Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 05

EP rinkimuose iš anksto balsavo perpus mažiau žmonių nei per prezidento

Per pirmąsias dvi išankstinio balsavimo dienas savo valią Europos Parlamento (EP) rinkimuose pareiškė per 27 tūkst. arba 1,02 proc. visų rinkėjų, beveik perpus mažiau nei per prezidento rinkimų tą patį laikotarpį.
Rinkimų biuletenyje bus galima pažymėti tik vieną partiją ir reitinguoti tik jos kandidatus.
Rinkimai. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Rinkimai

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, per trečiadienį ir ketvirtadienį iš anksto savivaldybėse balsavo 17,3 tūkst. rinkėjų, 9,8 tūkst. – specialiuose paštuose ir 23 namuose. Iš viso jau yra balsavę 27,2 tūkst. rinkėjų.

Tuo metu per prezidento rinkimų išankstinio balsavimo pirmąsias dvi dienas savo valią pareiškė daugiau kaip 20-čia tūkst. rinkėjų daugiau, iš viso 50,1 tūkst. arba 1,88 proc. visų rinkėjų.

Išankstinis balsavimas savivaldybėse jau baigėsi ketvirtadienį 20 val., vis dar tęsiasi balsavimas specialiuose paštuose – baigsis penktadienį, ir namuose – baigsis šeštadienį.

Specialiuose paštuose balsuoja rinkėjai, kurie dėl sveikatos būklės ar amžiaus yra sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose, taip pat – atliekantys privalomąją karo tarnybą, atliekantys valstybės tarnybą ar dirbantys pagal darbo sutartis tarptautinėse karinėse operacijose užsienyje, arba atliekantys arešto ar laisvės atėmimo bausmę.

Balsuoti namuose gali sulaukę daugiau nei 70 metų, turintys negalią, sergantys ir nedarbingumo pažymėjimą turintys rinkėjai.

Lietuviai gali balsuoti ir užsienyje: paštu, diplomatinėse atstovybėse. Balsavimas diplomatinėse atstovybėse jau yra prasidėjęs, baigsis sekmadienį, 20 val. Lietuvos laiku.

Balsavimas rinkimų dieną, sekmadienį, rinkimų apylinkėse vyks nuo 7 iki 20 valandos.

Rinkimai į naujos kadencijos 736 vietų EP visoje Europoje vyksta 2009 metų birželio pradžioje. Lietuvoje rinkimuose dalyvauja 15 partijų, renkama 12 europarlamentarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius