-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 04

TCOOP 2014 čempionato apžvalga: lietuvių pasiekimai, trigubos karūnos ir geriausiųjų reitingai

„PokerStars“ kambaryje sausio 23 – vasario 2 dienomis vyko Internetinio Turbo pokerio pasaulio čempionatas (TCOOP). Šio festivalio ringe žibėjo ir lietuviškos žvaigždės. Tautiečiai kovojo renginio finaluose, o vienam jų pavyko nueiti net iki lemtingos TCOOP turnyro dvikovos. Išskirtiniu šį festivalį pavertė ir dviejų pokerio profesionalų iškovotos trigubos internetinio pokerio čempionatų karūnos.
TCOOP ženklelis
TCOOP ženklelis
Temos: 1 Pokeris

Lietuviai, „PokerStars“ kambaryje žaidžiantys slapyvardžiais „Merceko“ ir „Bambeklis“, tapo pirmaisiais tautiečiais, šiemet pasiekusiais TCOOP finalinius stalus. Kiek vėliau prie finalininkų prisidėjo ir „LaurisL91“, kuris TCOOP ringe iškovojo vicečempiono titulą. Čempionatui artėjant prie finišo linijos finalininkų iš Lietuvos gretas papildė ir „Merfinis“, kurio iškovota šeštoji vieta garantavo ne tik didžiausią prizą karjeroje, bet ir pavertė jo pasirodymą pelningiausių tarp lietuvių TCOOP 2014 ringe.

Tuo tarpu nesnaudė ir užsienio pokerio žvaigždės: kanadietis Danas Smithas dar sykį įrodė, kad minint aukščiausios klasės pokerio žaidėjus, jo vardas linksniuojamas ne veltui. Šis meistras pergalę iškovojo 17 numeriu pažymėtame TCOOP turnyre ir jo sumokėta 109 JAV dolerių įpirka virto 125 146 dolerių prizu. Kelyje į kanadiečio pergalę stovėjo 4 122 oponentai.

Tačiau tai dar ne viskas. Net du pokerio titanai TCOOP 2014 ringe pelnė internetinio pokerio čempionatų trigubas karūnas. Tai reiškia, kad šie meistrai praeityje yra iškovoję Pasaulio internetinio pokerio čempionato (WCOOP) ir Pavasario internetinio pokerio čempionato (SCOOP) titulus ir pergalės, pelnytos TCOOP ringe, juos pavertė pirmaisiais trigubų titulų savininkais. Pirmas šį pasiekimą į savo dosjė įrašė Shawnas Buchananas, kuris, įveikęs 1 075 oponentus 82 dolerių įpirkos Razz pokerio turnyro ringe, susižėrė 14 714 dolerių prizą .

Praėjus vos dviem dienoms po šio įvykio Sh.Buchanano žygį pakartojo Andy McLeodas, plačiau žinomas kaip „James Obst“. Šis pokerio didmeistris triumfavo 494 žaidėjus pritraukusiame 215 dolerių įpirkos H.O.R.S.E. pokerio turnyro ringe. Pergalė laureatui garantavo 18 772 dolerių prizą.

Čempionatui artėjant finišo link 4 600 žaidėjų išsirikiavo ties pagrindinio turnyro starto linija. 700 dolerių įpirkos mūšio lauke netrūko ir mūsiškių. Solidžiausią pasirodymą šį kartą surengė „vincelis“. Šis lietuvis nukeliavo iki 135 vietos, už ką jam atiteko 3 211 dolerių prizas. Tarp 585 prizininkų slapyvardžius įrašė ir „Davydenko123“ (203 vieta, 2 141 doleris), „fornado“ (298 vieta, 1 651 doleris), „LTasdf“ (304 vieta, 1 651 doleris), „Rsaxo66“ (325, 1 529 doleriai) ir „selinantis“ (334 vieta, 1 529 doleriai).

Prie finalinio turnyro stalo lietuvių nebuvo, bet čia tikrai netrūko veiksmo. Net šeši finalininkai šį kartą nusprendė dalintis prizinį turnyro fondą. Pagal turnyro organizatorių sumanymą skirtumą tarp 6 ir 1 vietų turėjo sudaryti 381 116 dolerių, tuo tarpu po dalybų skirtumas tarp didžiausio ir mažiausio laimėjimų sumažėjo iki 161 945 dolerių.

Didžiausią apdovanojimą pagrindiniame turnyre pelnė dalybų metu pirmavęs, o vėliau pasirodymą trečioje vietoje baigęs danas „baleesh“. Jo prizas – 336 341 doleris. Tuo tarpu čempiono regalijomis šį kartą puošėsi švedas „Riverlan_88“. Dalybų metu būsimajam čempionui atiteko 237 526 doleriai, o papildomus 40 tūkst. dolerių jis pelnė, iškovojęs TCOOP pagrindinio turnyro čempiono titulą.

Pasibaigus čempionatui taškai buvo sudėti ir TCOOP reitingų lentelės grafose. Čia buvo apdovanoti 50 daugiausiai reitingo taškų festivalio metu surinkusiu žaidėjų. Reitingo lyderio pozicijoje įsitvirtino danas „CMoosepower“, kuriam atiteko ir pagrindinis prizas – 16 500 dolerių vertės „PokerStars Karibų nuotykio 2015“ pakuotė. Antras reitingo lenktynėse finišavo jau minėtas Sh.Buchananas. Jam įteiktas 5 200 dolerių vertės SCOOP bilietas.

Reitinge atsižymėjo ir du lietuviai. „LaurisL91“ pateko tarp 29-34 vietas iškovojusių žaidėjų, o „velni@Z“ savo slapyvardį įrašė tarp 35-42 vietas pelniusių TCOOP dalyvių. Abiems lietuviams dovanų atiteko 109 dolerių vertės SCOOP bilietai.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius