liko septintas ir iškovojo 36 308 dolerius. Prizines šio turnyro vietas taip pat pasiekė pokerio profesionalas iš Belgijoas Davidi Kitai, pokerio ledi Melanie Weisner bei pokerio superžvaigždės Erikas Seidelis ir Philas Ivey.

Turnyras Nr.15: Septynių kortų Stud Hi/Lo pokeris;

Įpirka: 5 000 dolerių;

Dalyvių kiekis: 212 žaidėjai;

Prizinis fondas: 996 400 dolerių;

Itin žvaigždėtas gavosi šio turnyro finalinis stalas. Aštuntąją vietą ir 27 012 dolerius iškovojo pokerio profesionalas Brynas Kenney. Septintojoje pozicijoje atsidūrė geriausiu pasaulio pokerio žaidėju tituluojamas Ph.Ivey. Jam atiteko 34 595 doleriai. Europos pokerio turo (EPT) čempionas, pokerio žvaigždė iš D.Britanijos Zimnanas Ziyardas, šį kartą finišo liniją kirto šeštas ir į kišenę įsidėjo 44 967 dolerius. 

Finalinis šio turnyro trejetukas ne mažiau ryškus. Auksinę apyranke šiemet jau iškovojęs profesionalas Johnas Monnette, užėmė trečiąją vietą ir iškovojo 109 444 dolerių prizą. 166 269 dolerių apdovanojimas atiteko antrąją vietą pelniusiam legendinio Doyle Brunsono sūnui Toddui Brunsonui. Na, o nugalėtojo laurais pasipuošė ir pirmąją WSOP apyrankę savo karjeroje pelnė pokerio profesionalas iš JAV Adamas Friedmanas.

“Maniau, kad šis turnyras man susiklostys geriau“ – kildamas nuo stalo ir pasitraukdamas iš turnyro savo žmonai ištarė Ph.Hellmuthas. Jis finišavo 15 pozicijoje ir neatrodė labai patenkintas rezultatu. Beje, legendą iš turnyro pašalino ne kas kitas, o būsimasis nugalėtojas. 

Turnyras Nr.16: Beribio Holdem pokerio šešiaviečių stalų turnyras;

Įpirka: 1 500 dolerių;

Dalyvių kiekis: 1 604 žaidėjai;

Prizinis Fonas 2 165 400 dolerių;

Mattas Matrosas šiame turnyre iškovojo trečiąją WSOP trofėjinę apyrankę savo pokerio karjeroje. Užduotis nebuvo lengva, nes finalinėje dvikovoje M.Matrosas akistatoje atsidūrė su aukščiausios pokerio lygos atstovu Marka Radoja. Tačiau vaikinas atsilaikė ir pelnė ne vien trečiąjį WSOP trofėjų, bet ir 454 835 dolerių apdovanojimą. M.Radoja susižėrė 281 502 dolerių prizą. Pokerio veteranas dažnai vadinamas „Plačiaburniu“, Mike Matusowas šiame turnyre finišavo aštuntoje pozicijoje ir iškovojo 40 059 dolerių prizą.

Apmokamas vietas šio WSOP etapo metu pasiekė „PokerStars Pro“ komandos atstovas Viktoras „Isildur1“ Blomas, profesionalas Andy Frankenbergeris, dama su kuria susipažinti galėjote 15min.lt rubrikoje „Top 5“ – Kathy Liebert bei būrelis kitų pokerio profesionalų.

Turnyras Nr.17: Banko limito Holdem pokeris;

Įpirka: 10 000 dolerių;

Dalyvių kiekis: 179 žaidėjai;

Prizinis fondas: 1 682 600;

Aukščiausių įpirkų turnyrai itin danžnai sutraukia aukščiausios klasės pokerio žaidėjus. Ne išmitis ir šis turnyras. Vien tarp prizininkų sunku surasti nepažįstamą pavardę. „PokerStars Pro“ komandos atstovas Bertrandas „ElkY“ Grospellieris finišavo aštuonioliktas, Pasaulio pokerio turo (WPT) čempionas, prancūzas Davidas Benyamine šešioliktas, pokerio titanas Antonio Esfandiari finišą pasiekė dvyliktas, o WPT čempionas ir dviejų WSOP apyrankių savininkas Hoytas Corkinsas pirmasis paliko finalinį stalą ir už devintąją vietą pelnė 41 829 dolerius.

Toliau dar įdomiau: septintojoje pozicijoje 65 840 dolerių iškovojęs Kanados atstovas Mattas Marafioti. Šeštas internetinio pokerio gigantas Shaunas Deebas. Jam atiteko 84 668 doleriai. Penktoje vietoje pokerio profesionalas iš Prancūzijos Manuelis Bevandas. Jis iškovojo 110 731 dolerį. Finalinį trejetuką pradeda 199 623 dolerius pelnęs JAV atstovas Ali Eslami. Antrojoje pozicijoje suklupęs prieš pat pergalę atsidūrė Ph.Uvey, šis pasirodymas profesionalo pokerio kapitalą papildė 275 559 doleriais. O auksinė apyrankė, nugalėtojo vainikas ir 445 899 dolerių apdovanojimas šį kartą atiteko pokerio monstrui Andy Frankenbergeriui.

Turnyras Nr.18: Septynių kortų Razz pokeris;

Įpirka: 2 500 dolerių;

Dalyvių kiekis: 309 žaidėjai;

Prizinis fondas: 702 975 doleriai;

Šiame turnyre nenugalimas įrodė esąs Ph.Hellmuthas. Ši pokerio legendos pergalė pelnė jam 182 793 dolerių apdovanojimą bei dvyliktąją WSOP auksinę apyrankę. Finalinėje dvikovoje Ph.Hellmuthas įveikė iki šiol nežinomą žaidėją Doną Zewiną ir eilinį sykį pasidabino WSOP nugalėtojo laurais.

Visai nedaug iki trečiosios apyrankės pritrūko WPT čempionui Brandonui Cantu. Jis finišavo trečias ir iškovojo 74 269 dolerių prizą. Pokerio veteranas, „PokerStars Pro“ komandos atstovas Barry Greensteinas šį syki liko šeštas, o profesionalas Michaelas Chow septintas. Tarp prizininkų sutikome ir dar vieną pokerio veteraną, penkių WSOP apyrankių savininką Tedą Forrestą.

Turnyras Nr.19: Beribio Holdem pokeris;

Įpirka: 1 500 dolerių;

Dalyvių kiekis: 2 302 žaidėjai;

Prizinis fondas: 3 107 700 dolerių;

Šiame WSOP turnyre startavo ir tautiečiai. Aneris Adomkevičius, Liutauras Armanavičius, Aleksandras Rusinovas ir Matas Dilpšas stojo į kovą tarp daugiau nei dviejų tūkstančių pokerio entuziastų. Šį kartą nė vienam Lietuvos atstovui nepavyko pasiekti prizinių turnyro vietų.

Po antrosios dienos šiame WSOP etape kovą tęs 19 žaidėjų, tarp kurių „PokerStars Pro“ komandos atstovas Christianas de Leonas. Taip pat pokerio profesionalas iš JAV Johnas Dolanas ir Šiaurės Amerikos pokerio turo (NAPT) čempionas Harrisonas Gimbelis. Šie žaidėjai vis dar turi galimybę iškovoti WSOP trofėjų bei pagrindi prizą kurį sudaro net 559 514 doleriai. Visi antrąją dieną įveikę žaidėjai jau dabar yra užsitikrinę 16 004 dolerių prizus.

Prizines šio renginio vietas pasiekė „PokerStars Pro“ komandos atstovai Randy Lew ir Victoras Ramdinas, internetinio pokerio meistras Isaacas Haxtonas bei profesionalė Christina Lindley. 

Turnyras Nr.20: Limituotas Holdem pokeris;

Įpirka: 5 000 dolerių;

Dalyvių kiekis: 166 žaidėjai;

Prizinis fondas: 780 200 dolerių;

Antrąją šio turnyro dieną įveikė 17 žaidėjų, kurie užsitikrino 11 071 dolerių prizus. Pagrindinis šio turnyro apdovanojimas – 206 760 dolerių. Tarp kovą tęsiančių ir šio prizo siekiančių žaidėjų - pokerio profesionalai iš JAV Jeffas Shulmanas ir Jesse Martinas bei 2009 metų EPT „High Roller“ turnyro nugalėtojas Mattas Glantzas.

Likus vos keliems žingsniams iki prizinių vietų turnyrą palikti priversta buvo pokerio karalienė Annie Duke, profesionalas Danas Shakas bei pokerio legenda Huckas Seedas. Šį kartą kova nesusiklostė ir „PokerStars Pro“ komandos atstovams Danieliui Negreanu, Jasonui Mercieriui bei George Lindui.

Turnyras Nr.21: Beribio Holdeėm pokeris;

Įpirka: 1 000 dolerių;

Dalyvių kiekis: 2 779 žaidėjai;

Prizinis fondas: 2 519 100;

Šio turnyro nepraleido ir keturi WSOP kovose jau startavę lietuviai L.Armanavičius, M.Dilpšas, A.Adomkevičius ir A.Rusinovas. Pirmosios dienos bėgyje uždirbęs 25 800 žetonų į antrąją turnyro dieną prasibrovė M.Dilpšas. Šis žaidėjas jau užsitikrino sau vietą tarp 21-ojo šio sezono WSOP turnyro dalyvių. M.Dilpšas tapo pirmuoju prizines vietas šių metų WSOP pasiekusiu lietuviu.

Antrosios šio turnyro dienos metu į kovą stos 228 žaidėjai. Šio etapo nugalėtojas susižers solidų 440 829 dolerių apdovanojimą.

Turnyras Nr.22: Trigubo traukimo žemų kombinacijų pokeris;

Įpirka: 2 500 dolerių;

Dalyvių kiekis: 228 žaidėjai;

Prizinis fondas: 518 700 doleriai;

Sužaidus pirmąją šio turnyro dieną kovą tęsia 79 turnyro dalyviai. Šio etapo prizinį fondą išsidalins 24 stipriausi žaidėjai

Pasibaigus pirmajai turnyro dienai žetonų lyderio pozicijoje įsitaisė kanadietis Shawnas Buchananas. Tarp kovą tęsiančių žaidėjų sutinkame auksinę WSOP apyrankę šiemet jau iškovojusį Olandą Vincentą van der Fluitą, „PokerStars Pro“ komandos žvaigždę B.Greensteiną, JAv atstovą Bryaną Devonshire ir WSOP auksinės apyrankės savininką iš Kanados Danielį Idema.

Tiek šį sykį žinių iš Las Vegaso. Su šviežiausiomis naujienomis iš WSOP mūšio lauko sugrįšime rytoj.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius