Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 05

Europarlamentarams stigo vienybės

Ona Juknevičienė kitos kadencijos europarlamentarams iš Lietuvos linki dirbti komandoje ir labiau susivienijus. Tuomet ir nuveikti Lietuvos labui bus galima kur kas daugiau nei vieniems nuo kitų nusukus nosis.
Ona Juknevičienė
Ona Juknevičienė / „Scanpix“ nuotr.

O.Juknevičienė yra  Liberalų ir demokratų aljanso už Europą frakcijos narė.  Jai patikėtos ES ir Centrinės Azijos bei Mongolijos  respublikų  bendradarbiavimo komitetų pirmininko pareigos. O.Juknevičienė yra delegacijų pirmininkų sueigos, Užimtumo ir socialinių reikalų komiteto, delegacijos ryšiams su Afganistanu narė, pavaduojanti narė Piliečių laisvių, teisingumo ir vidaus reikalų komitete, delegacijoje ryšiams su Kanada.

Europarlamentarė iš Lietuvos per kadenciją perskaitė keturis pranešimus, tris komitetų nuomones, pateikė šešis klausimus EK ir tarybai, keturiolika pasiūlymų dėl rezoliucijų, 55 kartus pasisakė plenariniuose posėdžiuose.

Kokį savo darbą laikote svarbiausiu per penkerius kadencijos metus? – portalas 15min.lt paklausė O.Juknevičienės.

Dalyvavau rengiant daugelį teisės aktų, tačiau keturis iš jų pristačiau kaip pagrindinė pranešėja. Man pačiai buvo įdomu prie jų dirbti, manau,  kad jie svarbūs ir Lietuvai. Pirmiausia tai Globalizacijos padarinių fondo lėšų skirstymo reglamentas. Supaprastinus lėšų skirstymą,  fondo paramą galės gauti daugiau bankrutuojančių įmonių.

Kitas svarbus dokumentas – socialinių sistemų suderinamumo reglamentas. Jame yra visa informacija, kaip gauti socialinę paramą bet kurioje šalyje. Trečias – apie teisės tinklą, kai tenka derinti ne vienos, bet dviejų ar trijų šalių teisės nuostatas. Pavyzdžiui, skyrybų bylose, kur sutuoktiniai yra iš skirtingų šalių. Ketvirtas – statistiniai reikalai, pavyzdžiui, gyventojų ir namų surašymo suvienodinimas ir duomenų palyginamumas.

Ko nepavyko padaryti?

Manau, kad visa mūsų europarlamentarų iš Lietuvos komanda galėjo užimti vieningesnę poziciją. Linkiu, kad kitos kadencijos parlamentarai suvienytų jėgas. Tuomet tikrai galima būtų daugiau pasiekti.

Kas jums buvo netikėtas Europos Parlamento narės darbas?

Nesitikėjau, kad tai bus taip sunku fiziškai. Penkerius metus man teko skraidyti vidutiniškai tris kartus per savaitę. Tokioms nuolatinėms kelionėms reikia ištvermės. Todėl tikiuosi, kad šią kadenciją į Europos Parlamentą dirbti išvyks daugiau jaunų vyrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius