-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 09 27

Lietuvos sportinio pokerio rinktinė iškovojo kelialapį į Pasaulio taurę Peru

Puikios naujienos iš Kijevo, kur vakar finišavo Europos match pokerio Tautų taurė. Paguodos finale triumfavusi Lietuvos rinktinė pelnė paskutinį kelialapį į Peru sostinėje Limoje gruodį vyksiančias Pasaulio taurės varžybas.
Lietuvos sportinio pokerio rinktinė / LSPF archyvo nuotr.
Lietuvos sportinio pokerio rinktinė / LSPF archyvo nuotr.

Šią savaitę Ukrainos sostinėje vyko Tarptautinės match pokerio federacijos (IFMP) rengiama Europos tautų taurė, kurioje susikovė 13 valstybių sportinio pokerio rinktinės. Iš anksto buvo žinoma, kad patekimas į antrą etapą bei stipriausiųjų šešetą užtikrina vietą Pasaulio match pokerio taurėje, kuri metų pabaigoje bus žaidžiama egzotiškoje Peru.

Lietuvos rinktinę sudarė Mantas Urbonas, Dainius Ulkė, Diana Dvelienė, Laimutis Karvelis, Erikas Žukas, Arūnas Valantavičius bei Lietuvos sportinio pokerio federacijos (LSPF) prezidentas Skirmantas Tomkevičius. Varžybos vyko match pokerio taisyklėmis, kur sėkmės faktorius eliminuojamas ir visų rinktinių atstovai kiekvienoje partijoje turi vienodus šansus.

Pirmame etape buvo žaidžiama 500 partijų, kurios padėjo atrinkti 6 finalininkus. Pirmoje dienoje ne itin sėkmingai pasirodę lietuviai net ir laimėję paskutinę sesiją užėmė tik 9 vietą ir į finalinį etapą nepateko. Tiesa, intrigą pratęsė tai, kad į šešetuką prasibrovė ukrainiečiai, kurie jau turėjo vietą Pasaulio čempionate. Tad paskutinio kelialapio likimas buvo sprendžiamas paguodos finale.

13-7 vietas pirmame etape užėmusios rinktinės žaidė dar 240 partijų ir šįsyk Lietuvos šešetas nuo pradžių įsitvirtino pirmaujančiose pozicijose. Pagrindiniai lietuvių konkurentai buvo estai ir italai, bet finišo tiesiojoje Lietuva išlaikė pranašumą ir iškovojo 7-ąją vietą bei teisę kautis Pasaulio match pokerio taurėje. Tuo tarpu Lietuvos rinktinės taškų lyderis Dainius Ulkė tapo ir viso turnyro naudingiausiu žaidėju.

IFMP Pasaulio taurė Peru sostinėje Limoje vyks gruodžio 2-6 dienomis. Lietuvos rinktinei atstovauti turėtų tie patys žaidėjai.

Tuo tarpu Europos Tautų taurė baigėsi Ispanijos triumfu. Sidabrą pelnė airiai, o bronzą - šeimininkai ukrainiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius