2009 05 18

Buriasi antifederalistai

Europos Parlamente (EP) vienijasi nauja politinė grupė, kuri žada priimti į savo gretas euroskeptiškų pažiūrų „Libertas“ narius, jei ši politinė jėga negaus pakankamai balsų, kad sudarytų savo atskirą grupę.
Europos parlamentas.
Europos parlamentas / BFL nuotr.

Šiuo metu britų konservatoriai, čekų Pilietinė demokratų partija (ODS) ir Lenkijos „Įstatymas ir teisingumas“ derasi su keliomis smulkesnėmis partijomis dėl naujos prieš ES integraciją nusistačiusios grupės sudarymo po rinkimų birželio 7 dieną. Jau gautas 4 smulkesnių partijų, kurios gali laimėti po vieną, du ar tris mandatus EP, pritarimas, tačiau kokios tai partijos, kol kas neatskleidžiama. Vienas ODS narys čekas pasakė tik tiek, kad tai partijos ir iš „senųjų“, ir iš „naujųjų“ ES narių. Kai kurios turi savo deputatus EP, o kai kurios dar niekada savo atstovų ten nėra turėjusios.

Naujoji grupė tikisi suburti mažiausiai 65 parlamentarus, tada tai būtų ketvirta didžiausia frakcija. Pagal ES taisykles, sudaryti atskirą grupę galima tik tada, jei politiniam judėjimui atstovauja mažiausiai 25 EP nariai iš septynių ES šalių. Toks statusas jau leidžia pretenduoti į aukštus postus parlamento komitetuose, susitikinėti su aukščiausio rango politikais, gauti daugiau laiko kalbėti per plenarinius posėdžius ir didesnį finansavimą. Nepriklausomi parlamentarai paprastai lieka šešėlyje. Naujoji grupė paskelbs savo pavadinimą ir sudėtį po rinkimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius