-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 01

„PokerStars“ pasiekė susitarimą su JAV Teisingumo departamentu ir įsigijo „Full Tilt Poker“

Po ilgą laiką trukusių derybų su JAV teisingumo departamentu internetinio pokerio gigantas „PokerStars“ sudarė sandorį dėl „Full Tilt Poker“ priklausančio turto perėmimo. Nuo šiol „PokerStars“ yra oficialus „Full Tilt Poker“ valdytojas.
PokerStarsBlog.com nuotr. / Interneto pokeris
PokerStarsBlog.com nuotr. / Interneto pokeris

Liepos 31 dienos vakare JAV generalinė prokuratūra patvirtino sutartį, leidžiančią konfiskuoti „Full Tilt Poker“ priklausantį turtą ir perduoti jo valdymo teisęs korporacijai „PokerStars“. Savo ruožtu „PokerStars“ įsipareigojo trijų metų bėgyje sumokėti JAV vyriausybei 547 milijonus dolerių.

Korporacijai „PokerStars“ nuo šiol priklausantis „Full Tilt Poker“ turtas oficialiai pereis į naujojo savininko rankas po to kai JAV vyriausybė gaus pirmąją 225 milijonų dolerių išmoką. Šis mokestis, pagal susitarimą, turi būti sumokėtas per šešias dienas nuo sutarties sudarymo datos.

“Džiaugiamės galėdami pranešti apie šį „PokerStars“ ir „Full Tilt Poker“ pasiektą susitarimą kuris leis kiek įmanoma greičiau atsiskaityti su labiausiai nukentėjusiais pokerio žaidėjais, – kalbėjo Niujorko apygardos prokuroras Preetas Bharara. – Visi šie įvykiai įrodo tik vieną – niekam nedera negerbti JAV įstatymų, net jeigu esate kitoje vandenyno pusėje“.

“Full Tilt Poker“ atstovai taip pat nedelsdami išplatino oficialų pranešimą: „Nuoširdžiai atsiprašome visų savo žaidėjų, kurie kantriai ištvėrė visą šį ilgą periodą, mąstydami apie tai ar tokia diena apskritai išauš. Taip pat išreiškiame didžiulę padėką savo darbuotojams, kurių sunkus ir pasiaukojantis darbas padėjo išsaugoti „Full Tilt Poker“ vertę per visus šiuos ilgus 15 mėnesių. Tik šių žmonių darbo dėka sutartis su „PokerStars“ tapo reali. Taip pat dėkojame JAV teisingumo departamentui už pastangas, įdėtas, kad šis sandoris įvyktų“.

“PokerStars“ oficialiame pranešime teigiama, kad „Full Tilt Poker“ tęs veiklą kaip atskiras prekinis ženklas daugelyje pasaulio rinkų, o prie projekto dirbs nauja ir nepriklausoma profesionalų komanda. „Full Tilt Poker“ bazė išliks Dubline, tačiau visas kambario valdymas bus perkeltas į Meno salą.

“PokerStars“ namų žaidimų (Home Games) atstovas Lee Jonesas teigė, kad neplanuoja įsigyti licenzijų Prancūzijoje, Italijoje, Ispanijoje, Danijoje, Belgijoje ir Estijoje, „Full Tilt Poker“ žaidėjai šiose šalyse galės žaisti „PokerStars“ internetinio pokerio kambariuose.

Taip pat „PokerStars“ pareiškė, kad abu šie internetinio pokerio paslaugų tiekėjai sugrįš į JAV rinka iškart po to, kai tik šioje šalyje bus paruošti įstatymai legalizuojantys internetinio pokerio žaidimus.

“Džiaugiamės, kad visi nesklandumai liko už nugaros ir kad galėsime grįžti į JAV rinką, kai tik įstatymai tai leis, – sakė „PokerStars“ valdybos vadovas Markas Sheinbergas. – Šis faktas dar kartą įrodo mūsų pirmavimą rinkoje ir pasiryžimą bendradarbiauti su įvairių šalių vyriausybėmis ir žaidimų prižiūrėtojais, siekiant užtikrinti aukščiausius standartus ir žaidėjų saugumą. Šis sandoris tik dar smarkiau sustiprina „PokerStars“ pozicijas ir kartu išsprendžia „Full Tilt Poker“ žaidėjų finansinius klausimus, taigi, jis akivaizdžiai naudingas visai pokerio bendruomenei. „Full Tilt Poker“ žaidėjai visame pasaulyje už JAV ribų artimiausiu metu gali tikėtis šio kambario sugrįžimo ir žaidimų jame pradžios. Tuo pačiu jie galės būti tikri, kad juos remia „PokerStars“ – kompanija, kuri per daugelį metų sukauptos internetinio pokerio žaidimų organizavimo patirties dėka sugebėjo užsitikrinti nepriekaištingą reputaciją“.

Bene smagiausia naujiena pokerio entuziastams praeityje pasirinkusiems „Full Tilt Poker“ kambary yra tai, kad „PokerStars“ pažadėjo visiems žaidėjams, esantiems už JAV ribų, grąžinti jų įšaldytas lėšas per 90 dienų nuo tada, kai tik sandoris bus galutinai užbaigtas.

Oficialiame pranešime spaudai „PokerStars“ atstovai pažymėjo, kad kol kas per anksti atvirai kalbėti apie „Full Tilt Poker“ internetinio pokerio kambariui ruošiamą strategiją, tačiau prioritetu išlieka šio kambario veiklos atnaujinimas ir žaidėjų lėšų gražinimas į jų sąskaitas.


Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius