Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 05

Pasidarė asas energetikoje

Eugenijus Maldeikis, Europos Parlamente kurpiantis su energetika susijusius projektus, dar tebedirba ir prie nuostatų dėl Ignalinos atominės darbo pratęsimo. Tačiau nežino, ar tas jo darbas vis dar rūpi mūsų Vyriausybei.
Europos Parlamento narys Eugenijus Maldeikis
Eugenijus Maldeikis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

E.Maldeikis yra Sąjungos už tautų Europą frakcijos narys. Kadenciją Europos Parlamente  jis pradėjo maždaug dvejais metais vėliau nei kiti – 2006-aisiais. Dirba Pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos komitete, delegacijoje ryšiams su Centrinės Amerikos šalimis ir Europos bei Lotynų Amerikos šalių parlamentinėje asamblėjoje. Taip pat yra pavaduojantis narys Tarptautinės prekybos komitete ir delegacijoje ryšiams su MERCOSUR (tarptautinė muitų sąjunga tarp Pietų Amerikos šalių). Dirbdamas Europos Parlamente padarė vieną pranešimą, du kartus pareiškė komiteto nuomonę, pateikė 6 klausimus Europos Komisijai ir Tarybai, 28 pasiūlymus dėl rezoliucijų, penkis kartus pasisakė plenariniuose posėdžiuose, taip pat pateikė dvi rašytines deklaracijas.

– Kokį savo darbą laikote svarbiausiu per kadenciją? – portalas 15min.lt paklausė E.Maldeikio.

– Bene atsakingiausias mano darbas buvo skirtas Euratomo sutarties 50-mečiui. Ataskaitą apie branduolinės energetikos perspektyvas Europoje rengiau 9 mėnesius, buvau pagrindinis pranešėjas.   Labai džiaugiuosi, kad Europos parlamentas mano ataskaitą patvirtino, nes šis dokumentas dėl mūsų atominės elektrinės labai svarbus  ir Lietuvai.

Ko nepavyko padaryti?

– Kol kas vis dar dirbu prie projekto dėl Ignalinos atominės elektrinės darbo pratęsimo. To padaryti nepavyko, kita vertus, mano darbas dar nebagtas. Tiesa,  kaip suprantu, mūsų Vyriausybei to nereikia.

– Kas jums buvo netikėta europarlamentaro darbe?

– Kadangi prieš tapdamas Europos Parlamento nariu metus dirbau stebėtoju, man jokių netikėtumų nebuvo. Pažinojau ir ten dirbančius žmones, ne naujiena buvo ir pats darbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius