-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 12

Tyrimai parodė, kad sparčiausiai pokeris populiarėja Azijoje ir Rytų Europoje

Tai gali nuskambėti neįtikėtinai, tačiau „Moneymakerio efektas“ vis dar veikia pokerio populiarėjimą. Kompanijos „PokerStars“ atlikti tyrimai parodė, kad labiausiai plečiasi Rytų Europos ir Azijos pokerio rinkos.
2012m. pokerio plėtros žemėlapis / PokerStarsBlog.com nuotr.
2012m. pokerio plėtros žemėlapis / PokerStarsBlog.com nuotr.
Temos: 1 Pokeris
Remiantys pokerio rinkos lyderio „PokerStars“ atliktais tyrimais, pokerio populiarumas vis dar auga. Pastaraisiais metais labiausiai plėtėsi Rytų Europos ir Azijos pokerio rinkos. Didelę įtaką tam padarė ir šalys priklausiusios sovietiniam blokui.

Šiuo metu lošimų sostinės Las Vegaso statusą perimti rimtai kėsinasi Azijos pokerio Meka vadinamas Makao regionas. Tai lėmė nuolat ten vykstantys aukščiausių statymų bei įpirkų žaidimai, kurie į regioną privilioja ryškiausias pasaulio pokerio žvaigždes bei turtingiausius laisvalaikio žaidėjus. Didelis pokerio populiarumo šuolis užfiksuotas ir Kinijoje, Pietų Korėjoje bei Rusijos Federacijos teritorijoje. Pasak „PokerStars“ analitikų greičiausiai plečiasi buvusiu Sovietų Sąjungos valstybių rinkos. Tarp 2012 m. sparčiausiai besiplėtusių rinkų yra ir Lietuva.

Ne toks ryškus kaip minėtose šalyse, tačiau populiarumo augimas pastebimas ir Pietų Amerikoje. Didžiausią įtaką tam daro Brazilijos ir Peru pokerio entuziastai. Pasak tyrimų rezultatų, lėčiausiai vystosi Kanados, Meksikos ir JAV pokerio bendruomenės. Be abejonės įtakos tam turėjo ir liūdnai pagarsėjusio „Juodojo penktadienio“ įvykiai JAV. Vangiai į pasaulio pokerio bendruomenę įsilieja ir Viduriniųjų Rytų valstybės. Tai lemia griežtos Islamo religijos taisyklės.

„Pokerio populiarumo sprogimą tiek JAV, tiek kitose pasaulio dalyse labiausiai nulėmė Chriso Moneymakerio pergalė 2003-ųjų metų Pasaulio pokerio serijos (WSOP) pagrindiniame turnyre. Tačiau nepalankiai susiklosčius aplinkybėms JAV pokerio bendruomenės augimas kiek prislopo ir į sceną įžengė Rytų Europos ir Azijos pokerio entuziastai“, – sakė tyrimą atlikę „PokerStars“ atstovai.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius