-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 05

Stanley Choi laimėjo 6, 5 milijono dolerių viename brangiausių pokerio turnyrų istorijoje

Kinijos administraciniame regione Makao praėjusį savaitgalį buvo tikrai karšta. Būrys ryškiausių pokerio profesionalų ir ne mažesnės turtingų Azijos šalių verslininkų pajėgos varžėsi 257 872 dolerių (2 000 000 CNY) įpirkos „Super High Roller“ turnyre.
Stanley Choi
Stanley Choi

Ne visai įprasta, kad tokios aukštos įpirkos turnyras vyktų tik vieną dieną. Tačiau greita renginio struktūra neatbaidė aukščiausios klasės pokerio profesionalų. Tarp 73 turnyro dalyvių į mūšį stojo tokie pokerio titanai kaip Erikas Seidelis, Philas Ivey, Tomas Dwanas, Benas Lambas, Samas Trickettas ir daugelis kitų. 

B.Lambas, T.Dwanas, Andrew Roblas ar Gusas Hansenas – pokerio žaidėjai ne sykį įrodę, kad jų pokerio įgūdžių  pakanka tam, kad dideliuose renginiuose pastoti kelią iki prizų jiems išties būtų sunku. Tačiau šį sykį visi šie pokerio gigantai atsidūrė sąrašuose žaidėjų, kurie pirmieji paliko kovą dėl pagrindinio šio turnyro prizo. Jį sudarė daugiau nei 6 milijonai dolerių. 

Pirmasis tarp prizininkų, uždirbęs 587 819 dolerius, iš kovos pasitraukė dviejų auksinių Pasaulio pokerio serijos (WSOP) apyrankių savininkas britas JP.Kelly. Tokią pat sumą pinigų uždirbo ir vienuoliktoje pozicijoje turnyrą palikęs Di Vanas Hoangas Dangas. Be to, kad tai pats brangiausias turnyras, vykstantis ne WSOP metu, pokerio istorijoje, šią pokerio fiestą galima vadinti ir pačia paslaptingiausia. Azijos šalių verslininkai smarkiau už pokerio pergales vertina tik privatumą. Tad apie keletą prizininkų, tarp jų ir Di Vaną Hoangą Dangą, net išnaršę “Google” paieškos sistemą bei duomenis apie pokerio žaidėjus kaupiančius interneto puslapius, neradome jokios informacijos.

Bet kokiu atveju, tarp prizininkų netrūko ir puikiai žinomų vardų. Dešimtoje vietoje turnyrą paliko ir taip pat 587 819 doleriais savo pokerio kapitalą papildė, pokerio profesionalas iš Vokietijos Philippas Gruissemas. 705 409 dolerių apdovanojimą už devintąją vietą atsiėmė WSOP bei Pasaulio pokerio turo (WPT) finalininkas, amerikietis Alanas Sassas. Papildomus 822,999 dolerius prie savo pokerio laimėjimų prisidėjo geriausiu pasaulyje pokerio žaidėju tituluojamas Philas Ivey, užėmęs aštuntąją vietą. Nuostabius laikus išgyvenantis aukščiausios Britanijos pokerio lygos atstovas Samas Trickettas ir šį kartą neliko be apdovanojimų, už pasiektą septintąją poziciją jam atiteko 999 254 doleriai. 

Pirmasis milijono dolerių vertų prizų ribą peržengė šeštoje pozicijoje sustojęs verslininkas Lap Key Chan. Jo sąskaita pasipildė 1 234 433 doleriais. Penkių WSOP apyrankių savininkas, 30 kartų WSOP finalininkas Johnas Juanda šį sykį finišavo penktas ir prie savo solidžių rezultatų prirašė 1 645 868 dolerių laimėjimą. Kinas Tangas Zhengas užėmė ketvirtąją poziciją ir praturtėjo 2 233 687 doleriais. 

Vienintelis finalinio trejetuko narys apie kurį radome bent šiokios tokios informacijos – Nicholasas Wongas. Jis yra pokerio žaidėjas iš Kinijos, o savo karjerą pradėjo dar 2009 metais, kuomet Azijos pokerio turo (APT) metu Makao užėmė 14 vietą ir pelnė 13 057 dolerių prizą. Šį kartą jam atiteko gerokai didesnis apdovanojimas. Už iškovotą trečiąją vietą kinui atiteko 3 291 736 dolerių prizas. Na, o lemiamoje dvikovoje triumfavo Stanley Choi. Jis sugebėjo įveikti savo oponentą Zhu Guaną Fai ir iškovoti pagrindinį prizą kurį sudarė 6 466 011 dolerių. Tuo tarpu jo oponentui užėmusiam antrą vietą teko pasitenkinti kiek kuklesniu 4 349 913 dolerių prizu.

Štai taip reikalai susiklostė viename iš brangiausių turnyrų pokerio istorijoje. Aukščiausių įpirkų, bei aukščiausių statymų pokerio sostinėje Makao veiksmo tikrai netrūksta, tad pažadame akylai stebėti aukščiausio lygio pokerį bei dalintis informacija su pokerio mylėtojais 15min.lt pokerio rubrikos eteryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius