-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 26

WSOP apžvalga: apžvalgininkų akiratyje – garsi pokerio dama ir serijos veteranai

Į Pasaulio pokerio serijos (WSOP) apžvalgininkų akiratį pateko praėjusių metų pagrindinio turnyro finalo burbulą susprogdinusi dama Gaelle Baumann. Daugkartinis serijos herojus Chrisas Moormanas viename iš turnyrų pirmauja pasibaigus pirmajai dienai. O lietuvių stovykloje kol kas vyrauja štilis. Nė vieno mūsiškio vardo neaptikome pastarųjų dienų WSOP ataskaitose.
Gaelle Boumann
Gaelle Boumann / WSOP nuotr.

Turnyras Nr.42: Beribio Holdem pokerio turnyras;
Įpirka: 1 000 dolerių;
Dalyvių kiekis: 2 100 žaidėjų;
Prizinis fondas: 1 890 000 dolerių;

Išsiaiškinti santykius solidų pokerio entuziastų kiekį priviliojusiame turnyre užtruko ištisas tris dienas. Tačiau galų gale didžiojo mūšio lauke liko stovėti tik nugalėtojas, kuriuo šį kartą tapo Vengrijos atstovas. Pirmas įrašas apie rezultatus WSOP Norberto Szecsi dosjė atsirado pernai. Dar du kartus prizus jis pasiekė šių metų laikotarpyje. Tačiau pergalė JAV pamušė visus asmeninius N.Szecsi rekordus. Už šaunų pasirodymą čempionui atiteko 345 037 doleriai ir pirmoji WSOP apyrankė. 

Lemtingoje akistatoje prieš laimėtoją suklupo amerikietis Denisas Gnidashas, kurio sąskaitą papildė 214 760 dolerių. O pastarojo tautiečiui Christopheriui De Maci atiteko trečioji vieta ir 149 281doleris. 

Turnyras Nr.43: Beribio 2-7 traukimo žemų kombinacijų pokerio turnyras;
Įpirka: 10 000 dolerių;
Dalyvių kiekis: 87 žaidėjai;
Prizinis fondas: 817 800 dolerių;

10 000 dolerių įpirkos WSOP turnyrus įprasta vadinti čempionatais. Ne išimtis ir ši kova. Tačiau neįprasta pokerio rūšis lėmė, kad norinčių išbandyti savo jėgas šiame mūšyje nebuvo labai daug. Nepaisant to, pokerio profesionalas iš JAV Jesse Martinas, nepasikuklino įveikti savo oponentų ir susišluoti pagrindinį prizą 253 524 dolerius, auksinę WSOP apyrankę bei šios pokerio rūšies čempiono vardą. 

Kelionė link titulo nebuvo labai lengva, nepaisant J.Martino reputacijos ir profesionalumo. Vien prie finalinio stalo jam teko varžytis su tokiais pokerio rykliais kaip Davidas Bakeris, kuris šį kartą liko antras ir pelnė 156 674 dolerius. Trečioje pozicijoje finišavęs Rusijos pokerio sunkiasvoris Konstantinas Pučkovas, kurio sąskaitą papildė 99 313 doleriai. Ketvirtoje vietoje pasirodymą baigęs Italijos atstovas Jeffas Lisandro, kuris per savo karjerą iškovojo net penkias WSOP apyrankes, o šį kartą pelnė 67 264 dolerių apdovanojimą.  

Turnyras Nr.44: Beribio Holdem pokerio turnyras;
Įpirka: 3 000 dolerių;
Dalyvių kiekis: 1 072 žaidėjai;
Prizinis fondas: 2 926 560 doleriai;

Savo pasirodymus čia jau baigė, tačiau bent minimalius prizus atsiėmė „PokerStars Pro“ komandos atstovas Randy Lew, Vokietijos pokerio pažiba Dominikas Nitsche, mūsų apžvalgose nuolat linksniuojami Sorelis Mizzi ir Markas Radoja, pernai metų WSOP pagrindinio turnyro finalinio stalo burbulą susprogdinusi dama Gaelle Baumann, vienas iš profesionalų Farazas Jaka ir kiti pokerio meistrai. 

Tačiau tarp 22 žaidėjų, kuriems užteko jėgų įveikti dvi pirmąsias dienas, auksinės apyrankės medžioklę tęsia keletas ne mažiau ryškių žaidimo žvaigždžių. Aštuntą pagal dydį žetonų krūvelę nešasi „PokerStars Pro“ komandos narys Jasonas Mercieris. Kiek žemesnėse pozicijose įsitaisė vieną apyrankę savo sąskaitoje jau turintis Willas Jaffe, daugkartinis serijos finalininkas Namas Le ir pokerio profesionalas Justinas Zaki. 

Įdomi padėtis ir tarp lyderių. Antroji pagal dydį žetonų krūvelė priklauso WSOP apyrankės savininkui Mike Rocco. O žetonų lyderio kėdėje įsitaisė pokerio trofėjų medžiotojas iš Škotijos Niallas Farrellas. Šis žaidėjas savo vardą per pastaruosius tris metus įrašė į WSOP, Europos pokerio turo (EPT) ir kitų prestižinių festivalių kronikas. 

Turnyras Nr.45: Ante statymų beribio Holdem pokerio turnyras;
Įpirka: 1 500 dolerių;
Dalyvių kiekis: 678 žaidėjai;
Prizinis fondas: 915 300 dolerių;

71 pokerio entuziastas perkopė pirmąjį šio mūšio slenkstį. Ką įdėti į žetonams skirtą maišelį dienos pabaigoje turėjo rinktinei „PokerStars Pro“ atstovaujantis Davidas Williamsas, pokerio profesionalai Mike Watsonas, JC Tranas, Allenas Cunninghamas, EPT čempionas Davidas Wamplew ir kiti žaidėjai. Tačiau šauniausio pirmosios dienos pasirodymo autoriumi tapo WSOP Europoje vicečempionas Chrisas Moormanas. Daugkartinis serijos finalininkas mūšį pradėjo ryžtingai ir užtikrintai keliauja pirmojo trofėjaus link. 

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius