-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 09 30

Svarbiausiame WCOOP mūšyje lietuvis laimėjo 55 tūkst. dolerių, tačiau liko nusivylęs

„PokerStars“ kambaryje pasibaigė Pasaulio internetinio pokerio čempionato (WCOOP) varžybos. Tris savaites trukusį maratoną karūnavo 5 200 dolerių įpirkos pagrindinis turnyras, kuriame daugiau nei 2 tūkstančiai žaidėjų varžėsi dėl čempiono titulo ir septyniaženklių sumų. Šioje kovoje šaunų pasirodymą surengė ir lietuvis slapyvardžiu „benislovas“.
WCOOP etapas
WCOOP etapas / cardplayerbrasil.com nuotr.

Du Lietuvos atstovai išgyveno pirmąją WCOOP pagrandinio turnyro dieną ir pasiekę pinigų burbulo fazę startavo antroje pagrandinio turnyro dienoje. Čia iš viso pasirodė 271 žaidėjas. Iš viso kovoje rungėsi 2 142 pokerio entuziastai, tarp jų ir 12 lietuvių, o du iš jų, kaip jau minėjome, pasiekė antrąją dieną. „Striker33333“ čia pasirodymą tęsė turėdamas 69-is, o „benislovas“ 35-is privalomuosius statymus. 

Prasidėjus antrajai turnyro dienai ir joje sužaidus pirmąsias porą valandų, nesėkmė  ištiko „Straiker33333“. Tautietis gavęs porą valetų, skaudžiai atsitrenkė į oponento damų porą ir buvo priverstas palikti mūšį 138-oje pozicijoje. Už šį pasiekimą jam įteiktas 15 539 dolerių pįrizas. Tuo metu „benislovas“ tęsė kelionę.

Žaidime belikus 13-ai kovotojų lemtinga akimirka išmušė ir ištvermingiausiam lietuviui.

„Pagrindinį WCOOP turnyrą palikau 13-oje vietoje, liūdniausia, kad po klaidos. Po kelių dienų turbūt būsiu patenkintas, tačiau šiuo metu visai nesidžiaugiu. Ypač žinant, kokia buvo aukštesnių vietų kaina“, – kirtęs finišo liniją įspūdžiais dalijosi žaidėjas.

Lemtingame padalinime „benislovas“ visais turimais žetonais rizikavo rankose pamatęs tūzą ir damą. Tuo tarpu jo pasiūlymą priėmęs varžovas atvertė porą tūzų. Bendrosios kortos mūsiškio neišgelbėjo ir jis traukėsi iš mūšio susižerdamas 54 621 dolerį. 

Netrukus buvo suformuotas ir finalinis stalas. Pajėgiausių šių metų WCOOP pagrindinio turnyro žaidėjų sąraše šį kartą buvo ir keletas pirmo ryškumo žvaigždžių. Devintąją vietą užėmė ir pirmąja finalo auka tapo legendinis internetinio pokerio žaidėjas Viktoras „Isildur1“ Blomas. Jam įteiktas 107 100 dolerių prizas. Paaiškėjus septintosios ir aštuntosios vietų laimėtojams, likęs šeštas nusprendė dalytis prizinį fondą pagal tuo metu turimus žetonus. Šiose dalybose dalyvavo ir dar vien pokerio žvaigždė Farazas „The-Toilet 0“ Jaka. Dalybų metu jam atiteko 945 000 dolerių. F.Jaka finišavo penktoje vietoje. 

Žetonų lyderio pozicijoje dalybų metu buvo ne kas kitas, o „benislovą“ iš turnyro išmušęs austras „CrownUpGuy“, kuris dalybose užsitikrino bent 1,1 milijono dolerių apdovanojimą. Šis žaidėjas iš kovos pašalino ir trečioje vietoje finišavusį vokietį „neckbr4ke“, kuris dalybų metu užsitikrino 651 430 dolerių prizą. Šiam žaidėjui likimą nulėmė monetos metimas, kuomet jo pora valetų stojo prieš „CrownUpGuy“ tūzą ir karalių. Jau flope pasirodęs tūzas sudėjo visus taškus ant „i“. 

Lemtingą akistatą „CrownUpGuy“ pasiekė kaip favoritas. Jo sąskaitoje buvo triskart daugiau žetonų, nei čia jam oponavusio „theNERDguy“ rankose. Nors Brazilijos vėliavą nešęs žaidėjas nebuvo nusiteikęs pasiduoti lengvai, vis tik Fortūna šį kartą buvo lyderio pusėje. Akistata tetruko apie 10 minučių. Lemtingo padalinimo metu abu dvikovos dalyviai laikė po porą. Abu žaidėjai savo poras sustiprino jau flope. „theNERDguy“ čia pasigavo trečią keturakę, o „CrownUpGuy“ trečią dešimtakę. Turne atsivertė valetas ir abu žaidėjai į banką sudėjo dar šiek tiek žetonų, o riveryje pasirodžius dar vianai dešimtakei jie rizikavo viskuo. Keturių dešimtakių kombinacija surinkta austro, „theNERDguy“ nusiuntė į nokautą. Vicečempionas dalybų metu buvo užsitikrinęs 708 251 dolerio prizą. Tuo tarpu „CrownUpGuy“ pasipuošė sąžiningai iškovota karūna ir susižėrė papildomus 200 tūkstančių, kas jo bendrą laimėjimą kilstelėjo iki 1,3 milijono dolerių.

WCOOP 2014 finalininkai ir prizininkai iš Lietuvos:

1. „CrownUpGuy“ (Austrija) – 1 300 000 dolerių
2. „theNERDguy“ (Brazilija) – 708 251 doleris
3. „neckbr4ke“ (Vokietija) – 651 430 dolerių
4. „Crazy Elior“ (Didžioji Britanija) – 780 227 doleriai
5. „The-Toilet 0“ (Lenkija) – 945 000 dolerių
6. „16Dan86“ (Didžioji Britanija) – 769 813 dolerių
7. „Pokerl)eviL“ (Kanada) – 214 200 dolerių
8. „MaltLiquor40“ (Kanada) – 160 650 dolerių
9. „Isildur1“ (Didžioji Britanija) – 107 100 dolerių

13. „benislovas“ (Lietuva) – 54 621 doleris

138. „Straiker33333“ (Lietuva) – 15 529 doleriai

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius