Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 04

A.Norvydas dėl ligos atsisakė siekti prezidento posto

Žemaičių partijos į prezidentus keltas teisininkas iš Telšių Arvydas Norvydas atsisakė siekti šalies vadovo posto. Kaip pranešė partija, teisininko planus netikėtai sujaukė gripo komplikacija.
Prezidentūra
Prezidentūra / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Gripas

„Jis atsiėmė savo kandidatūrą – partijos valdybai pranešė, kad medikai uždraudė. Jis sirgo gripu ir kilo komplikacijų, tad trims savaitėms paskirtas gydymo kursas. Veidas ištinęs, jis nė judėti normaliai negali. Mums patiems tai buvo nelaukta“, – trečiadienį BNS sakė Žemaičių partijos pirmininkas Egidijus Skarbalius.

Pasak jo, partija šiuo metu stovi kryžkelėje – kol kas neaišku, ar bus keliamas kitas pretendentas į prezidentus ir kas jis galėtų būti. Šį klausimą ketinama išspręsti ketvirtadienį per neeilinį partijos posėdį.

Partijos vadovas nenorėjo komentuoti, ar gali atsitikti taip, kad žemaičiai nekels savo kandidato, tačiau leido suprasti, jog rasti alternatyvą A.Norvydui gali būti sunkoka.

„Mes buvome pasirinkę, išdiskutavę ir nutarę, kad A.Norvydas šiuo atveju yra tinkamiausias šiai pozicijai. Kadangi buvome radę tą vardiklį ir jis turėjo praktiškai šimtaprocentinį palaikymą, kitų kandidatūrų net nediskutavome. Jis idealiai atitiko mūsų reikalavimus ir lūkesčius“, – teigė E.Skarbalius.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) praėjusį penktadienį ir pirmadienį kaip pretendentus kandidatuoti į prezidento postą užregistravo aštuonis asmenis, pateikusius pareiškinius dokumentus.

Įregistruotiems pretendentams pirmadienį išduoti parašų rinkimo lapai. Kandidatais į prezidentus jie taps, jei iki balandžio 2-osios VRK pateiks 20 tūkst. kandidatavimą remiančių piliečių parašų.

Pretendentais registruoti eurokomisarė Dalia Grybauskaitė, partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatas Valentinas Mazuronis, atsargos brigados generolas Česlovas Jezerskas, Tautos prisikėlimo partijos kandidatas, Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, kaip nepriklausoma kandidatė į rinkimus einanti Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos lyderė Kazimira Prunskienė, publicistu prisistatantis Vytautas Kundrotas, smulkiųjų ir vidutinių verslininkų atstovu save pristatantis Jonas Jankauskas, kaunietis Vidmantas Sadauskas.

Prezidento rinkimų pirmasis turas vyks gegužės 17 dieną. Antrasis turas, jei prireiks, planuojamas kartu su Europos Parlamento (EP) rinkimais birželio 7 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius