-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 13

Pokerio tinklaraštininkai iš viso pasaulio kovojo dėl WBCOOP čempiono vardo

Internetinio pokerio kambaryje kortas surėmė pokerio tinklaraštininkai iš viso pasaulio. Turnyre buvo laukiami visi tie, kurie domisi pokeriu ir padeda populiarinti savo mėgiamą žaidimą vesdami tinklaraščius. Šventės metu jėgas išbandė ir lietuviai.
Dale'as Philipas
Dale'as Philipas / pokerstarsblog.com nuotr.

Apie WBCOOP jau prieš kurį laiką rašėme savo skiltyje. Kovo 11 dieną kambaryje „PokerStars“ surengtas pagrindinis čempionato turnyras. Net 1 009 pokerio entuziastai sukryžiavo kortas turnyre kuriame jie kovojo dėl 5 000 dolerių prizinio fondo, kurį tinklaraštininkams dovanojo „PokerStars“.

Pirmoji vieta ir 874 dolerių prizas atiteko pokerio entuziastui iš Indijos slapyvardžiu „TIGER CENTE“. Jis lemtingoje dvikovoje įveikė rusą „K.Balashov.V“. Turnyre kovojo ir Lietuvai atstovaujantys pokerio mylėtojai. Šauniausia pasirodymą mūsiškių tarpe surengė „honolulu.lt“. Šis žaidėjas pagrindiniame turnyre  iškovojo 30 vietą.

Kovoje dalyvavo ir „PokerStars“ profesionalų rinktinės nariai. „PokerStars Online“ komandos atstovai Dale Philipas, kuris WBCOOP titulą iškovojo dar 2006 metais, ir Adrienne Rowsome. Šie profesionalai finišavo nepasiekę prizinių vietų, tačiau tai nestebina, nes už jų galvas buvo įsteigtos premijos, kurios atiteko juos iš turnyro išmetusiems tinklaraštininkams. 

Lietuviškų rezultatų aptikome ir kituose WBCOOP turnyruose. 11 dolerių vertės bilietą į Pavasario internetinio pokerio čempionatą (SCOOP), beribio Holdem pokerio eliminaciniame turnyre iškovojo „RaJohnny“. „darth vad33r“ slapyvardžių pasivadinęs lietuvis 16,50 dolerių vertės bilietą iškovojo aštuonių žaidimų turnyre. Tokios pat vertės bilietą pelnė ir „macijauskas“, kuris tarp 292 varžovų dalyvavo fiksuoto limito Holdem pokerio šešiaviečių stalų turnyre ir užėmė 17 vietą. Kiek vėliau šis žaidėjas pelnė 22 dolerių vertės bilietą varžydamasis banko limito Omaha pokerio mūšyje, kur finišavo 12 tarp 374 žaidėjų. 

33 dolerių vertės SCOOP bilietas atiteko „honolulu.lt“ po to, kai jis iškovojo 5 vietą tarp 347 žaidėjų banko limito Omaha pokerio šešiaviečių stalų turnyre. 55 dolerių vertės bilietu šis žaidėjas apdovanotas už 3 vietą H.O.R.S.E. pokerio turnyre, kur žaidė tarp 352 šios pokerio rūšies entuziastų. Žaidėjas slapyvardžiu „neronoop“ fiksuoto limito Badugi turnyre finišavo 4 tarp 202 žaidėjų ir pelnė 55 dolerių vertės bilietą į SCOOP. Septynių kortų Stud pokerio turnyre vos vieno žingsnio iki pergalės pritrūko dar vienam lietuviui. Jis finišavo antras tarp 295 pokerio entuziastų ir pelnė 109 dolerių vertės SCOOP bilietą.

Tačiau net dešimt dienų trukusio festivalio metu pokerio entuziastai varžėsi ne vien dėl atskirų prizų. Visi čempionato turnyruose dalyvavę žaidėjai po kiekvieno pasirodymo uždirbdavo ir reitingo taškų. Trijų stipriausiųjų festivalio pabaigoje laukė įspūdingi ir vertingi prizai. Aukščiausią vietą reitinge tarp mūsiškių užėmė jau minėtas „honolulu.lt“. Tautietis sužaidė 11 WBCOOP turnyrų ir sukaupęs 195 reitingo taškus galutinėje suvestinėje atsidūrė penktoje vietoje. 

Stipriausiųjų reitingo lentelės trejetukui skirtus prizus tarpusavyje pasidalino du ukrainiečiai ir rusas. Tiesa, kol kas neaišku kaip prizai bus padalinti, nes du žaidėjai surinko analogišką taškų kiekį dalyvaudami analogiškame skaičiuje čempionato turnyrų. Ukrainietis „alneal“ ir rusas „gaidbar“ sukaupė po 210 reitingo taškų ir tarpusavyje dalinasi pirmajai ir antrajai vietoms skirtus prizus. Pirmosios vietos nugalėtojui turėjo atitekti 5 000 kambario „PokerStars“ turnyrinių dolerių, bilietas į pagrindinį SCOOP turnyrą bei „PokerStars“ žetonų rinkinys. Antrosios vietos laimėtojo laukė 1 000 turnyrinių dolerių, 55 dolerių vertės SCOOP bilietas ir žetonų rinkinys. Kad ir kaip bebūtų su pirmomis dvejomis vietomis aišku, kad 205 reitingo taškai trečiąją vietą užtikrino dar vienam ukrainiečiui „DeWashington“. Jam atiteko 500 turnyrinių dolerių, 22 dolerių vertės SCOOP bilietas ir žetonų rinkinys.

Taip susiklostė 2013 metų WBCOOP galutiniai rezultatai. Sveikiname nugalėtojus.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius